44

Анонимен

преди 13 години

ти си пример за човек, който си е пропилял времето в университета и не е научил най-важното - как да успее. Никой не ти е виновен.

43

xxxx

преди 13 години

DO 35МНОГО КОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ! Звучите " почти " като министър....Само не разбирам апелът: " несъгласните да се изнасят към други части на света" ...Да попитам, кои са образованите и грамотни хора от герб( че ми е много трудно да се сетя.За всички с напомпани CV-ta и фалшиви компетенции ли говорите?) Да не би да сте платена марионетка на герберите?

42

СА Свищов

преди 13 години

Само Свищокио !!! :)) Който е учил, той знае къде е купона !

41

висше

преди 13 години

2 ВИСШИ БЕЗРАБОТНА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ НЕГРАМОТНИ И НЕКАДЪРНИ С ВРЪЗКИ РАБОТЯТ НАВСЯКЪДЕ В АДМИНИСТРАЦИЯТА-ЕЙ ТВА Е ДЪРЖАВА БРАВО ,,,,,,,,КАКВО ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ПОСЛЕ НАКЪДЕ КАТО НАЗНАЧАВАТ САМО ВРЪЗКАРИ ВИНАГИ Е БИЛО ТАКА И ТАКА ЩЕ СИ ОСТАНЕ,,,,,,ГЛАСУВАЙТЕ КОЙТО Е СЪГЛАСЕН С МЕН!!!!!!неписаните закони на нашата България

40

Анонимен

преди 13 години

Идеята че да се даде възможност на хората да учат на всяка възраст и да се преквалифицират и квалифицират допълнително, когато се налага.

39

Анонимен

преди 13 години

Това не съм си го измислил аз, има сайтове на европейските институции и там си е написано всичко. И така ще бъде. В крайна сметка не може случайни хора да определят кое е правилно и кое не е във висшето образование въз основа на техни впечатления и настроения.

38

ВАНИНА

преди 13 години

ДО 35-То хубаво човек да се усъвършенства и постоянно да учи,но тук става дума,че се дава възможност на хора ,не правещи разлика между Стамболов и Стамболийски да влизат в университети и да се бият в гърдите,че са големите висшисти и интелектуалци.Не може едва да си изкретал средно,ама иначе да си студент.Единици са тези,които знаят какво прават във ВУЗ-а и които ходят на лекции.Студентския живот сега е нарицателно но разгелен,пиянски живот и много секс.

37

Анонимен

преди 13 години

Абе, който не иска да му е безплатно да си плаща бе. Сега е демокрация. Като искаш да си плащаш - плащай си. Ама да обясняваш, че някой друг трябва да плаща, дупе ви лъже. Ако се направи един референдум всички ще искаме да е безплатно, много ясно.

36

гост

преди 13 години

Ей, хора, къде в света образованието е безплатно?!?

35

Анонимен

преди 13 години

Впрочем, независимо какво искат мунчовците от гетата в БГ, днес тенденцията в ЕС е точно за масовизиране на висшито образование и доктрината "учене през целия живот", така че несъгласните могат да се оттеглят към други части на света. За щастие за интелигентните хора тези проблеми се решават от образовани и грамотни хора.

34

Анонимен

преди 13 години

УНИВЕРСИТЕТА ОСВЕН ОБРАЗОВАНИЕ УЧИ НА КУЛТУРА. НЕЩО, КОЕТО В СРЕДНОТО УЧИЛИЩЕ ГО НЯМА. ТОВА ОБАЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ ОТ ЧОВЕК, КОЙТО НЕ Е БИЛ В УНИВЕРСИТЕТ. РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЕДИН ЧОВЕК КОЙТО Е УЧИЛ В УНИВЕРСИТЕТ И ЕДИН КОЙТО НЕ Е, Е ОГРОМНА И КАТО МАНТАЛИТЕТ И КАТО ВЪЗГЛЕДИ И КАТО ЗНАНИЯ. А КОЙТО ИСКА ДА СИ СТОИ *** - ТОВА СИ Е НЕГОВО ПРАВО.

33

Анонимен

преди 13 години

ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ МАСОВО И БЕЗПЛАТНО. ЗЯАЩОТО ВСЕКИ ЧОВЕК, ДОРИ ДА Е ***, ДОРИ САМО ДА СЕДИ В УНИВЕРСИТЕТА ПАК Е ПО-УМЕН ОТ ОНЗИ, КОЙТО НЕ Е БИЛ В УНИВЕРСИТЕТ А Е СЕДЯЛ НА УЛИЦАТА ИЛИ ПО КРЪЧМИТЕ. ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ НЕ БИВА ДА Е ЕЛИТАРНО ЗАЩОТО ТАКА ПАДА НИВОТО НА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО. А ТОВА ДАЛИ СИ ДОБЪР СПЕЦИАЛИСТ ИЛИ НЕ Е ОТДЕЛЕН ВЪПРОС, АКО НЕ СИ, ЩЕ СИ СТОИШ БЕЗ РАБОТА, ОСВЕН АКО СИ ВРЪЗКАР ДЕ.

32

Анонимен

преди 13 години

Мдам, абсолютно вярно. Затова подобни университети трябва да се затворят - така хем *** ще си остават *** (без виШУ), хем няма да се трошат десетки милиони от държавния бюджет за измислени ВУЗ-ове. Оставете СУ, ТУ, военните университети и евентуално УНСС. Другите да бъдат затворени.

31

Макаренко

преди 13 години

Няма проблем, само нека такива хора да немогат да заемат ДЪРЖАВНИ ДЛЪЖНОСТИ.Защото всеки знае как се завършва платеното образование!

30

horus

преди 13 години

Нека сега аз да кажа защо висшето е на такова ниво и обучаваме студенти които за нищо не стават. Защото всеки преподавател има т.нар ЗУЗ (задължителна учебна заетост) демек определен брой часове на година които трябва да изкара за да "защити" работното си място. Както е видно този брой часове е в пряка връзка с броя на студентите, така че принципа по целия свят 200 прием - 20 завършили в БГ е неприложим ! щото професорите отиват на борсата ! Та затова - плаща се за бройка, не за качество !!!

29

ВАНИНА

преди 13 години

Имам познат,който тази година стана стузент в Бургаския свободен/най-измисления университет/ с оценка 2.60.Значи който не е кандидатствал,само той не е приет.Въпросът е да се кихат по 800 лв на семестър,а пък че това не са никакви студенти е друг въпрос.Обществена тайна е,че 80% от младежите стават студенти,за да си поживеят далеч от родит.контрол и хич не им е до учене.По-важно е сърбежа да се начеше и да се правят чупките в кръста.Жалки смешници,които само трошат парите на техните.

28

Анонимен

преди 13 години

Мили млади хора, не харчете парите на родителите си да учите.Абсолютно е безсмислено. Обучението не е на ниво. И какво от това, като завършите висше образование? Да сте образовани безработни? Всичко се прави, за да се събират пари за уч. заведения.Спасявайте се, докато не е твърде късно.В тази страна живот няма нито за млади, нито за стари.Тъжно и болно ми е, че живея в такава страна.

27

Анонимен

преди 13 години

Predi s predimstvo vlizaha deza na aktivni borzi,koito izkarvaha dvoiki.sega platenite she namalqt pak broikata na tezi koito imat znaniq.E,kajete che nesho se e promenilo.Dori stava vse po losho.

26

Гери

преди 13 години

Тези некадърници най-накрая направиха нещо в полза на хората. Добре е в България повече хора да учат...

25

_I_

преди 13 години

Има ли значение как се нарича, държавна поръчка или баница с праз, например в САЩ по-добрите студенти се субсидират от държавата и плащат пъти по-малко от останалите, които цакат по 30 хилки на година, че и повече за престижен университет... Не е ли същото. Ама малко акъл трябва!