233

Анонимен

преди 13 години

Po princip plovdiv4ani sa goteni i vazpitani hora (ni6to ob6to s 6opite),no ti qvno pravi6 izklu4enie.....

232

pele

преди 13 години

И на Царевец имаше преди години такса 5 лв.сега незнам.

231

Анонимен

преди 13 години

селEндурче.....Tи говориш диалект?

230

бат Миро

преди 13 години

Нормално е да има билети.Това място трябва да се поддържа.Дай да го харижем на всички и да го съсипят.Обикалям по 100-те туристически обекта.Плаща се за Плиска,плаща се за Шуменска крепост,плаща се за Белоградчик,Шипка и още и още.Това също са места с много по-богата българска история. Защо никой не казва, че там не трябва да плаща.В Балчик двореца е 10 лв.Оная дето живяла в Гърция - що не иде до някой обект в Гърция да видим колко евра ще оскубят. И ми се прави на интересна чистачката на ***

229

PL

преди 13 години

ПловдивПловдив е рожденият град на един бивш президент и на един бивш премиер. Първият е Петър Стоянов, а вторият Жан Виденов. От Пловдив е и Христо Стоичков. Не заради това градът е един от най-футболните в страната - с четири отбора в професионалния футбол Локомотив, Ботев, Марица и Спартак. Иван Андонов и Крикор Азарян също са родени там. Пловдив е един от най-старите европейски градове, неговата история е на повече от 8000 години. През 1839 там е открито първото българско училище. До края на 19 век Пловдив е бил най-големият град в България. Днес е на второ място по брой на население: над 375 000 души.

228

Анонимен

преди 13 години

Варненци са толкова ограничени и със селски манталитет, че няма думи с които човек да ги опише. Оставяме факта, че миришат и единствените гласни които използват са "я" и "и", те са си ограничени майна.

227

Майна

преди 13 години

До Анонимен 231Ето още едно варненско селендурче. Ела някога в България и посети Пловдив и София преди да говориш. Или просто си стой в село варна и мякай до подлуда.

226

Шоп

преди 13 години

До тракиецНяма проблеми майна, те трибва да знаят че когато големите батковци София и Пловдив си ги мерят не трябва да си навират главите.

225

силвия

преди 13 години

Аз смятам, че трябва да се плаща такса за посещаване на подобни исторически забележителности. Ако не, как ще се поддържа тази архитектура със всичките й съоръжения и как ще се осигури адекватен достъп до мястото. Няма угодия на този наи народ! В цял свят се плаща за подобен род туризъм, само ние искаме да минем "гратис". Все чужди сметки оправяме и все криви ни излизат!

224

Анонимен

преди 13 години

Какъв оазис? Може би на чалгата? Ти изобщо къде живееш? що не се огледаш малко около теб - кръчми, чалга, виж тъпите физиономии по Главната.

223

Анонимен

преди 13 години

Егати неграмотния репортер! Явно хората които не стават за нищо друго стават журналисти.

222

тракиец

преди 13 години

Браво, шопе, евалла ти брато за тия думи. Варненски гагаузи не щем в Пловдив.

221

Възмутен

преди 13 години

Как може да се плаща нещо на някой което не е негова собственост!!!

220

Анонимен

преди 13 години

Правилно! Кажете ми една забележителност в Европа, която можеш да посетиш без вход и то цените на билетите са сериозни, поне според нашия стандарт.

219

Привет от Лондон

преди 13 години

Доti 221Това че си в чужбина не е оправдание. На 30 години си и би трябвало да си по интелигентен. Аз живея в Лондон от 19 години но мисля че ако посещаваш Български сайтове и пишеш коментари трябва да е на Бългъски. Можеш да провериш този преводач.forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

218

skribezium.blog.bg

преди 13 години

През неделя съм на крепостта. Стотици пъти съм се качвал на върха със знамето и стотици пъти съм изпитвал гордостта, че съм на върха. В почивните дни десетки хора пълзят по мраморната пътека към църквата, към знамето, към надписа на Цар Иван Асен , към водохранилищата. Виждал съм дори хора с патерици, с пеленачета да вървят към тази българска каменна крепост. Крайно време бе да се въведе такса. Със сигурност ще се вложат пари, за да бъде крепостта още по-притегателна и по-достъпна.

217

Ало Ало

преди 13 години

Никъде няма такъв народ като нашият, всичко се обръща в Пари, нямам думи от тези които дадоха коментарите си, в цяла европа от историческото си наследство общините издържат общините,незнам може би проф. историк Божидарчо ще излезе прав. Ако влезеш искаш да влезеш в "Лувъра" или "Версай" ще трябва да си заплатиш!

216

ti

преди 13 години

a na kakav ezik pisha, tova che e s latinski bukvi ne znache che ne e bulgarski i neshto mnogo vazhno za men s koeto se gordea----na 32 godini sam i 30 god. zhivea v druga darzhava no mama i tati sa me nauchili da govorq i pisha na bulgarski,a ako beshe ti sigurno shteshe da se otrechesh i ot maichinoto si mleko.A za latinskite bukvi pishi do BNTako ti stiska zashtoto po neq kazvat ;;;GLASUVAITE S DA ILI NE NA LATINSKI ;;; parvo si opravi tvoqt dvor togava gledai v chuzhdiqt

215

Майна

преди 13 години

До 201Влез в ю тюб и напиши Пловдив оазисат на Българският дух. Изгледай и трите епизода и тогава говори глупости.

214

д-то

преди 13 години

100-те национални исторически обекта са избрани места, на които се плаща вход, а това, че за Асеновата крепост са само 3 лв. ми се вижда дори евтино. Какъв е проблема в това, то за да си потрошиш колата по пътищата си плащаме солено, пък сега за 3 лв. проблем правим. Да се разходим, да видим и дано поне малко се възгордеем, че сме българи, били то от Варна и Пловдив.