16

до 8 ми

преди 11 години

Не,това не е българската държавица,така е в цяла европа и дори да се отмени тази забрана за пушене,европа ще ни наложи да я въведем отново-това е съвременото мислене....как в цяла европа заведенията не фалираха,само при нас.Тези т.н. ресторантьори,не стига че имат по ниски данъци от ЕС,не стига че плащат смешни заплати на персонала,не стига че вдигат цените многократно ами и да им се разреши да правят каквото си искат.Дори в Турция не се пуши в заведения,а там са едни от най-многото пушачи в ЕС

15

TankoBG

преди 11 години

През последното десетилетие, ново изследване ни научи повече за това, как никотина влияе на мозъка и тялото. Част от него е добрата новина например, за по-ниска честота на болестта на Алцхаймер при пушачите. Изследванията сочат съединение, наречено ацетилхолин, като основната причина. Никотинът е структурно подобен на ацетилхолина, естествено съединение, което служи като невротрансмитер. Никотинът се свързва с нервните рецептори и прави нервните клетки честотно трептящи....

14

Пешо

преди 11 години

Колите също са опасни, всеки ден има катастрофи с жертви....ПЪЛНА ЗАБРАНА НА КОЛИТЕ

13

TankoBG

преди 11 години

1. Екип на д-р Джордж Мнацаганиан от университета в Аделаида изследвал 11 000 възрастни пушачи и с изненада установил, че колкото по-отдавна са пушили, толкова по-рядко са били подлагани на ставни операции вследствие на артрит и други заболявания.Тези, които са били подвластни на порока над 47 години, били изложени на 51 процента по-малък риск от подобни хирургически намеси, сравнени с непушачите.Никотинът стимулира клетките на хрущялите в ставите, което им помага за излекуване.

12

dp

преди 11 години

силно се надявам да не променят настоящия закон. в цяла европа никой не протестира срещу забраната, и никое заведение не се докара до просешка тояга заради ограничението за пушене. Че дори в една Турция, където 80% от населението пуши забраниха, и пак няма проблем,ама ние все сме най-умни и най-важни.Като искат да си пушат вкъши, или да си ***, или каквото там им се иска, да миришат на умрели катерици, да се тровят и тем подобни... другите хора защо трябва да им търпят мизериите?

11

Анонимен

преди 11 години

Не може депутат да се изказва за премахване на забраната . Той не е в селската кръчма а в парламента. Трябва да мисли отговорно а не от собствената си гледа точка на пафкащ.

10

никой

преди 11 години

Пушачите не са "втора категория хора"!Това означава,че непушачите са втора категория.Това е равнозначно,да седна в едно кафене и да си шмъркам доза наркотик и да карам седящите на съседните маси също да шмъркат наркотици.Като толкова не могат без цигари-варианти много...Да си купят електранни,да излязат за 2-3 минути и да пушат ит.н. ит.н.

9

pav

преди 11 години

Добре аз живея в Австрия ту как може да има места за пушачи и непушачи, казарма задължителна пъК В България да сме по европейци ли????

8

Анонимен

преди 11 години

Не са дискриминирани пушачите,непушачите са дискриминираните,защото те не тровят пушачите.Казват-заведенията търпели загуби,ами държавата колко загуби търпи за да лекува пушачите?Неоспорим факт е ,че пушачите боледуват по-често от непушачите.

7

Гошо Тъпото

преди 11 години

В мойта...кръчма в Кривунделово се...пуши.Купона е пълен,защото пее Лепа Брена на...ухо,а пиячката е маркова и...без бандерол.Мезелъците са...на корем и без ГМО.(платена реклама)

6

да умрат от рак на б

преди 11 години

Пожарникарят иска да отмени забраната за пушене, за да могат още повече българки и българи да умрат от рак на белите дробове!

5

Лестат

преди 11 години

До bobyАнонимник внимавай какво говориш

4

бивш пушач

преди 11 години

Пушачите вън от заведенията! Нито крачка назад!

3

ТаПАНАР

преди 11 години

еееее ,за това поздравявам здр. министър - Няма да се пуши в заведения .Само извън него !

2

boby

преди 11 години

Ай сиктир бе, пушачите, не били втора категория хора. Айде да мръднат до някоя болница да видят последствията от пушенето и после да ми говорят. Помещения за пушачи и за непушачи, басейни с отделения за пикаещи и непикаещи... Бан на цигарите и толкоз, на който много му се пуши да си пуши навън, на "чист" въздух.

1

Анонимен

преди 11 години

Престанете с тези манипулативни статии. Въпросът слава богу е решен и повече никой не може да опушва. Има един основен принцип и той е:'НЕ ВРЕДИ'. Който не вреди може да прави каквото си иска. Аз като непушач имам право по всяко време да бъда във всеко обществено заведение което работи без да ме опушват. Пушачът има същото право. Има право и да пуши, но само в къщи, за да не вреди!