112

Анонимен

преди 5 години

Харалане, не те знам дали си българин, но ако си ще си отрежа главата ако прадедите ти които са дали живота си за България - не ги е срам от теб !

111

Анонимен

преди 5 години

САМО ДЕТО И ИМАЛО .....РАЯ .... БЕЗПРАВНИ ХРИСТИЯНИ 1

110

бай Спиро

преди 5 години

До мДедите ни са се борели за политическа независимост от Османската империя и това е естествено. Християните в империята са били втора категория. Имало е издевателства и епизоди на брутален геноцид като Баташкото клане. Но всичко това не означава, че сме потомци на роби. Напротив, потомци сме на велик и горд народ, напук на 140 годишната руско-съветска прапаганда !

109

Анонимен

преди 5 години

Освобождението е метафора на руска окупация, а доказателство за това са многобройните съветски паметници !

108

extremist

преди 5 години

В ДНК-ТО НА ТОЗИ ХАРАЛАНЧО СМЕШНИИ ИМА ЛИПСВАЩИ ПОРЕДИЦИ,СПЪВАЩИ НОРМАЛНАТА РАБОТА НА МОЗЪКА...

107

Анонимен

преди 5 години

Робство до 1944 г в България не е имало!Робството започна на 09.09.1944.Започна с избиване с колове и хвърляне на прасетата елите на народа ни.На днешният ден 1925 г комунистите взривиха храма СВ НЕДЕЛЯ и убиха 500 от най-стойностните и умни българи!Да са здрави ЕС и НАТО, защото азиатските варвари ежедневно демонстрират тъпотата си.

106

Анонимен

преди 5 години

По Турско хората са можели свободно да изповядват религията си и да пътуват извън страната. По Соца не можеше да излизаш от страната свободно (освен на изток в другите клоаки) и беше забранено да имаш кръст на надгробната си плоча а слагаха петолъчки...Интересно къде са били по-свободни :)

105

Анонимен

преди 5 години

Роба е човек без права, който няма право да притежава частна собственост и трябва да изпълнява желанията на господаря си. В филма Джанго ще видити какво е робството. Такива неща е нямало в България.

104

НЕЕЕЕ

преди 5 години

БЕЗ НАРОДЕН СЪД няма да се мине

103

Dido

преди 5 години

Тъжно е, когато българи, за да обслъжат интересите на друга държава или за да се противопоставят на интересите на друга държава или просто за да си напълнят джоба, са готови да предадат род, родина, история!!! Отнемането на деца от Българското население, най-вероятно е била вид социална програма на империята за да им осигури по-добър живот.А онези черепи в Батак - свободни хора, които империята е ефтаназирала,защото са били нелечимо болни - от българщина!Аман от предатели!!!

102

Krom

преди 5 години

Само да попитам, от 1944-та година до 1989-та година българите какъв статут сме имали? Спомням си, че идеята да отидеш преди '89 та примерно в Западна Германия не беше особено добра. Спомням си, че и идеята да отидеш по Велик ден в църква също не беше много добра. Взех малко да се обърквам. Ако не съм могъл да отида някъде, или да покажа вярата си открито - то свободен човек ли съм бил или роб? Това само теоретично.

101

ТОЯ ЯВНО СА ГО...

преди 5 години

АКТИВИРАЛИ да отклонява вниманието от АПАРТАМЕНТ ГЕЙТ.

100

Анонимен

преди 5 години

Харалан да заживее щастливо вАнадола щом е толкова хубаво.

99

Армения

преди 5 години

Прав е човека , и в Армения не е имало геноцит , не са избили милиони арменци.Русия е виновна.

98

ХАРАЛАНЕ

преди 5 години

ВЪРНИ МИЛИОНИТЕ, дето напълни гушката, купи АПАРТАМЕНТ за 2 МЛН и съблазни с ПАРИ естествено една манекенка да ти легне в леглото

97

Анонимен

преди 5 години

Що се отнася до същинското робство, тоест продаването и купуването на хора като стока, то е съществувало както в Руската, така и в Османската империя, но българите са били по-скоро от страната на купувачитЕ--------------------ЕЙ НЯМА ТАКЪВ СМЯХ.....ДОСЕГА НЕ БЯХ СРЕЩАЛ ТОЛКОВА БЕЗОЧЛИВО ИЗКРИВЯВАНЕ НА ИСТИНАТА...ХАРАЛАНЧО СМЕШНИИИ ПОЧТИ ТВЪРДИ ЧЕ ВСЕКИ БЪЛГАРИН Е ИМАЛ РОБИ, А БОГАТИТЕ ПО 500 РОБА А...

96

Анонимен

преди 5 години

разни анимационни герои като Ботев и Левски.----------------------------------------------------------Тъжно е да познаваш само Батман и Спайдърмен. Няма ка да разбереш някои неща.

95

Как и защо ?

преди 5 години

Как българия и защо тогава отсъства от картата на европа и света от 1390-та година до освобождението, и как се нарича това съвместно съжителство ако не робство, иго с кръвен данък и клане? Ние и сега съжителстваме с половин европа, но сме автономна дърва нали? Такива от Дойче да ги рине;, все професори са те.... Тях сега ги чака същото, искам те да реват след това като са толкова отворени и се бъркат на всеки и то не с пръст а с лакътя. А за всички които са родоотстъпници и твърдят, че всичко

94

Горан

преди 5 години

Малък брат сме, ама друг път! Когато е имало България, все още не е имало Русия! Ясно е, че Русия винаги е имала имперски интереси, и няма вечни приятели, а вечни интереси, но с това кого ще учудиш Харалане? Трябва ли само за да отречем руснаците, да се отречем от цялото си минало?

93

Историк

преди 5 години

Все пак признава,че християните са били втора ръка хора . Пропуска да каже как са унищожени манастирите, църквите, които са закопаване в земята, за да са на височина човешки бой. А,книжнината в манастирите - Търново е било сринато, Царевец с 40 манастира наоколо запалени. Баташкото клане е описано от Макгахан, не от нас. Църквата там още пази костите на изкланите жени и деца. Това не е присъствие, а геноцид.