66

77

преди 13 години

Главно да проверят всеки строителен работник. По-точно всяка строителна фирма. Работниците са лъгани непрекъснато от предприемача.

65

еи

преди 13 години

ДО ЕИне е грешна сметката 10 човека * 10 месеца * 200 лева !!!! Това е средно. Защото после някой от тях ще изкарат и курс за преквалификация, ще им се плащат здравните осигуровки и т.н. БЕЗработните струват СКЪПО на държавата. А те се чувстват БЕДНИ.

64

Анонимен

преди 13 години

Защо слагате минуси на 62 "Работодател"? Не виждате ли, че се гаври с тях D:D

63

Тялото

преди 13 години

И още нещо, че май никой не го каза. Не работодателите а работниците не искат да ги осигуряват защото ще взимат по-малки заплати. Работодателя има Х пари за заплата и винаги оставя на работника да си избере колко да взима и колко да отидат за данъци. Него му е все тая.

62

Анонимен

преди 13 години

Правителството постоянно дава пример как да се заобикалят законите - Какво да очаква от обикновените хора

61

Тялото

преди 13 години

И за какво осигуровки? За пенсия която никога няма да получиш, или ще е толкова незначителна че няма да ти стигне и за сметката за парно?По-добре тези пари да се пестят и като дойде момента да не работиш да живееш от лихви. Държавата е показала че не може да борави с тези пари и не прави нищо полезно с тях.

60

Анонимен

преди 13 години

Ами, браво! Дано хубаво ги одрусат тия мутри-работодатели! Само защо сте я написали тая новина. Сега гадовете ще са предупредени и ще имат време да позамажат нещата! А иначе и аз съм потърпевша, ама както и да е. Минало-свършено.

59

РАБОТОДАТЕЛ

преди 13 години

Доло рацете од балгарскиа бизнез!

58

Анонимен

преди 13 години

Тук в БГ още поне 20 години ще е така.Няма да има нищо истинско.Всичко е менте и далавера.Богатите са си богати ,бедните са си бедни и тук там някой около средата.Така няма да стане.Монопол на всички бизнеси има в БГ.Всички фирми които са с гарантирана печалба са на властимащите или на техни приближени.Няма свободна конкуренция!Има споразумения за цени по браншове но са недоказуеми.Просто всички в БГ са роби.Не че по света са свободни,но поне там каквото похарчиш плащаш.Няма надписване на сметки

57

gtf

преди 13 години

младите бяат, *** се множат, пенсионерите се увеличават - и кой да работи за да се напълни бюджета? Иначе много знаете - ама няма да сте вие на власт, като дойде време ние да се пенсионираме .. Ако зависи от мен не 1 лв. - 50ст. не бих дал за осигуровки. Много се надявахме с влизането в ЕС бизнеса да закрепне, да се увеличи производство, износ, работни места - но с такива управници некадърни - това никога няма да стане.

56

ие

преди 13 години

а и си сбъркал сметката бе брат, *10мес *200 лева = 2 хил. , не били компютри, а били компоти

55

48

преди 13 години

5-6 от тези "предприятия" са пенсионни и застрахователни фондове! "Най-якото" обаче е, че в директорските съвети на тези "предприятия", редом до бай Тренчо седи и г-н Божидар Данев! Та как така тези господа защитават различни позиции на на заседанията на "тристранката"! Излиза, че май е "двустранка", а

54

Иван

преди 13 години

Факт е , че някои искат тези проверки да се състоят , а някои не . Че някои искат да имат правомерни договори , някои не . Аз съм на 20 години . Работил съм в 5 различни фирми в различни трудови сфери , имал съм и договор защитаващ интересите ми и такъв , който не го прави . Повече пари взимам когато съм с 2-ят , което е напълно нормално . В крайна сметка всеки сам избира как иска да работи , проверката има и добри и лоши страни , зависи кой гледа :)

53

gtf

преди 13 години

ако няма с какво да си плащаш сметките, кредитите и да си храниш детето - съвсем естествено, че ще се съгласиш да работиш без договор, по 12ч че и в съботаи неделя. Четеричленно семейство в ЕС може да се издържа ако работи само 1 - за покриване на основните нужди. Ние обаче сме много далече по доходи от тях - но пък данъците и цените ни са почти същите...Няма какво да се учудваме, че тук е така ..и ще продължава да е така докато държавата взема а нищо не дава.

52

Анонимен

преди 13 години

страшно много си прав

51

ие

преди 13 години

ей брат как ги сметна "*10мес *200 лева", то си има условности, и в дватата ти показатела може да има разлика.

50

suek puek

преди 13 години

do 50 pich prav si donqkade trqbva purvo da izplashtat parite koito duljat na rabotnicite i togava da globqvat "tarikatite" firmi ako shte i da falirat vajnoto e da vidqt che ne trqbva da pravqt dvoino schetovodstvo !!! Vupreki che sum siguren che i v durjavnite instituciii se pravqt takiva vrutki ... Stanishev moje bi e "rabotil" za 1500 zaplata no e vzimal q bonus q drugo dosta nad ;D

49

еи

преди 13 години

Елементарна е сметката, фирма за за плати 15 хил глоба , трябва да има минимум годишен оборот 300 000 лл. Това означава 10 души мин. персонал /средностатистически/. Всяка хо-малка е обречена на фалит. Това означава 10 човека на борсата *10мес *200 лева , за да вземе държавата 15 хиляди, ще даде 20хил лева. И няма да получи и лев осигуровка повече от тази фирма. А 10човека ще живеят на ръба на оцеляването. Обяснете ми какъв е смисъла на тези глоби тогава?

48

ей

преди 13 години

Ако вие получавате 500 лева от вашия джоб ще излизат 150, а Вие трябва да живеете с 350 !!! И едва ли ще получите по -качествено здравеоопзване. Щото аз си внасям само здравни осигуровки 150лв и за да не чакам по три месеца за направление трябва да си платя и на лекарите! А самата инспекция трябва да се самопровери. Щото не са си проигравали плана за евакуация дори. Също така гробите на институцията са нечовешки и единственното което правят е не да проверяват фирмите , а да ги фалират.

47

Анонимен

преди 13 години

Прав си,&, но понякога трябва да избираш - дали да си нахраниш децата, или да си с коректен договор и осигуровки! "Бизнесмените" у нас масово търсят млади хора - до 25, максимум 30! На тъзи възраст не се мисли за осигуровки - пенсията ти се струва мноооого далечна, а за здравните не ти пука, защото просто по доктори не ходиш. Най-зверска е експлоатацията на ученици и студенти - измислят им тримесечни "пробни" периоди, в които уж не се подписва договор..