53

do савов

преди 13 години

Osobeno ako horata sa s tvoito IQ. Togava sa bezpolezni i raznasiat ne samo bolesti, no i prostotia.

52

Бо

преди 13 години

Всичко е до възпитание, затова и ни трябва закон!

51

!!!

преди 13 години

Iskam zakon za samorazprava s kucheljubi

50

bez

преди 13 години

V prirodata ima ravnovesie - dnes ti naraniavash - utre tebe te naraniavat. Ne me uchudva uvelichavashtat se agresia sred decata v Bulgaristan naposleduk. Prosti i zli hora - vechno turseshti samorazprava i otmushtenie, 0 iziskvania kum samite sebe si, mirisheshti na luk i pot i godeeshti se s proizvodstvoto na banica, chorba i rakia. Ne iskam da buda identificiran s tova. Niama spasenie ot prostotiata - tia e kato epidemia. Tepaite, kolete .. no ne mrunkaite ot jivota posle.

49

...

преди 13 години

Не на агресията, не на насилието, не на саморазправата...----------- За това ни нападат и убиват ***, мечки, песове и още кой знае какво ще се довлече на главата ни.

48

Бо

преди 13 години

Защо така изкривявате всичко не мога да разбера! Хората ви обясняват - единствената държава в ЕС без закон! Едно е да развъждаш животни за храна, едно е да се пазиш от вредителите друго е да позволяваш съдистично отношение!Две различни неща са и всички вие сте като коне с капаци - не разбирате за какво се борим за този закон - знаете си вашето. Да бездомните кучета са проблем, но този проблем няма да се изкорени с чистка, защото утре пак ще има хора които да си изгонят домашните животни.

47

da gi zashtitim?..

преди 13 години

Глутница кучета наръфали до кокал крайниците на Илиян Гунчев (46 г.) от Рудозем. Мъжът лежи от няколко дни в смолянската болница с жестоки наранявания. Според пострадалия нападналите го кучета са били най-малко пет.Нападнаха ме, докато се разхождах привечер, събориха ме на земята и ме нахапаха. Ужасно беше, добре, че се намесиха хора и ги изгониха, повече не помня, разказа мъжът.Жестоко е бил нахапан от кучета по краката и ръцете, приехме го в шок. Направени са му няколко операции, няма опасност за живота му, но възстановяването му ще бъде от порядъка на 40-50 дни, каза д-р Киричев, завеждащ травматологичното отделение.

46

izotzadze

преди 13 години

Четин Казак от ДПС, излезе с аргумента: Как аз да си коля прасето.........ей, правоверен резак, какво прасе бре - нали не ядете свинско, бе ***? Или това е за парлама като всичката ви работаА иначе - да, съществува казусът с домашните животни, отглеждани за храна - прасета, кокошки, овце, кози, зайци и др. Казусът с месоядството и вегетарианството на човека - няма универсален отговор, както няма впрочем и за това, що е живот - отваря се и казусът за абортите... сложно е

45

ku4eto

преди 13 години

e kak ste go priemat kato vsi4kite depotati sa divi prosti selianduri..............

44

5552

преди 13 години

Защо не се разграничават нещата?Престъпление трябва да е насилието над животни, защото е много близко до следващия етап, когато жертвата ще е човек!Но когато става въпрос за нападение от страна на бездомни *** е нормално да се действа според ситуацията. Да се оставя да чакам да ме нахапят ли, че да реагирам когато е късно.Този проблем трябва да се реши, защото моите деца няма да растат сред тази кланница, не и в БГ!

43

Животнолюб

преди 13 години

Не на ползването на "Райд"! Нека комарите и *** живеят свободни! Нека плъховете и гълъбите спокойно разнасят заразите си, без страх от малтретиране! Да живеят животинските права, двойно по-съблюдавани от човешките!

42

Анонимен

преди 13 години

Сигурно *** в парламента сами мъчат животинки и затова не искат да го приемат.

41

Bo

преди 13 години

Искаме закон! НЕ на агресията! НЕ на насилието! НЕ на саморазправата!Не учете децата си да убиват и да мразят!

40

5552

преди 13 години

Измъчването на животни трябва да се инкриминира. Не е нормално да демонстрираш най-долните си човешки качества върху животно само защото то не може да каже на никой и да изпитваш удоволствие от това, което правиш!Но проблемът в псетата трябва да се реши незабавно. Дете падна от мост, погнато от кучета на Гешов, друго дете беше нахапано онзи ден в Малинова долина, миналия месец друг човек беше наръфан в Обеля и това са малка част от случаите, достигнали до медиите. Защо се мълчи затова???

39

bez

преди 13 години

Naroda ozlobiava i izprostiava vse poveche s vseki izminat den. Politicite vi kradat i machkat i nai-golemiat problem na maikite sa bezdomnite kucheta. Tia deto mnogo obichat decata napravili li sa neshto za bezdomnite deca? Ili obichat samo svoite deca?

38

възмутен

преди 13 години

Естествено,че няма да го приемат защото няма келепир. Освен лобистки закони тази от ГЕРБ друго не приемат. А инак се хвалят, че са за европейско развитие на България. Защо не установят в колко бели държави е вменена наказателна отговорност за лица проявили необоснована жестокост към животни. Въобще не става въпрос за животните които човек отглежда за храна. Това е тяхното предназначение. Ами тези депутати не ядат ли колбаси. Може би е в услуга на прокурор от Пловдив който е убивал котки с кучето

37

савов

преди 13 години

Тия сектанти кучепоклонниците са луди хора.Искам да им кажа че живота и здравето на хората и децата е несъизмеримо по ценен от този на уличните кучета които нападат разкъсват и убиват деца и разнасян страшни болести като тении бяс бълхи и какво ли не.Много пъте съм чувал от такива вманячени кучкари и защитници на животни че не им пука за човек но за куче могат да обият човек!!Не им вярвайте на високопарните прикъзки че който не обича кучета не обичал и хора.Те сектата на кучкарите мразят хората!

36

Анонимен

преди 13 години

Стига ми разсъждавай като някъв възвишън и духовен човек. Ако искаш имам 5 котки ела да ги вземеш да ги гледаш щом искаш... щото ми омръзнаха да се развъждат и да се чуда кво да ги правя..

35

Анонимен

преди 13 години

От коментарите дотук схванах, че "Цивилизована България" е оксиморон.

34

Анонимен

преди 13 години

А в страните, в които жестокостта към животни е инкриминирано нима не ядат месо? Или просто доста хора тук не могат да мислят, щом смятат че като си заколиш прасето ще те вкарат в затвора. Аман от *** сравнения.