641

Брей

преди 14 години

Това е стойноста на ДЦК на САЩ. Следователно са в долари, а не в унгарски форинти. И щом като САЩ ревът на умряло щото видите ли Китай държи нисък юан и неще да го направи конвертируем, положението никак не еза подценяване.Не само че си спасиха власта, но и пасиха цялата си държава от разсипия. А днешната криичка е просто последният акорд от погребалната песен на англо-сакса. Следващото ще бъде близко до соца. Колкото и да ти е неприятно така ще бъде. Пример - незасегнатите от кризата

640

петров

преди 14 години

И целия този светъл социализъм със стабилен юан води до "над 2 трилиона долара резерв"! Чудесно, пак ти се наложи да споменеш омразния ти, изгнил, инфлацоинен, пропаднал долар. Как можа да го напишеш! *** си измий ръцете със *** два пъти! И се върни към историята. Китай още след смърта на Мао, започна да търси начини да съчетае "две системи в една държава" - крайно догматична постановка, но, видно, даваща резултат. Просто там хората разбраха, че социализма във вида от Източна Европа е икономически обречен. И спасиха, какво? Спасиха си власта китайскита комунисти! Само че бяха по-умни или по-честни от нашите червени дебелогъзци. Защото там разстрелват корумпираните партийни секретари на стадионите. Как виждаш това да се бе слуило у нас ???

639

Анонимен

преди 14 години

Аз съм глупав, но като напиша нещо, единственото, което можеш да ми кажеш е, че съм глупав.

638

Брей

преди 14 години

Много си глупав! Я прочети отново онова за юана и след това давай мнение!

637

Анонимен

преди 14 години

До над 2 трилиона долара резерв водят два милиарда население с бантустански заплати, наличие на голям процент частни предприятия и капиталисти, които са склонни да им купуват ширпотребата.

636

бате ти Боко

преди 14 години

ШуБлера се използва в заведенията за обществено хранене. В производството използваме шуПлер.

635

Анонимен

преди 14 години

Защото ЗиЛ и ГАЗ са лицензни фордове.

634

Брей

преди 14 години

А защо не направиха референдум? Директен вот. И от кого сме били окупирани?

633

Брей

преди 14 години

Какво ли не е! В Китай НЯМА НИТО ЕДНА ЧАСТНА БАНКА. Всичките са държавни. Повече от 60% от БВП на Китай идва от ПРОИЗВОДСТВО! Делът на услугите е едва 11%. ВСИЧКИ СТРУКТОРООПРЕДЕЛЯЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ СА ДЪРЖАВНИ. В леката промишленост над 55% от предприятията са ДЪРЖАВНИ.Юанът е обезпечен със активи на централната банка, също като лева до 1990 г. И всичко това води до над 2 трилиона долара резерв. Количеството на златни резерви е военна тайна.

632

петров

преди 14 години

Разбира се че помня! Само че си оставам само със спомените. Защото въпросните товарни автомобили ги няма по пътищата на България. И автобуси произвеждахме, нали помните! Или след миналия Спасов ден не искате да си спомняте. На какви технически критерии отговаряха тези машини? На кои години и на какво ниво бяха те? Сега продължавам да виждам и ЗИЛ и ГАЗ, обаче Мадара почти не остана. Защо??? Вероятно ще ме питате дали помня българското производство на компютри? Разбира се, че помня Правец 16.

631

Анонимен

преди 14 години

И то защото собственици станаха икономисти и сега половината му складове са складове на винарната на собственика---------------------- Ами понеже преди това са го управлявали инженерки като тебе, затова е стигнало дотам да го продадат за 1 долар.

630

Анонимен

преди 14 години

Инженерке, пенсиите у нас живеят с по 200 лева от 20 години насам. През тези 20г. 14-15 управляваха неприкрити червени помии. Не им е за сефте. Майка ми получаваше по 160 лева. Беше страдала от комунистите, разорявана от комунистите, накрая я съкратиха, понеже не искаше да участва в далаверите на фирмата на един бивш партиен секретар (между другото, тя умееше да мери с шублер) Не ми пука дали сте били безпартийни или само лъжете, имате късмет, че не зависите от такива като мене, глави ще падат.

629

Фактите говорят:

преди 14 години

Бойко Методиев Борисов. Смята се, че днес е един от най богатите хора на България.АРЕ КАЖИ НЕЩО СРЕЩУ ФАКТИТЕ,БЕ ТАРИКАТ!През 1977г. кандидатства в школата на МВР Симеоново, факултет Държавна сигурност, но е приет в Противопожарна охрана.През 1990г. отказва да подпише декларацияза деполитизиране (т.е. остава си комунист, член на БКП), напуска МВР и започва охранителна дейност.Участва в управлението на фирмите:Ипон-1 с баща си Методи Георгиев (бивш служител на Софийско градско управление на МВР); Ипон-2 ; Ипон-Агенция за сигурност и охрана; Интербулпред; Тео Интернационал АД с Румен Николов Пашата (фирмата е уличена в контрабанда с цигари и необслужван кредит към ПЧБ в размер на 1.27 милиарда лева) ; Джи Би травъл къмпъни, свързана със СИК; Прахайм ООД; Будоинвест; Цебра ООД; Ти Би Ай; Химтекс АД и т.н. .Влиза във връзка с бандитски структури, занимаващи се с изнудване, връщане на пари от длъжници, побои, убийства и т.н. Има данни за връзка на Ипон с неразкрито убийство на лице, при което тя е била наета за възстановяване на дължими суми от в последствие убития. Не са разкрити и убийствата на служител в Ипон и негова приятелка, които се случват малко след крупна кражба от фирмата. Понастоящем Ипон е една от най големите фирми за охрана с около 900 служители. Те охраняват Мобилтел, тръбопроводите на Лукойл, хазартната фирмаАй Джи Ем, алкохолната фирма Синхрон Инвест, Булинс, къщите и вилите на Славчо Христов, Николай Маринов Маргина, Младен Михалев Маджо и др. Борисов има обща дейност с кредитни милионери, бивши служители на МВР и ДС и лица от престъпните силови структури, като: Румен Николов Пашата съдружник в Интербулпред, бивш служител на спец отряда за борба с тероризма, един от лидерите на силовите групировки; Младен Михалев Маджо също в охранителния и в хазартния бизнес (лидер е на СИК);-Цветелина Бориславова в Ипон-2, дъщеря на висш служител на ДС, управителка на СИ банк, която е била собственост на Славчо Христов, т.е. на Костов. Автомобилът й е взривяван, при което е била тежко ранена; Румен Цветков в Будоинвест, ръководил вътрешната охрана в Мултигруп; Алексей Петров в Будоинвест

628

инженер

преди 14 години

а случайно да се сещате че в един град в България се произвеждаха и товарни автомобили и че същото предприятие го продадоха за 1 долар, че малко след като го приватизираха му претопиха и продадоха за скраб автоматизираните линии???И то защото собственици станаха икономисти и сега половината му складове са складове на винарната на собственика??Че като връх на криворазбраната демокрация там вече работят вместо инженери учители по литература и се опитват с високо техн. оборудване да правят брани

627

петров

преди 14 години

Оооооо, пак ли си смени ника, Акъл море, Алигатор и др.??? Какво е социалистическото в Китай, СЛУЧАЙНО да знаеш? И, защо е в Китай, умнико, а не е в БИВШИЯ Източен блок /Източна Европа/? Да си чувал за собственост върху средствата за производство? Ааааа, ти, естествено не знаеш, че има разлика. Чети, бе, човек! Няма да ти е излишно.

626

Анонимен

преди 14 години

Напротив, членството в НАТО е решено от Народно събрание, избрано на свободни избори, а не в условията на окупация и червен терор.

625

инженер

преди 14 години

ако бях връзкар щях да застана на някоя бензиностанция та белким ме срещне ББ и ме направи на някое министерство министър:))))

624

петров

преди 14 години

Не ги нападам. Просто питам защо е било необходимо да се "вкарват" високи технологии от запад, а не са ги разработили и произвели тук, на Изток? Нещо много навътре приемате питането ми. Защо ли ? За Трабанта и Мерцедеса ще питам после.

623

инженер

преди 14 години

аз също не съм била в партията и никой не ме е проучвал така че сте прав/а за разлика от сегашните фанатици защитници на ББ за които всички са потенциални престъпници даже и самите пенсионери защото завалиите се опитват да преживяват с 200лв и едвам след като си купят лекарствата ими остава да си позволят по 1 кисело мляко на ден-така че се чудя какво толкова се е заял с пенсиите на нашите майки и бащи

622

Брей

преди 14 години

Петрофф, пак ли ти бе пиле ръсиш умнотии. Казваш че соиализмът си е отищъл? Много си сляп готин. Опен юр айз и виж какво прави Китай. Образно казано соиализма в момента разкатава фамилията на англо-саксонеца ( капитализма)!!