92

До ханс

преди 5 години

До Ханс114Какви русофили бе, стои още кръвта на деца и старци в черквата в село Любенова махала Новозагорско, последно убежище на мирни хора от съседните села...Прочети за Злата Мъгленска, чуй народните песни, все от живота неща са описани, про-даж-ни-ко! Бесните кърджалийски орди, Индже и Кара Кольо измислица ли са!? Стоил войвода, жена му, погубена на сватбата им, капитан Петко войвода!?

91

Анонимен

преди 5 години

Няма никакво значение кой бил Харалан :) има достатъчно исторически матерял за да можете да проверите РЕАЛНО какъв е бил живота по това време вместо да четете пресилени романи и стихотворения на разни анимационни герои като Ботев и Левски.

90

Анонимен

преди 5 години

Българите понеже са си раболепни доброволно са хранели турските аги, а когато са им гостували дори са им предоставяли за временно ползване жените и дъщерите си.Така нацията се сплотявала чрез общи гени.Раждало се е българче, но в действителност в жилите му е тексла турска кръв.

89

extremist

преди 5 години

турското робство е УДОБЕН ПРЕЦЕДЕНТ, коЙТО ЗА интересите на руския империализъм.

88

Анонимен

преди 5 години

Истината че българите незнаят значението на думата робство.

87

Анонимен

преди 5 години

Отворено общество !Ясно !

86

Анонимен

преди 5 години

Човек даде интервю, вземе некой хонорар, каже нещо там, че те така подпитват, нали, ясно е накъде бият. И после ида в билата да си купи нещо... и трепери, надява се да не го пуснат по медиите, да не го изложат, ако може да мине така... Ама не- пускат го навсякъде, а другите харита викат в хор- еее пак се уреди с "проект", а нашия се снишава, снишава ама то всички го прочели. После- мрън, мрън, ама то нали така, щото, май... Така преживяват тез дроздофили.

85

м

преди 5 години

Жалка история.Представям си ако дедите ни дали живота си за свободата четат тоя.Тръпки ме побиват.Да си се борил , осатавил си дом , семейство , деца , вярвал си , умрял си в името на България , след което идва някакъв , и с ехидна усмивка ти се изхрачва в лицето, обръща се и си тръгва. Не мога да си представя че човек би написал това за пари, трябва да си ударил дъното.

84

extremist

преди 5 години

Турското робство е ФАКТ, който за ВСИЧКИ българи е историческО НАСЛЕДСТВО

83

Анонимен

преди 5 години

Друг мит е че българите в Родопите са били насилствено потурчени.Истината е, че те доброволно са сменили калпаците с фе сове, заради данъчните облекчения, които са им обещали.Такъв си е *** - за келепереца продава и вярата си.Наблюдаваме същото и днес, когато продажните управляващи се опитват да подменят вярта ни - Източноправославна с Католицизма.

82

Стратег

преди 5 години

О,да, разбира се, за някои хора юридическият и икономически статут е бил завиден. Такъв е бил статута на българомохамеданите и "българските турци"+ особената прослойка на нашите чорбаджии, т.е. до близките на Осмаснката власт. И то и сега е така, при Европейското Робство. Но за него никой няма да говори. Защо? Защото то икономичекси гледа да нахрани всички, за да няма конфликти. Но това, не значи, че не е Робство;))) Много си далече Хараланчо-Драганчо, от някои работи!

81

Анонимен

преди 5 години

Правилно е да се казва османско робство. По него време турци не е имало, а рая. Турците са конструкт на Ататюрк.

80

Анонимен

преди 5 години

Не Харалан а Киряк Стефчов. Няма ли да млъкнат тези продажници на историята ни.

79

Анонимен

преди 5 години

Юридическият и икономическият статут на българите в Османската империя е бил завиден---------------------------ТАКОВА НЕЩО "ЮРИДЕЧЕСКИ СТАТУТ" СПРЯМО РОБИ НЯМА КАК ДА ИМА , ЩОТОРОБИТЕ НЯМАТ ПРАВА , НАЛИ БЕ ХРАЛАНЧО СМЕШНИИ

78

В КОЛОНИЯТА РБ

преди 5 години

е добре за такива като ХАРАЛАН, ама за всички останали ЖИВОТ на РОБИ. Така и в Османската империя за Хаджи Пенчовци живота е бил песен, какво РОБСТВО. Те са бесили АПОСТОЛА, а след ОСВОБОЖДЕНИЕТО вместо да го обесят на първия стълб ПРЕДАТЕЛЯ спокойно си е умрял в леглото

77

Бони

преди 5 години

Този харалан да каже тогава.левски и ботев,и всички борци за какво са били за свобода или просто хулигани мътили свободния живот на българите

76

бай Спиро

преди 5 години

От чавдарче другарете ми втълпяваха, че съм потомък на роби. Абе гледам си аз суратя в огледалото, гледам в профил, анфас...па си мисля, че много-много не мязам на афроамериканец. Но явно има други "българи", които се оглеждат в огледало - сделано в СССР.

75

Анонимен

преди 5 години

Българския народ през последните 30 години е подложен на невиждан за света геноцид. Това е безпрецедентно. Народа - трудещите се хора, са мачкани по всякакъв възможен начин. Разни джeндъpи, пoзьopи, чyждoлизачи ни обясняват колко глyпав, прocт и нeкaдъpeн бил българина - а в същото време тези пaлячoвци смучат пари от всякакви БЪЛГАРОУБИЙСТВЕНИ организации като БХК и всичките други тyмopи!!! Огромна несправедливост!!

74

Анонимен

преди 5 години

Робството е измислено с цел да можем да бъдем лесно контролирани и манипулирани от "освободителката" Русия.

73

Стратег

преди 5 години

"Турско робство", "Римското робство" преди това, не са метафори, а преживени реалности станали исторически факти и истини. Хараланчо, който гледам, че се е самопоканил да ми гостува... Те са отразени навсякъде в нашият бит. Робство, казваме, защото нямаме Българската Държава. Свободата на Българина се идентифицира с Държавата, т.е. с Дома. Ако Сайбият на Домът е чуждоземец и чуждоземец, ти под какво си? Не си ли под робство? Ако жена ти е притежание нему, ти под какво си? не си ли под робство?