52

българин

преди 5 години

Ако не са били нашите,румънските,сръбските гръцките войводи,които да водят локални войни с турците днес и австриици,и немци и други днес горди западняци по друго мнение биха имали!Западната цивилизация днес съществува заради храбростта и смелостта на тези дето векове са се борели с турските окупатори!Тя съществува заради хора като Влад Дракула,Стеван Синджелич,Раковски,Левски и много други.

51

Анонимен

преди 5 години

Големи роби сме били няма що. Всеки е имал право да излиза от страната и да ходи да учи в Европа и тн. Що за робство е това?

50

vlady

преди 5 години

За младите мъже също е имало възможност за кариера в културната сфера като евнуси с възможност за заемане на ръководната длъжност черен евнух.

49

Анонимен

преди 5 години

В Батак българи са клали българи, какво общо има това с "робството"?----------------------------------------------Викаш то си е чист битов инцидент.----------------------------------------------Не знам дали султана се е занимавал с това дали българите се колят заради местни междуселски вражди. ---------------------------------------------Даси продажник е едно, но ти си откровенно дeбилен

48

Анонимен

преди 5 години

И сигурно заради хубавия живот тогава на знамето на Панагюрските въстаници е било извезано "Свобода или /ще изтрият думата тук!/?????? Дедите ни са предпочитали да умират, отколокото да живеят да търпят такова "благоденствие"! Гад продажна, да ти се затрие семката дано!!!!!

47

Така е

преди 5 години

Провилно е турско владичество. Какво робство като българите са били по свободни от 45-те години социализъм. Отворени граници , свобода да работиш за себе си , ниски данъци. Е имало е и издевателства. А нима след 9 .09.44 не е имало ?

46

vlady

преди 5 години

Османската Империя е била прогресивна за времето си социална държава особено в по-ранния период до 17-ти век - имало е официален жизнен минимум, алтернативна военна служба (ангария), програма за образование и заетост на младежите с осигурени длъжности в армията и администрацията при успешно завършване (девширме), възможности за добро образование и кариера на младите жени в културните институции на империята (хареми) до най-високата длъжност валиде султан.

45

анонимен

преди 5 години

Османската имеперия е идеалът на съвременните европейски либерали: мулти културна, мулти етническа, мулти религиозна! Супер си е била! А тея зли руснаци да вземат, че война да водят срещу нея.

44

опетков

преди 5 години

До Анонимен Типичен пример си за четящ, но не разбиращ. Прочети отново определението, що е това "робство". Само за сравнение, при т.н. "социализъм", българите бяхме повече роби на собствените си "комунисти"-рускопоклонници, отколкото при турско. Българите нямахме право на частна собственост(частна се разбира като средства за производство)" и право да излизаме свободно извън страната си, нещо, което българите са го имали "под турско робство".

43

анонимен

преди 5 години

Айде, пак Русия е виновна!Понеже няма как да обяснят защо Америка или Германия не са ни освободили, сега ще ни разправят, че сме нямали нужда от освобождение.

42

инфо

преди 5 години

в Уикито пише, че Харалан е на заплата към Отворено общество. Мразя Путин, но фактите са си факти...

41

Анонимен

преди 5 години

Държавната измяна в правото е престъпление, което представлява някои от по-крайните форми на действие срещу собствения суверен или държава. То може да включва ПОДПОМАГАНЕ НА ВРЪЖДЕБНА ДЪРЖАВА ...Към 2006 българският Наказателен кодекс дефинира няколко престъпления, насочени срещу републиката:измяна опит за преврат или терористични действия, имащи за цел отслабване на властта в странатаПРЕДАТЕЛСТВОшпионажДИВЕРСИЯВРЕДИТЕЛСТВОпроповядване на антидемократични идеологии, тероризъм и други.

40

Анонимен

преди 5 години

Вижте докъде го докарахме. Един стар ерген и *** човек се прави на велик , защото Турция му плаща торба с пари. Това за съжаление са нашите велики учени и образовани простаци. Интересно той живял ли е през Турското робство за да види колко хубаво е да ти отрежат главата. Анатема.

39

Анонимен

преди 5 години

Следва всички герои загинали за освобождението от турско робство дабъдат обявени за терористи.Типове,като тоя не са стигнали дънотозащото под него винаги има мазе.

38

Анонимен

преди 5 години

На българите все нещо и някой им е виновен, че са изостанали, бедни и не могат да се оправят.

37

Анонимен

преди 5 години

В момента има толкова много информация за историята на която и да е държава а тук продължават да се говорят глупости от края на 19 век. Такива хора като Ботев и Левски са били идеализирани прекалено много а реално не са направили кой знай какво.Защо не говорите за Константин и Фружин или за Владислав? Или викате те не са важни :) важното е да повтаряме Левски Ботев и да се бием в гърдите и да се правим на патрЕоти.

36

дядо от село

преди 5 години

Една от причините ,България да е изостанала и малка е именно турското робство.

35

Анонимен

преди 5 години

До Харалан е п.....Цялата османска империя е била технологично изостанала.

34

аман

преди 5 години

На Ботев журналистиката ако е чел се описват доста големи извращения и бандитизъм към българското население. Ама не е чел. За никакви граждански права не може да става дума, каквито е имало при съседа Франц Йосиф. Ако е чел Вазов и Захари Стоянов и там се описва безправното положение и безчинствата и гаврите. И сега Хари да излиза с евтиния трик, ама това не е робство в юридически смисъл... Е бре Ама тогава и цецо с асансьора в хола всичко е наред, нали, законно било и хич не е корупция уж.

33

Анонимен

преди 5 години

В Батак българи са клали българи, какво общо има това с "робството"?-------------------------------------------------------------------------------------------Викаш то си е чист битов инцидент. Даже султаня не е знаел-------------------------------------------------------------------------------------------Не знам дали султана се е занимавал с това дали българите се колят заради местни междуселски вражди. Това ли е важното, или факта, че българи са клали българи?