21

защо не учите истори

преди 13 години

Ей, NEWSru Israel и днес.бг - Израел е основаван на 14 май 1948 г,

20

Аз

преди 13 години

... Рихард Вагнер.... Геният на гениите... За момент да забравим факта че е бил любим композитор на Фюрера. Спомняте ли си филма "Апокалипсис сега" на Копола? Когато *** като чуеха "Танца на валкюриите" се ровеха под земята? А помните ли "Майстора и Маргарита" на Булгаков, написан 1924г. и разрешен за печат през 1988г. в СССР? Къде е разликата?

19

Анонимен

преди 13 години

....не винаги, не винаги извира от душата...понякога от чашката....

18

.!.

преди 13 години

Вагнер наистина е много голям музикант,и 130 години след смъртта му ,му свалям шапка и редовно го слушам,въпреки,че мразя всичко немско и бойкотирам всички германски,австрийски и швейцарски стоки.

17

SG

преди 13 години

Да не би евреите да почват да раздухват, че имат оттогава още държава? (!) Не бих се учудил...

16

sgt.Hale

преди 13 години

иии къде е толерантноста на израилтяните към световното музикално наследство??

15

вторник

преди 13 години

Не би било редно изкуството да се обвързва с политиката Изкуството извира от душата на твореца и е богато на красота То не бива да се уотребява за пошли цели

14

Тъпо

преди 13 години

Тъпо, много *** коментар. Посещаваш Израел, отиваш в музея "Яд Вашем" и прочиташ имената на шестте милиона. За по *** като теб има сортировки като примерно "деца", "жени", мъже", "от коя държава" и т.н. Има също имената на праведниците, т.е. хора които са спасявали евреи. Оставям ти да цитираш техните имена. Та разбра ли, шест милиона ПОИМЕННО.

13

Вагнер е...Вагнер !

преди 13 години

Вагнер/ 22 май 1813,Лайпциг, Саксония -13 февруари 1882/ се оформя като яростен антисемит, вероятно под въздействието на личните си отношения със свои колеги-евреи, като Жак Халеви, Джакомо Майербер и Феликс Менделсон. Заради своя антисемитизъм и до днес той е persona non grata в Израел, където съществува официална забрана да се поставят неговите опери.От друга страна в Германия, фестивалът в Байройт (така наречените "Вагнерови празници") е едно от най-важните културни събития в Германия, превърнало се в уважавана традиция. Той се провежда ежегодно, започвайки в края на юли и продължава до края на август, радвайки се на огромен зрителски интерес.

12

Анонимен

преди 13 години

Може да са били само 100 000.И това не е малко, но бледнее пред 80 млн. руснаци избити по време на юдео-комунистическото иго.

11

Пепо

преди 13 години

Не,но факта е че някой лъже и то с цел облага...Чета някакви неща за 370 000 жертви и прочее, но не знам дали да им вярвам, въпреки че са официални документи на Червеният кръст,но факта е че има мнооого политика по въпроса. Вдигат шум до небето,а масови унищожения помнят доста народи и то в невероятно по-големи мащаби- симпатичните арменци за пример, без да говорим за индианци, чернокожи в някои страни в Африка и прочее

10

XXL

преди 13 години

Аре еврейчетата да почват да духат супата вместо мен, че ми писна' да ме занимават само с тяхното "обременено" ежедневие". Щях да забравя! Те не са в Европа. Ако някой се съмнява да погледне Атласа по География. Чао курвички...И на *** също както и на топлофикация............хххаххаххаааххааааа!!!!

9

.!.

преди 13 години

А ако не са били 6,5 или 4, а само 3 милиона,това малко ли е?

8

Пепо

преди 13 години

"Това предизвика буря сред обществото и беше възприето като обида към паметта на 6-те милиона евреи, загинали по време на Холокоста"- тази бройка се наложи в публичното пространство, журналистите си я цитират за добър ден, но истината е далеч от нея, никъде не съм прочел сериозни доказателства за това ,само голи твърдения. Не харесвам някой, който трупа дивиденти за сметка на страданието на собствения си народ..

7

.!.

преди 13 години

*** ви минуси нямат никакво значение!По швабско време,личните човешки качества са били без значение,а вагнеровата музика е била съпровождащ химн на германската противочовечност.

6

.!.

преди 13 години

Ваг+Нер= ***+Нерез= добра немска ***!5 пари не струва като човек,но и оная му работа е музикант!

5

внимавайте..с Вагнер

преди 13 години

Когато композиторът Рихард Вагнер е написал операта "Валкюра" през 1850 г., със сигурност не е предполагал, че музикалното му произведение може да е опасно за шофьорите през 21-ви век. Британската автомобилна асоциация обяви класиката на Вагнер за най-опасната музика за слушане по време на шофиране, пише Investor.bg, позовавайки се на "Асошиейтед прес". Проучването е направено въз основа на напрегнатата интонация на мелодията и при какво увеличение на звука реално могат да станат катастрофи. Иначе Вагнер остава в историята на изкуството с уникалния замах на творбите си. С повечето си произведения композиторът въвежда нови техники на хармонията, изпълнението и интерпретацията на различните елементи на операта. На него принадлежи концепцията за "Музикалната драма" като съвършено единство на поезия, музика и танц, обединени в драматургиката на сценичното изпълнение.

4

Deutschland

преди 13 години

От тази статия ртазбрах няколко неща:1. Хитлер е имал вкус.2. Вагнер, освен талантлив е бил и добре осведомен.

3

глас от небесата

преди 13 години

...не би и могъл....

2

Анонимен

преди 13 години

От това, че не харесвате Вагнер, Вагнер нищо не губи.