207

Кара Ибрахим

преди 13 години

В българската въображаема федерация такива примери историята не познава. А няма, защото е нямало никаква федерация. Нещо повече, не само славяните, но всички народи, попаднали в границите на българскта държава били изцяло безправни роби: даки, траки, илири, сърби. Как се е отнасяла българската "федерация" към чуждите етноси разказва Охридския патриарх Теофилакт: Някога "един варварски народ на име обри /авари/ като нахълтал на юг...опустошил много градове, та и самия Тивериупол /Струмица/, и от обитателите му едни с меч унищожил, а други заробил, а пък както хубавите здания, така и божиите храмове сринал до земята...Но след като се махнал тоя народ, друг най- беззаконен и най-свиреп народ, наречен българи нахлул от страната на Скития...и се явил като бич божий, изпратен от бога. И като покорил цялата Илирийска страна, древна Македония до гр. Солун... жителите на всеки град разменявали, като преселвали обитателите на едни градове в други...и изобщо всички употребявали като роби" /Тодор Събев, Самостойна народностна църква в средновековна България, С., 1987, с. 89/.Теофилакт Охридски пише това 100 години след унищожаването на българската държава, а това означава какви спомени са оставили българите както у византийци, така и у македонци .Съвременникът на Теофилакт Охридски - руският летописец Нестор Печерски също е отразил отношението на българите към чуждите етноси в тяхната държава и по-специално към славяните. В "Повесть временних леть" Нестор е записал: "За славяните живеещи на Дунава, дошлите от Скития козари, наричани и българи, седнаха на Дунава и насилници на славяните бяха" /Нестор Печерски, Повесть временнь!х леть, с. 29/. За политическото положение на славяните в българската държава съобщава и арабския писател Ибн Даста през 921 г., т.е. през последните години на Симеон: "По време на мир /с Византия/ българите продавали славянски момичета и момчета за роби в Цариград" /Г. Баласчев, Върху държавното и военно устройство на старобългарската държава. - Минало, I, кн. 2, с. 212/. Съобщението на Ибн Даста не само потвърждава известията на другите писатели, но и поразява с факта, че българите като истински тюрки вземали от славяните най-грозния и нечовешки данък - кръвния данък.

206

Кара Ибрахим

преди 13 години

Българските историци и етнолози от девет дерета вода докарват за да докажат, че гагаузите и турците в Североизточна България не са потомци на тюрко-българите, защото последните са славизирани. Хубаво, но къде са отишли славизираните тюрко-българи от тези места? Как на тяхно место се заселиха турците? Защо, живелият 9 години в Провадия през ХV в., добровничанин П. Гьоргич счита тамошните турци за остатъци от Аспаруховите българи? Защо сред *** Шкорпил намери предания, че са дошли от другата страна на Дунав, от Русия и превзели Добруджа, Делиорман и Шуменското поле и владели този регион дълго време; след това дошли гърците, а по тях турците. Между тях се предава, че построили крепостта Абоба и докарали течаща вода с водопровод? (Д.Ташковски, Кон етногенезата, с.80). Господа това са факти от историческото съзнание на този народ!

205

xaxa

преди 13 години

Nedey da se laje6 be gqur mrasen gaden mirizliv mar6a takava ti 4eti istinskata istoriq a ne fal6ivata izmislena balgarska istoriq nedonosenik ! ! !

204

Кара Ибрахим

преди 13 години

Питай редакцията.

203

гг

преди 13 години

Баннали са те?! Странно... Не виждам защо би могло да се случи такова нещо... хахахахахах

202

до Кара Ибрахим

преди 13 години

Косьо ти друга работа нямаш ли си бе ? Върви направи едно кръгче с черната шкодичка да изпуснеш парата.

201

До циганина 197

преди 13 години

Нещастен ***, попрочети малко неманипулирана история да ти светне малко как може да се окажеш и ти плод на някой наш дядо бе *** ***! Попрочети как българските боляри са изселвани в азиатската част на Византия и са им давани благороднически титли и как в последствие в османската империя на жените им е забранявано да преминават Босфора!!! Познай какво са онождали тези боляри бе *** нещастен!!!

200

Кара Ибрахим

преди 13 години

Нищо лично.Ако си забелязала,много хора почнаха да псуват турците в този форум,а на мен не ми е приятно това.Търсех персонаж от който най-много ще ги боли псувачите.Като спрат псувните,ще изчезне и Кара Ибрахим.

199

Силвия

преди 13 години

Кой е твой любим персонаж,ако не те притеснявам? Искам да си обясня кой нормален български гражданин се идентифицира с героя от "Време разделно" , кофти роля с която запомних Йоско Сърчаджиев. Не можах да гледам филма като хората, защото бях чела романа много по-рано и се ужасявах да го видя на живо.

198

Кара Ибрахим

преди 13 години

Извинявай,но ме баннаха.Та какво викаш?

197

Баязид Светкавицата

преди 13 години

Аз познавам добре Крали Марко.Лижеше ми подметките.А за дъщеря му да не говорим-какви чудеса само вършеше с езика си.

196

гг

преди 13 години

Какво стана бе, гос'ин Ибрахиме?! Вече не ти е интересно на мене да ми отговаряш, а?! Или просто нямаш какво да ми кажеш повече, та се заяждаш с останалите?! Най-после те разбрах що за стока си - като намериш достоен словесен опонент, се отказваш и продължаваш да обръщаш внимание на тия, които ти се връзват на провокациите. Жалък си!

195

до моя любимец:

преди 13 години

П.С.Да пазиш писмото ми в тайна,че е.л съм ти п...а м...а!Че знаеш ли ти що е туйголям Крали Марковски х.й!

194

чукондур

преди 13 години

Срещнали се на полянкапрабългарин и праславянкаТури вади, вади туринародили чукондури,хем космати ,хем брадатихем крадливи и ебливихем проклети ,мързеливимръсни , *** и страхливипрости, подли, уродливизлобни, нагли, завистливиТури вади, вади туримаршируват чукондурикомуняги, социалисти атакисти със чекистигорди кат червени глистина политбюро ратаипедерасти минетчии,на Русия ибрекчии ,Тури вади, вади туриатакуват чукондурив първа линия троглодитимафиоти, политици,следвани от ред мутантисал живеят от аванти,Знамената се развяватНеграмотност поздравяватТури вади, вади туриПобедиха, мама им - чукондури.

193

Кара Ибрахим

преди 13 години

В действителност Крали Марко е покорен османски васал, а дъщерята му е любимата жена на Баязид Светкавицата. Крали Марко участва с войски на османска страна в битката при Никопол през 1396, когато окончателно загива българската държавност.

192

Кара Ибрахим

преди 13 години

Крали ти Марко е бил покорен слуга на Светкавицата?Той ли ти е кумира?

191

Анонимен

преди 13 години

v tyrcia kazvat na na6te tyrci vie ste balgari a v balgaria kazvat na na6te tyrci vie ste tyrci

190

Анонимен

преди 13 години

ei tozi kara e golem glypak xa xa

189

mery

преди 13 години

Как няма да е жив издрав,нима не виждате,че имате в ДПС само няколко човека, които говорят сносно български,на другите просто не им се разбира какво говорят и какво са искали да кажат.Затова само Местан ви представя в парламен-та, а ако искате да кажете нещо по-свясно,на трибуната излиза Хр. Бисеров. Това сте вие от ДПС - в България не сте българи,в Турция не сте истински турци.Сега пък Сокола бил не специалист-хидроинженер , а мениджър.Кого лъжете бе джанъм!Май и вие не си вярвате вече!

188

Атака

преди 13 години

Караиграхиме, няма защо да се занимаваме с такъв като теб, но само искам да те поздраве с една песен на Черно Фередже - "Крали Марко"!