39

Анонимен

преди 13 години

`Щото християнството не е секта, нали? Само дето е с по-активен PR.Като са забранили организацията, това е било добро решение. С книгите обаче избиваме в тоталитарщини. Който се тревожи за децата си - ами да им каже какви глупости ги вършат сциентолозите и да ги възпита качествено, а да не прехвърля отговорността върху библиотеките.

38

tulski

преди 13 години

Всички секти са опасни и вредни. Полезна секта няма.

37

Анонимен

преди 13 години

А бре тия книжки да не се предлагат с някоя дозичка,то без нея не може да разбереш кой е главния герой,пък като смръкнеш цял ден може да ти се върти из главата кой ли не,Джон,Том и Джен,та и самия Рон в изпълнение на мистър Бин.

36

Dudukov

преди 13 години

Българската овца и в Англия да отиде,си остава овца.Много хубаво,че религията е разрешена в САЩ и Австралия,но ако беше толкова безвредна,нямаше да е забранена в Германия,Франция и о боже даже и в Англия,където се е заселила българската овца.Явно там нищо не разбират от свобода на вероизповеданията,да не говорим,че заради криворазбраната религиозна свобода в Америка се стигна до случай като този в Уейко,Тексас,където се наложи федералните власти да атакуват със сила седалището на сектата.

35

вярващ

преди 13 години

Всички секти са опасни, защото тяхната цел е да унщожат Християнството.Принципа разделяй и вадей.Колкото повече секти,толкова повече християни отклонени от правата вяра.Не се подвайте на манипулации.

34

р

преди 13 години

Защо си мисля че има разлика м/у член секта и човек, който прочита дадена книга или от интерес, или за обща култура. Прочитането на книга за Хитлер прави ли човека автоматически хитлерист.

33

r

преди 13 години

Добре пишеш на БГ. Ама защо заменяш буква с цифра не е ясно.

32

Докинс

преди 13 години

Рон Харбърт ли бе? Хаха, *** простия кмет. Сега, факт е, че сциентологията е една епична помия (коя ли религия не е?), но забраняването на книгите не е начинът за борба с простите суеверни страсти на хората в България, или където и да е. Ако някой е достатъчно ***, за да се подведе от иначе комерсиално гениалните идеи на Л. Рон Хабърд, негов си проблем; ако пък сциентолозите започнат открито да зарибяват и да налагат "вярата" си - тогава вече има основание за законови мерки.

31

ot UK

преди 13 години

О4евидно манталитета не се е променил от времето на комунизма! Много, много жалко. Едните гласуват срещу сексуална и 'друга' ориентация, тези забраняват някаква литература, защото така им хрумнало. Толкова ли са изпростели хората в БГ, 4е няма един умен 4овек да каже 4е за подобни глупости страната може да бъде осъдена в 4ужбина!? Тези неща дори са срещу нашата конституция, но о4евидно прокуратурата не си мърда и пръста. И този 4овек е кмет - нямам думи...

30

ot UK

преди 13 години

Няма ли някой в БГ, който да даде под съд този кмет!? Как е възможно този 4овек да говори така срещу организация призната в САЩ и Австралия!? На какво основание ще се слага цензура върху литература? Да не би само регистрирани вероизповедания могат да имат литература по 4италищата? Ако някоя секта е забранена v страта - добре! Но тази литература не е забранена, къде има наредба 4е е забранена тази литература в Бг? Как е възможно кмет да решава подобни неща?

29

Тервел

преди 13 години

Реално погледнато е така, но да не смесваме плоскостите, защото ще изпаднем в излишни подробности. В момента говорим за конкретната ситуация.

28

Тервел

преди 13 години

Това е една от най-опасните секти. Разполагат с голям финансов и интелектуален потенциал, като успяват да влияят на големи маси от хора. Да не изброяваме световно известните им членове. Страшно ще е, ако ги допуснем до децата си.

27

13

преди 13 години

Няма опасна идеология, има глупави хора които вярват,че всичко е буквално. Колкото повече се забранява нещо толкова по-голям е интересът към него.

26

Дудуков

преди 13 години

Всички книги на клада пред кметството,а отгоре най-заблудените последователи,на останалите да им се даде право да се изселят в Европейския съюз начело с Германия,за да могат на място да се оплачат от религиозните им ограничения налагани у нас.

25

IND

преди 13 години

"Една от характерните черти на последователите на сциентологията е скандалното им поведение и множеството конфликти с държавните власти. В САЩ бяха заведени поредица дела срещу високопоставени последователи, откраднали секретни военни и разузнавателни документи. Причината за това е идеята на водачите, че светът ще бъде спасен, само ако се разкрият тайните на държавите."Хм, асно защо са забранени... "Големите" не искат да им разкрият конспиративните игрички.

24

НАБЛЮДАТЕЛ

преди 13 години

КОЙТО ИМА С КАКВО И МОЖЕ ДА МИСЛИ!ПРЕДИ ГОДИНИ СВИДЕТЕЛИТЕ НА ЙЕХОВА,КОИТО ЗАБРАНЯВАТ КРЪВОПРЕЛИВАНЕТО СПЕЦЕЛИХА ДЕЛО СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ В СТРАЗБУРГ,ЗАЩОТО ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ КАБИНЕТА НА СИМЕОН И НЕГОВИЯТ ШЕФ ПО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА УМИШЛЕНО НЕ ЗАЩИТАВАХА ДЪРЖАВАТА ПО ДЕЛОТО И ОТИДОХА НА СПОРАЗУМЕНИЕ С ТЕЗИ ***!ПИЧОВЕ ПРЕДИ ДА ОНАНИРАТЕ НА КЛАВИАТУРИТЕ НЕ ЛОШО ДА ПРОЧЕТЕТЕ НАЙ-БЛИЗКАТА ИСТПРИЯ НА БЪЛГАРИЯ!ИЛИ ЗА ВАС ВСИЧКО Е САМО ПАРИ И ЕВРОДЕБИЛИЗАЦИЯ!

23

НАБЛЮДАТЕЛ

преди 13 години

Преди години майните бяха първи дето дадоха достъп до гражданските регистри в които никой нама право да бърка освен по лична молба на лицето носител на данните.Регистрите могат,МОГАТ да се отварят свободно 100г. след попълване на последната страница.Има закон за архивите и гражданските регистри.ТАКА,ЧЕ НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ-ВЪПРОСИТЕ ПОКАЗВАТ КАК ПЛАНЪТ "РАН-ЪТ"ЗА РАЗРУХА НА БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗПЪЛНЯВА!КОЙТО МОЖЕ ДА МИСЛИ!

22

Славчо Атанасов

преди 13 години

Трябва да измислим някакъв измислен враг, за да го обвиним за всички нещастия, които са сполетели България. Отклонявайки вниманието, ще може да си лапкаме на воля колкото си искаме.

21

Анонимен

преди 13 години

A мормоните обикалят по двама като глухи кучета! Смешници!

20

НАБЛЮДАТЕЛ

преди 13 години

Още за размисъл!Преди години мормоните уж дариха на Пирогов компютри и предатели им осигуриха достип до поверителни сведения за лекувани там пациенти,които после да станат лесна плячка на ловците на души.За тях се казва,че са новото поколение на ЦРУ!Преди години шеф им бе един сатрап от ЦРУ водил авиотрядът им за мръсните спецоперации зад граница-Стивън Гивънс!Всичко големи медии тиражираха големи интервюта с него под индиго.Ходиха на отчет всеки четвъртък в посолството!