95

работещ

преди 13 години

Ей, ГЕРБовите, вижде докъде я докарахте - след Костов, сега и крадците на едро Миленчо Велков и Петето Димитров, от тройната, да ви казват азбучната истина, че, след тяхното ограбване, сега вие, с вашето, докарахте батака дотам, че ви трябва заем от МВФ (по-добре от емисии на ДЦК, справка - случаят Велкови при тройната). И са прави. А за капак, Димитров да ви сочи явните диспропорции в бюджета в полза на фуражкаджиите. Червени лапачи с фуражки сте и вие - ясно и за малоумния вече (дали?)

94

Анонимен

преди 13 години

кой бе *** Дянков.лошото че и ние ще станем като него .тия това искат да направят.

93

kolekcionera

преди 13 години

сега на Руманците ли ще се дупим мишок

92

Спонги

преди 13 години

Само приближените на ГЕРБ фирми са добре, а ти се прегледай защото не си добре.

91

Анонимен

преди 13 години

97 аманнагоре вървят единствено въздушните балончета, надути с празните приказки на *** дянков и на останалите му колеги-плямпачи от министерски съвет....ако си от фирмите-комисионерки от *** или от котараците - да, може и да има работа около теб...за нормалните българи, които не са били спонсори на мутрите - работа няма

90

АМАН

преди 13 години

Бе приателю, кое точно се е свило, че не разбирам. От поне 4-5 месеца нещата вървят на горе, почти всички фирми дето работим с тях имат повишение на капацитета си! Кво дрънкате само ала бала неща от телевизията и размишленията на разни пишман политически коментатори. Та дори ръста на нови коли вече се качва..тва за кво ти говори а? За немане на китни?Кризата бече суперизгодна за камара фирми да се отърват от персонал или да не плащат, ама не щото нема кинти, а щото такъв ни е бизнеса!!!!!!!!!!!!

89

Ели

преди 13 години

И какво да не би да си доволен от финансовата политика на това правителство? Виж му бюджета -пълен е с фантастика и е писан в сънотворно състояние под влияние на розови миражи. Добре е човек да е оптимист ,но по-добре би било да да е реалист :) А хората с бизнес работят ,защото идва 10 -ти и трябва да пълни бюджета.

88

Някой

преди 13 години

"...сега е 16.37 и ти вместо да бачкаш драскаш."Същото се касае и за теб. Макрорамката на Дянков е пълен ***, както беше увеличението на акциза на цигарите. Доведе до загуба за държавата и предприятието и печалбата на определени хора от контрабанда. Същото е и с този бюджет. Интересно откъде ще дойде ръст, като пазарът непрекъснато се свива и това води до свиване на производството, при това непрекъснато.

87

Бойко

преди 13 години

Само че никъде не посочва че тези 407 милиона са само бюджета на Министерството на образованието, а общия бюджет за образование е 2,5 милиарда. Само че на всеки му е удобно да извади една цифра и да я хвърли и после хората да му вярват. Който се интересува може да разгледа проектобюджета на страницата на министерство на финансите и да види какво реално се предлага. Също там може да се види че сумарно парите за "Отбрана и сигурност" от 2008 година насам всяка година са по-малко.

86

АМАН

преди 13 години

Ми представи си, че имам . Не е голяма и да ти споделя, че не е лесно не е. Ама то кога ли е било, поне за дребния бизнес. Според мен ,ако бачкахте поне на половина на това дето мрънкате по форумите в нета:) Ехеее досега да сме ок:) А то к'во значи ок, ам:)? Некой да с ее замислял над т;ва;)?

85

АМАН

преди 13 години

Ми..прав си само за едно...че съм умник. Коментираме Дянков и въобще макрорамката. А ти ми дрънкаш глупости за тва и онова.Освен, че нема нищо общо с темата, т'ва дет казваш, ще да ти споделя едно..забравяш, че за всички тези случай има две страни..не можеш да коментираш само едната, както тие удобно на тебе и второ.дережето на държавата не е само функция от управлението на народните избранници, ами и в частност от тебе..сега е 16.37 и ти вместо да бачкаш драскаш. Та първо оправи себе си после д

84

Ели

преди 13 години

Когато си направиш фирма в нашата държава и реализираш печалба ,тогава коментирай разни писания. Не е само данък печалба ,има още други данъци ,които бъркат яко в джоба.

83

Анонимен

преди 13 години

Добър ден, умнико!Радвам се, че има умни хора като теб!Вземи обясни работещите неща на новото правителство на оная майка, чието дете умря, докато я разкарваха от болница на болница! Кажи и, обясни и, как перфектно работи здравната гербава реформа, и тя също ще те разбере! Обясни и на роднините на момчето, дето го убиха ***, колко съвестно работи МВР-то на Цветанов, и те ще те разберат! Обясни и на онези хора в Кърджали, колко са виновни и колко е било право същото тва МВР! И те ще те разерат! Обясни и на варненските артисти, че според на Вежди реформата е нормално да ги уволнят половината, ама да останат трима директори на една и съща структура! Въобще, добре че има хора като теб, умни, да обясняват на нас, по простичките къде е истината!!!!

82

АЗ

преди 13 години

че то наз гражданите да не кажа (роби) са ни притиснали от всякаде.данаци,данаци и глоби и налози за каквото се сетиш...изтупват ни като брашнян чувал..ама вече и прах не пуска този чувал..защото той от дълго години вече не е виждал брашно.та иска парици гн Дянков.но не се интересува има ли народа работа,няма ли? то всеки иска но нали от някаде трябва да дойдат.или му е добре на столчето да гледа на нещата от високо.но ще дойде и времето когато ще слезе.и няма да седне повече там...

81

АМАН

преди 13 години

Смята се, че у нас вече са се установили около 2500 румънски дружества, а всеки ден в Русе се регистрират по две нови румънски фирми.Мрънкате, драскате,а ама нещата които той прави проработват:)НАП освирепяха:)Това досега да се е случвало, ам:)?От както е на власт от доста отрицателен прираст вече сме на плюс, добър ден господа умници:)

80

АМАН

преди 13 години

Хиляди румънски компании се местят в България заради тежките антикризисни мерки в Румъния, пише Reuters.Причината е, че в нашата страна данъците са по-ниски и условията за бизнес са по-добри.В България данъкът върху доходите и върху печалбата е 10%, в сравнение с 16 на сто в Румъния.Данък добавена стойност (ДДС) също е по-малък. Властите в Букурещ бяха принудени да повишат ДДС, за да изпълнят условията за получаване на помощ в размер на 20 милиарда евро от ЕС и МВФ.Евала Дянков. СОПРЕТЕ

79

Анонимен

преди 13 години

Абе Димитров що се обаждате от небитието,само дразните хората?!

78

Анонимен

преди 13 години

Та така де, като пускате информация за успехите на гербавите и за "хвалбите" от МВФ, постарайте се да пуснете цялата статия, а не само положителните неща! Не копирайте само от сайта за дезинформация на герб, ами ползвайте истинска информация от независими източници! Там е истината! :))) Пък после си правете сметката, дали освен Гоце, и Боко и Данко няма да се изядат..... :))))

77

Анонимен

преди 13 години

Според проверяващия екип с право бюджетът за 2011 г. предвижда по-нататъшно адаптиране на разходите към по-ниските приходи. Въпреки възстановяването, по-високите акцизи върху горивата и новите мерки за повишаване на събираемостта на данъците, данъчните приходи през 2011 г. се предвижда да достигнат 4,5 пункта от БВП, което е под техния връх през 2008 г. Добре е процесът на корекция на разходите, който започна през 2010 г. , да продължи, но ако приходите не се подобрят бързо през 2010 г. и след това, може да са необходими по-нататъшни спестявания от около 1 на сто от БВП, за да се достигне дефицита от 2,5 процента от БВП, се посочва в заключенията на фонда.Според МВФ са нужни по-смели и постоянни реформи в разходите, включително по отношение на големия дефицит в пенсионната система. Намаленията на осигуровки и увеличения на пенсии са довели до дефицит в системата на държавното обществено осигуряване, който изисква трансфери от около 6% от БВП от Централния бюджет, отчитат от МВФ. Предложеното повишаване на минималния стаж за пенсия е важна първа стъпка, но за да се възстанови балансът в пенсионнта система се изисква цялостна реформа, смятат специалистите.

76

Анонимен

преди 13 години

Тази година българската икономика ще е реализирала нулев или минимален растеж до 0.4%. Дефицитът по текущата сметка ще бъде малко под 3%. Това прогнозират експерти на Международния валутен фонд (МВФ), които завършиха в понеделник редовната есенна мисия на фонда в България.Догодина икономиката ще реализира растеж между 2.0 и 2.5%, смятат още експертите. Това е значително под заложения в макрорамката на проектобюджета за 2011 г. растеж от 3.6%, считан от мнозина икономисти за твърде завишен, но отстояван от финансовия министър Симеон Дянков като реалистичен и изпълним.