131

истината

преди 13 години

Над 25% от жените в Турция претърпяват физическо насилие, в повечето случаи - от страна на съпрузите, съобщава информационната агенция ДЖИХАН.По повод 49-та годишнина от отбелязването на 25 ноември като Световен ден за премахване на насилието над жените кметът на община Нилюфер /в състава на град Бурса/ Мустафа Бозбей заяви, че резултатите от проучванията за насилието срещу жените в Турция показват осъществявано физическо насилие над повече от 25% от всички жени в страната.Според анкета, извършена в центровете за народно здраве в град Бурса, данните са още по-тревожни - 59% от жените се оплакват от упражнявано над тях насилие. Мустафа Бозбей обърна внимание върху необходимостта местните органи на властта да изпълняват своите социални отговорности, отбелязва агенцията.

130

до Ясен

преди 13 години

Ясенчо,търси отговора в 118

129

до 144

преди 13 години

те не могат мислят а първо питат в дпс след това ходжата който също е от дпс

128

Анонимен

преди 13 години

jalko trqbvalo e 600 na 6

127

Анонимен

преди 13 години

Нима! Започна да отговаряш чрез чужди мнения? Искам да чуя твоето ответно за 87-и коментар.Май няма какво да кажеш и предлагаш да чета на някой си мнението.Не на него съм отговорил,аркадаш.На теб съм отговорил.Така че би следвало да ми отговориш с твои размисли и страсти.

126

Ясен

преди 13 години

до 137Да заминаха и си уредиха живота в чужда държава щото имат нещо в главите си!Вие що не си го уредихте в родна Турция?Може би защото нямате Турски корен?

125

5 годишен

преди 13 години

правиш идна "малка" грешка моито другарчи -вие смятати турциа за своя рудина но съ върнахти ***,а тува чи останалити българи коиту не са емигрирали, съ устанали тук- смятат България за своя родина и тук искат да ръботят и живеят.на мени тати ми казва чи тува е моята рудина и тук ще мъ възпита и утгледа. той ми каза чи като порасна гулям ще мъ е възпитал тъка за да не ходя в вторътъ си родина...не знам куя е тя впрочем.

124

истината

преди 13 години

България изпревари всички съседни страни с изключение на Гърция и се нареди 44-та в световна класация по качество на живота на сп. "Интернешънъл ливинг", пише Монитор.Годишната класация на американското списание се изготвя от 30 години. Румъния изостава от България с 9 места, Турция е 72-ра, а Албания е на 65 място. Гърция се нарежда сред страните с много добро качество на живот и е на 28 място. Сърбия изобщо не присъства в подреждането на американското издание.Първа за пета поредна година е Франция, следвана от Австралия, Швейцария, Германия и Нова Зеландия. В първата десетка по общи показатели попадат също Люксембург, САЩ, Белгия, Канада и Италия.

123

АТАТЮРК

преди 13 години

до 136 - отговора е в 118

122

Анонимен

преди 13 години

Ало днес бг в тази снимка не са турски войници.А са американски заедно с иракски патрул.

121

8 годишен

преди 13 години

много ви отива ника г-н ром

120

чукундур

преди 13 години

...а след 1989 год. смелите българи заминаха на запад и не се върнаха.Тук останаха страхливите и некадърни българи с опровданието,че са родолюбци.

119

До Ататюрк

преди 13 години

Що не ми отговориш на 87-и пост? Любопитно ми е каква глупост ще изръсиш...ако можеш де!

118

истината

преди 13 години

Турчин погреба жива 16-годишната си дъщеря заради това, че говорила с момчета, съобщи британският вестник "Гардиън". Момичето е натикано в двуметрова дупка и заровено от роднините си като наказение за забранените й контакти с момчета. Убийството е станало в провинция Адияман в югоизточната част на Турция, предаде КРОСС.Полицията е разкопала трупа на девойката, станала жертва на убийство на "честта" в близост до собствената й къща. Тялото е намерено в седнала поза със скръстени ръце. Следи от насилие няма.Жертвата е едно от деветте деца в семейството. За нея се знае, че е контактувала предимно с момчета, което преди смъртта й било наказвано с бой от дядо си.Преди това момичето е било обявено за изчезнало, но съседи съобщили на полицията, че е убито след решение на "семейния съвет". Дядото и бащата на жертвата са арестувани за убийството. Майката също е била задържана, но е освободена.Смъртният случай отвори дебата в страната за убийствата на "честта", които представляват половината от всички убийства в страната. Годишно жертви на "честта" стават около 200 души в Турция

117

Ясен

преди 13 години

до 110Да не стане като през 1989 помня смело заминахте ,но се вънахте с наведени глави и се катерихте по покривите да си търсите ключовете за колибите!

116

5 годишен

преди 13 години

132 е мой пост.

115

Анонимен

преди 13 години

саму чи *** в мислинито си ти.българскити турци у България в някуи райони са с по-гулеми права *** българити(аку не гувориш турски ни ти дават хляб).ни съм чувал за такива права на кюрдити у турциа.българскити вуйници ни трепят активистити на турски прувукативни мируприятия кату тува на братятъ юзеирчуви преди месеци.дажи нямъ пувдиганти убвинения срещу тях.стой си мирен и няма дъ ставъш за смях трушачко.

114

Анонимен

преди 13 години

във БЪЛГАРИЯ такива същества няма

113

нацитрошачка

преди 13 години

Абе ***,ако утре фесовете от БГ започнат да избиват български войници пак ли ще се кефиш или ще си чистиш *** ***.

112

5-годишен

преди 13 години

Босфура, българити чи въ мразят мразят.вий турците чи на мразити-мразити.и какво съ е пруменилу? вий можити ли да пруменити нещу у България усвен да лалати за права и свубуди кугату ви съ назначавът хоръ удубрени от български съд,а не *** мюсюлманскъта ви общнуст за мюфтии.що зътвориха турскити цехуви за пъркет кугату дуйде бойку на власт.Айди сичети сига дървен мътерил износ -паркет за турциа.чакъм да пруминити тази нисправидливуст.