159

Не

преди 13 години

Исак Паси беше лош човек. Лош, дори без да знае защо. От вътре му идваше. Сега е лято. Дали са се събрали 10 мъже на погребението, за да има молитва или не са могли да се съберат? Както и да е Бог да го съди.

158

АТИЛА

преди 13 години

Ето кой е блестящият естет и ерудит Исак Паси:Исак Соломон Паси (род.1928 г.) - роден в Пловдив, завършил право в Софийския университет (1950 г.); асистент в катедра по Марксизъм - ленинизъм (1952-59 г.); кандидат на философските науки (1957 г.); дисертация Г. В. Плеханов и марксическата естетика; потомствен масон; член на БКП; сътрудник на ДС и цензор на литература и учебници за университетите.Сега блестящо гори в казаните на ада а скоро там ще се озове и синчето му.bulgarya.co.cc

157

do 164

преди 13 години

Така е. И много правилно вместо да ти изтрият коментара заради нецензурни изрази,само тях махат.Това е един вид урок от *** да знаем какъв език да използваме.

156

лл

преди 13 години

да се четедебил,пък.

155

лл

преди 13 години

Че е лош се вижда от фотографията му.Дубил с дерматологично заболяване,червенвятър или розацея,пйк и риж.Той има смелост да се пъчи с близоста си до Т,Живков,а крие че е участник в Народният съд.Това вече е ужасно много.

154

Анонимен

преди 13 години

Хора някой от постовете ми се "редактират" (цензурират) - махат цели изречения.Пиша си поста и като натисна enter се появява поста с въпросните липси.Ако някой има същите проблеми да каже.

153

Кирил

преди 13 години

Разбира се в статията не се споменава, че въпросният Исак Паси е участвал в "Народният съд" в частта си за съдене на интелектуалци от преди 1944 год. Това е някак си неудобен факт. И сега трябва всички да го почитаме и боготворим. Дано се пържи в Ада заради паметта на всички невинни, които е пратил на смърт.

152

до 153

преди 13 години

Много хубаво спориш, само дето голямата му ерудиция не се основава на това как е говорил, ами какво е говорил. :)

151

Анонимен

преди 13 години

В уикипедия пише: "Около 85% от престъпността в Израел е сефарадска."Е сега ми е ясно пасящото (С. Паси), защо е такъв.

150

istina

преди 13 години

Po komentarite moje da razberem, kolko prost narod sme?! Chalgata shte ni zatrie! Upsa, oppa, davai babo Ivano i typo Preslavke! Veliki bylgarki spomagashti za ciganizaciata ni! Oppa , upsa!

149

Анонимен

преди 13 години

Какво е R.I.P.? и си мислиш,че като си се написал "СОФИЯНЕЦ" си изключително умен..*** си!

148

Анонимен

преди 13 години

защо е "велик ерудит" затова сме в това "еродитно" положение... къде е С. Данаилов да му напише едно "Збогом!"

147

Анонимен

преди 13 години

"естет и ерудит" - това ми звучи като "въздух под налягане".Да му е честито на Соломончо!!!Стига само е КРАЛ от България, време беше да вземат нещо от него.

146

Информатор

преди 13 години

Искам да подчертая, че Исак Паси е евреин-сефард, това е равносилно на българин от *** произход. Сефардите имат толкова общо с евреите ашкенази, колкото *** с българите. А що се отнася за "голямата ерудиция" на Исак Паси, мога да поспоря. По време на лекциите си /наистина доста посещавани/ говореше скучно, монтонно, безлично, много думи, лишени от изразност. Просто човекът беше изкуствено създаден и направен "велик философ и естет", а подобни случаи в историята много.

145

до 150

преди 13 години

Сюлейман Паси, а така! Защити тейко си подобаващо.

144

Анонимен

преди 13 години

Аре махайте я тая тема!Аман от юдеи.

143

:-(

преди 13 години

До цялата *** по-долу, дето си упражнява правописа в опитите си да оплюе проф. Исак Паси:Абе, неграмотници комплексирани, дали сте в състояние да вденете, че Исак Паси вече е в Историята. И че е оставил след себе си трудове, които ще четат още дузина поколения.А от вас и прах няма да остане.

142

SS

преди 13 години

Блестящ ... последната ренесансова(!!????) фигура .... остава да му врътнете една ....ка на тоя юдеин !??? За него се знае главно покрай изключително гнусния му син ...... Колко големи българи си отидоха без никой да ги спомене,но виж,ако е евреин трябва да му правим безумни теманета до откат !!! Продажна държава сме и народът е *** в голямото си мнозинство !

141

Анонимен

преди 13 години

Що не ходиш да РИПАШ някъде другаде .Какви са тези съкрашения А и не си го виждал дори Ако е преподавал до 1993 год ти оше си се напикавал тпгава.

140

Анонимен

преди 13 години

При толкова мозък,да си беше възпитал сина да е по малко продажник.А и честно не съм и чувал за този професор.