32

Мими

преди 5 години

Ами Баташкото клане?Ами априлското въстание?Ами Ботев и Левски?Ами вярата?

31

ан

преди 5 години

такива неблагодарници се навъдиха в бг и затова не ни вървиникой не те кара да се кланяш на руснаците за свободата ,но и да не споменаваш това също е грях голямот сутринта слушам как са се опитали все пак да въстановят държавността ни ,но така го коментират че запада изкарват на 1 мястода не говорим че още малко ще излезе че победител от всв е америка и нейните са свидните 22 млн жертвижалко ,че новото поколение ще вярва и слуша хараланпромити мозъци

30

Анонимен

преди 5 години

краят на статията обяснява много добре постовете на рубладжиите - много добре ги е идентифицирал!Значи ако споделяш мнение на ЕС и НАТо си предател, а когато ти плащат рубли - си патриот?

29

Анонимен

преди 5 години

Мали сега като се напълни тук с едни ми патрЕоти... си еее мамата :)) ама като гледам тия ми ти патрЕоти не смеят на един протест да излязат :)

28

Българин

преди 5 години

Не знам за кои 500 години говори г-н Александров, но не са за тези между 1376 и 1878.По негово мнение, като е нямало робство то В. Левски не е бил борец за свободата на България , а метафората-"Хулиган", който е нарушавал общественият ред и затова са го гонили турските заптиета.

27

Shark

преди 5 години

До 43. Със сигурност е така... в моя полза! И в това съм абсолютно сигурен, да знаеш.

26

българин

преди 5 години

Преди 12-13 години учителката по история на синът ми опитала да пробута същото в часовете.И дори го спомена на родителска среща.Ние присъстващите родители се спогледахме,а аз казах,че романът на Иван Вазов се казва "Под игото",а не"Под присъствието".И споменах,че той е живял тогава(роден е 1850-та).Но заради несъгласието на повече от половината ученици синът и поне половината ученици имаха ниски оценки по история!

25

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 48В робските колонии езиците на местните са изчезнали.

24

Варна

преди 5 години

За тези които петнят името на отечеството , наказанието е : смърт, смърт и пак смърт.В.Левски

23

до 28

преди 5 години

Османската империя е била аналог на Римската.Разликата е в религиите.Доколкото си спомням римската е робовладелческа.Това,че и до днес всеки завършил право ще ти каже,че основите на съвременното право е римското право.Това,че едни са имали права не означава,че други не са били роби та дори живеещи на една територия от един и същи етнос!Имало е граждани,имало е роби с права,имало е роби без права.

22

Анонимен

преди 5 години

ПРЕКРАТИХ СЛЕДВАНЕТО НА СВОБОДНА ЕВРОПА ЗАРАДИ ПОДОБНА СТАТИЯ, В КОЯТО НЙ ТАЙМС СЕ ЗАГРИЖИЛ ЗА РАСИСТКИ ИЗСТЪПЛЕНИЯ В ГАБРОВО, И ВАС ЛИ ДА ПРЕКРАТЯ ДА СЛЕДВАМ?

21

Анонимен

преди 5 години

Ако бяхме роби реално българската идентичност и език щяха да са изчезнали още преди 500 години.

20

Анонимен

преди 5 години

Българите са живяли в най-богатата и най-добре уредена империя по това време, имали са всички права и да пращали децата си да учат по цяла Европа. И въпреки това не са приемали господството на Султана, културарата и вярата на османците, не са искали да му служат, имало е въстания и недоволства. А днес когато България е независима българите ходят доброволно да мият улиците и да слугуват на западните господари, приемат охотно всякакви ервоатлантически ценности.

19

Жалка история

преди 5 години

1. Дойче Веле са му платили 5000 евро кеш, за да вмъкне опорните точки в "отговорите" си! 2. Отворено общество му осигурява месечна заплата, защото предателите обичат най-много парите!3. От посолството на Турция са му подарили златен ибрик с надпис: Най-Добър *** на 2019!

18

Анонимен

преди 5 години

От кога РОБИТЕ имат прави да излизат от страната и да учат в Европа? От кога РОБИТЕ са имали право на собственост? Я някой да ми даде дефиниция за РОБ че нещо май ви убягва.

17

Анонимен

преди 5 години

Както бедни българи е имало и богати в османската империя. Хайдутските дружини са създадени с цел забогатяване чрез ограбване на гражданите на империята.

16

Анонимен

преди 5 години

Ми не е било робство. Имали сме право на собственост. Имали сме право да пътуваме извън страната. Един роб може ли да прави това? А кокото до кръвния данък е спрян да се използва началото на 14 век и това не е било нещо ново по това време правело се е от всички армии още от Римско време.

15

Анонимен

преди 5 години

Да бе един познат още от тогава ми каза, че като сме паднали под "турско робство" турците са идвали да ни държат ръката и да ни питат как си и дали си добре и с какво може да ти помогне първите 100 години, а полсе са ни правили паметници, защото сме много велики.

14

Анонимен

преди 5 години

българи имат значително по-висок стандарт и се радват на повече права и свободи, отколкото крепостните селяни в Русия

13

татарин

преди 5 години

До Анонимендостоевски пише за българите уж дойдохме да ги освобождаваме но българина не ни се радва