63

Анонимен

преди 13 години

Малее тук колко болни мозъци има....вярват в богове и дяволи....за това държавата ние на този хал...откачалки...

62

Анонимен

преди 13 години

А какво тогава е дяволът за теб?

61

Сатанист

преди 13 години

Ами, 63, Ла Вейският Сатанизъм е атеистичен; провери сам. Храмът на Сет обаче май беше по-забъркан в езотериката. То ние сме дузина разновидности, за всеки има по нещо.Но ако разчиташ на християнска пропаганда - твоя воля. Жалей си колкото щеш.

60

jhbj

преди 13 години

до този,който каза за Европа и влиянието на християнството.....DARK AGES,Древна Елада...Религиите винаги са дърпали човечеството назад,поради грешното им разбиране.

59

Анонимен

преди 13 години

То по твойта логика и духове няма. Следователно и дяволът не съществува, и твойта вяра е куха.

58

Сатанист

преди 13 години

Едно, че в Кумранските свитъци, писани точно по времето на Пилат (за разлика от евангелията, дето са век по-късно), Исус нито веднъж не го споменават, та дотолкова с юдейските историци.Друго, че на Никейския събор в общи линии пренаписват събитията както им е угодно, за да пропагандират новата религия по-ефективно - и там достоверността също заминава.И сериозно - чудеса? Възкръсване? Това не са факти, а детски приказки, останали още от елинските времена. Пробвай пак, попе.;-)

57

Анонимен

преди 13 години

дяволът е реално съществуващ зъл дух. Ти ако наистина си такъв за какъвто се пишеш много добре го знаеш.Това, което вие правите рефлектира преди всичко на самите вас. Жал ми е за вас. Горките

56

Сатанист

преди 13 години

Дотук добре. Осъзнаваш, обаче, разликата между "очакваме резултатите от тестовете, да видим за какво става дума" и "това е дар от бога, всички на колене".А ако наистина е въпрос на вяра... вярата няма нужда от подобен реквизит.

55

Анонимен

преди 13 години

Хората пишещи тука явно не познават Православното християнство. Фактите само утвърждават вярата. Разбира се, че Православието се базира на факти. Вяра и факти не си противоречат. Исторически факт е, че Този Човек Господ Иисус Христос е съществувал. За това свидетелстват и юдейските историци, които би трябвало да са настроени против християните.Факт е, че е правил множество чудеса. Факт е, че е имал ученици. Факт е, че е разпънат на кръст. Че е умрял и Възкръснал. Факт е, след смъртта Му и Възкресението Му последователите му се умножили и се нарекли Християни.ьФакт е, че Европа е станала това, което е благодарение на Християнството.Хората често не се замислят над историята.Има исторически факти.

54

албена

преди 13 години

С това съм напълно съгласна. Но доколкото разбрах реликвария е бил запечатан с восък, а и епиграфите би трябвало да успеят да датират надписа сравнително точно. Не мисля, че професорът би си рискувал репутацията ако има някакви съмнения за стратиграфията или датирането.

53

Анонимен

преди 13 години

Овча работа ...това религиите са ужасна работа ..християнски..мюсюлмански ужасс..овча работа .... не си представям да вървя с овцете след някакви кокаляци и да ги целувам ...и тея попове пълни простотии несвързани ръсят...

52

Сатанист

преди 13 години

Съвременният сатанизъм всъщност обикновено е атеистичен - Дяволът не е въображаем приятел, а израз на човешките инстинкти и емоции, които трябва както да се слушат, така и да се контролират. И щеше да го знаеш, ако беше прочел нещичко, вместо да се изхвърляш като *** на мокър пясък.

51

Сатанист

преди 13 години

А така... остава обаче да видим от кога датира самата мощехранителница, независимо от църквата (обречено начинание, като се има предвид, че на снимките я пипаха с голи ръце) , откъде е дошла, и евентуално кого съдържа, ако изобщо е възможно.Естествено следват и оценки от независими институти, особено за такава амбициозна находка. Чак тогава ще си говорим за археология.

50

Анонимен

преди 13 години

То и ти си вярващ. И твойте преценки са въпрос на вяра, а не на "рационална преценка".Спомням си за един случай в СССР, в музей на атеизма. Комунистите за да докажат, че мощите на светците са фалшификация балсамират трупът на един крадец. И го слагат в музея. В книгата за отзиви някой написал: "А защо толкоз лошо мирише трупът на крадеца?". След което трупът бил махнат.

49

албена

преди 13 години

"При сондажни изкопи в основите на най-старата църква на остров Св. Иван, построена в края на V - началото на V в. при разчистването на основата на олтарната маса на дълбочина 0,6 м под пода е открит реликварий /мощехранилница/ и по-малка кутийка с надпис на старогръцки. Надписът върху каменната кутийка, в която също е имало част от мощите, гласи Господи, помагай на своя раб Тома, който донесе на 24 юни тези мощи". Проф. Казимир Попконстантинов, ръководител на археологическите проучвания..."

48

Сатанист

преди 13 години

Защото не е археологическо откритие. Как е датирано, кой го е оценявал, какъв точно му е произхода? Ако нито един независим експерт АРХЕОЛОГ не се е изказал, значи не е нищо повече от стар кокалак.А сме негативни, защото тая "новина" всъщност не означава нищо (по гореизброените причини), а е просто реклама на една умираща организация на измамници и педофили, разчитаща точно на схващането, е ако нещо е въпрос на "вяра", то рационалната преценка автоматично трябва да се зареже. Е, няма да стане.

47

Анонимен

преди 13 години

Кога дойде божигробската икона в Пловдив 7дни не спря потока от вярващи дори и през ноща. Имаше хора от цяла пловдивска област някои даже преспиваха по пейките в църквата.

46

Анонимен

преди 13 години

Дано му дойде ъкъла на Симеон Дянков след като целуна мощите как да излезем от кризата .

45

албена

преди 13 години

Явно критиките са насочени главно срещу християнството, концепцията за "мощи на светци" по принцип, българската църква и намесването на политици. А аз защитавам археологическото отркритие. Не съм вярваща. Но просто не мога да разбера защо сте толкова негативни към всичко.

44

Сатанист

преди 13 години

Да, да, както кажеш... То ако християните не се приспиваха точно с тая мисъл всяка нощ, току-виж съберат и малко тестикулярен материал, да си подобрят положението. Но не - все е "утре" , никога днес; и все бог ще отмъщава, никога няма да вземете нещата в свои ръце; затова сте и слаби.