158

M.H.S.W.L

преди 13 години

Така ли? Ех, на една моя позната нейния работодател, хич не му светна, че е време да и повиши заплатата. Поискала и той я уволнил. За сметка на това си намерила друга много по доходна. Всяко зло, за добро!

157

4000

преди 13 години

мне, единият фалира, а при втория напуснах аз, по съвсем други причини! И въобще не казвам, че съм най-кадърният човек в страната, а просто, че когато си съвестен имаш ПО-ГОЛЯМ ШАНС да те забележат. Иначе винаги ще ти казват - като не си ти, отвън чакат още 200!

156

до 148

преди 13 години

ами толкова плащаха на студентите с по 2 езика преди 10 години ... :))) как да ти кажа - като че ли не аз съм определял правилата

155

Анонимен

преди 13 години

Ей оетавете го 4000 на мира.Него го боли за България. Умен човек е. Вероятно е и добър.Колко са като него.Спорим за да помогнем на себе си.Да преодолеем трудностите.А не да се подиграваме.

154

wer

преди 13 години

Аха,....... това е като "Знаеш ли, колко хора чакат за твоето работно място"!? Човек в очaянието си прави много неразумни неща. На мнение съм, че когато, трябва е хубаво да си получиш повишението в заплатата и в длъжността, сигурно знаеш какво желаеш. Ако си с нужното образование, защо да не ти вдигнат заплата и да те предназначат в друга длъжност!?

153

бай Петко

преди 13 години

Увеличаването на неграмотността е ярък фактор за рязко увеличаване на *** население спрямо българското

152

до 4000

преди 13 години

ами явно ти си най-кадърния човек в цялата държава :)))) и двамата шефове ли те молиха да се върнеш или ...??? Като толкова те ценят защо не са ти плащали подобаващо? Или ти си от онези, които работят за чест и слава? Ако сте си били взаимно изгодни и толкова сте се обичали с двамата ти шефове - нямаше да са двама, а само един ... нарича се лоялност, прочети повече за Японския модел на компания :)

151

4000

преди 13 години

а, тука имаш грешка! Човекът казва, че няма да работи за 400 лв и си седи вкъщи, чопли семки и чака....Е ТВА НЕ ГО РАЗБИРАМ. Пра-дядо ми казваше - по добре с 1 лв в джоба, отколкото без него!

150

Обективна

преди 13 години

Бях учителка в гимназия,преди 5 г.напуснах и станах чиновник,За длъжността се изисква средно образование и се оказа,че към онзи момент заплатата е почти 2 пъти по-голяма от учителската.Сега продължава да е по-голяма...Толкова за висшето образование и мотивацията в България.Като няма баланс,всичко ще си бъде все така объркано и неадекватно.

149

4000

преди 13 години

Не, не ме е молил, просто ми предложи по-висока заплата, за да остана при него...Понеже не се сещаше, че трябва да ми я увеличи, намерих си по-доходна работа и.....на него му светна, че трябва да направи нещо

148

до 141

преди 13 години

Ами ти си си виновен,че си стоял за 250 лв...Никой не те е карал насила,нали така??? Защо си се подценявал..." Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава...":-)))

147

???

преди 13 години

Ами имено бе човек.Човекът си казва няма да работя за 400лв и си дига чукалата от БГ, затова населението е намаляло с над 40000, и ще намалява още.Всеки който е млад ще се махне.Ще има не демографски срив а колапс.

146

Ная

преди 13 години

Дразни ме, че за да имаш добро образование, да завършиш бакалавърска и след това магистърска степен, е голяма инвестиция, дори само финансово - плащаш семестри, учебници, квартири и т.н. Идеята после е, че тази инвестиция трябва да има възвращаемост - с добра работа, отговаряща на образованието ти и съответно добро заплащане. Което в 99% от случаите не става. Работодателите искат вискоквалифицирани и грамотни кадри, но те си имат цена. Като не искат да я платят тук, ще ми я платят навън...

145

Julie

преди 13 години

Един мой познат ми споменаваше много вярна американска поговорка на темата --> If you pay peanuts you'll get monkeys. Работодателите да си направят изводите.

144

хах.....

преди 13 години

Работодателя ти те моли да се върнеш? Това е някакво изключение, чак да те моли....?! А интересите слагаш ли или имаш прекалено високо мнение за себе си само за това, че работодателя ти е вдигнал слушалката и казал: "Загубен съм, без теб"!

143

4000

преди 13 години

Това е един порочен кръг и който го разчупи е умен. Работника казва - няма да работя за тези пари. Работодателя казва - няма да плащам за не свършена работа.ДОКАЖЕТЕ СЕ! Тогава имайте претенции...защото последното всички го можем! Няма незаменими хора, има НЕПОВТОРИМИ! Ако не ви оценят, нека да съжаляват цял живот, че са ви загубили!

142

mdam

преди 13 години

Да започнем с това че много работодатели са неграмотни!Но дори да не са, повечето вземат неграмотни хора без опит, с единствената цел да плащат по малка заплата, пък постепенно да си обучат хората, което в повечето случай не става!Освен това в големите градове има голям наплив от безработни и неграмотни хора които са готови да работят за малко пари. Логиката на работодателя е проста - "Ти ако не искаш работата, отвън чакат още 180 човека за интервю - и следващия ще се навие".

141

до 5

преди 13 години

чудесна идея - да запазим неграмотните обяви за работа ... после можем да издадем сборник с най-идиотските :)) Много ми е интересно тия пичове, които са поставили баси високата летва за кандидатите - те дори не говорят/пишат правилно на Български език ... как, по дяволите, ще ми преценят Английския, Немския и/или Руския??? Аз съм работил за едни такива неграмотници - караха ме да им правя преводи на договори от/на Английски, Руски и ми плащаха 250 кинта на месец ... дали не са за убиване???

140

Анонимен

преди 13 години

Къде са въпросните работодатели, които търсят качествен и добре подготвен персонал? И дават над 1000 лв. заплата?

139

пппп

преди 13 години

То висшестоящите са неграмотни та 24 годишните ли