1519

Икономист

преди 14 години

Не, бе SAPATA, просто пример, за да не се палиш.Както е видно от нашата коренспонденция аз съм най - завършеният *** от тримата.При вас има идеи, нравственни позиции, спомени и емоции.Но трябва да има и един на фактите и сухата статистика.За да слизаме на земята от сияйните висини на личните ни морални позиции.Простете.Даже по някога сам се ядосвам на добрата си памет и професионална начетеност./извинете ме за самохвалството/.А за цензурата-има ли смисъл,като няма значение!

1518

присмехулник

преди 14 години

за 1617 Не си прав. Стига да не е злонамерено всичко става за шоу. Преди доста години ми се виждаше кощунствино рокясване в църквите...Да ама там където има шоу пълни, а при нашите няма никой. Така стоят нещата и със Семинарията. Пищят поповете и искат часове в училищата, а децата им бяха в ръцете. Можеха да съвместят нещата а да не ги гонят. Сега дават матер база под наем, но не стигат парите и пищят, че не ремонтирано.

1517

присмехулник

преди 14 години

"За Сталина"....Ще те чуят Зюганов и Жириновски как го пращаш при дамите и ще ти се случи случка. Нищо цинично или гадно не съм писал. Познаваш ме! Разказах ти как баща ми се опитал да дигне полка където бил ЗКПЧ на нож срещу урупени дотове и командира и още един офицер го вързали докато дойдат подкрепленията. Продължението не са го изтрили.

1516

SAPATA

преди 14 години

аз бих му извил врата.Ако не е нещо цинично и отвратително, си е жива цензура.Не сме на една позиция, но имаш право на дума.

1515

SAPATA

преди 14 години

Ех, Икономисте...И този химн ли ще се опиташ да орезилиш? Дойче солдате, там тара рам, ама е била песен на нашите, българите. *** го кажи на някой, който е тръгвал на нож с тази песен.Ама, нали не е За Родину, за Сталину..

1514

присмехулник

преди 14 години

Ако можеш ги разбра защо те трият.Един път ме баннаха за виц на Радой Ралин. Абе модераторска работа -интелегентна:))) Решил съм да питам главния редактор. Впрочем от утре може и други неща да ни правят -ще има "легни , стани с ръце на тила" Абе при Тато си беше по свободно . Бай радой си ги плещеше където иска и за когото иска. Пращаха го по за месец два на село, но не го триеха-издаваха го с държавни пари и даже го филмираха. Сега някоеу *** ще му вземе думата на минутата

1513

Икономист

преди 14 години

Видя ли присмехулник - SAPATA е щастлив човек.С кауза.Ти ,извинявай,си възпитан със спомени и примери за чест и морал, които днес за много хора нищо не значат.Защото друга е координатната система, определяща посоката на "израстване" на индивидите и ценностите които изповядват / събират/.А аз съм по своему нещастен прагматик.През вашите глави сигурно са минали много неща, но при мен...ако някой 89 г. ми беше казал от къде ще мина,щях да го помисля не за луд, а за извънземен.

1512

Икономист

преди 14 години

Има вариант на мелодията на "Марицата" - "Доче солдатен унд официрен.....Бум тарата, бум тарата" сещаш ли се?

1511

SAPATA

преди 14 години

1614 За какво са те изтрили? Аха..свобода на словото.

1510

SAPATA

преди 14 години

за 1615 Аз си имам кауза. България.

1509

SAPATA

преди 14 години

:-)))))))))))))) Стига да се намери *** да я нападне или удобен повод за освобождаване на някой закъсал. Знаеш ли, Любе... рок вариант на Химна на съветския съюз... Все едно някой да направи рок вариант на "Шуми марица". Че аз ще го изям с копчетата и без сол.

1508

Анонимен

преди 14 години

????

1507

присмехулник

преди 14 години

Гледали по филмите и давай на нож пред укрепени дотове. За връзването баща ми искал да го даде на трибунал, но онзи го издърпал Ген Стойчев при себе си. След като завършил военно у-ще и разбрал каква цаца е бил на фронта баща ми потърсил двамата "връзвачи" и единия му станал кум. Другия разстрелян като враг:))) Да ставали са тези гадости, но какво общо имаме икономист , ти и аз с това. Сега които ги гледаш са били хлапетия тогава, прегърбени, куци, повечето изкуфели, но са имали кауза. А ние???

1506

Икономист

преди 14 години

Фидосова е вече родена.Участвува като партньор на Котоошу в българският национален отбор по сумо, под името Фидосума.Идва не от "сумо", а от сумите които събира за прокарване на лобистки закони в НС

1505

Икономист

преди 14 години

Здравейте господа.Значи така, в почивните дни сме заети, а когато другарчето е на работа си дискутираме възрастовата характеристика на героично сражавалите се такива и онакива.Откраднах си от себе си 5 минути време да изкажа възхищението си не толкова от парада вчера а от концерта снощи.Великолепно!Огромни групи млади хора, знаят и текстове и мелодии на песните за войната.Така се възпитава любов към Родината - за да можеш после да се сражаваш за нея.

1504

SAPATA

преди 14 години

като се видим ще говорим.На мен ми стана ясно, тази жена, колко време е разказвала за наизустения си героизъм.Държа се като ученичка зубрачка.

1503

SAPATA

преди 14 години

от моя пратовчед, който се е бил на Страцин и Стражин знам следното. 18 год. гимназист. Като,че още е пред мене..и започваше разказа в детайли. Ай стига..Почина на 80 г. Тази лелка така и не извади от главата си нещо съществено, освен партизанлъка в Кюстендилския отряд. 10-тосептевмрийка.Виж, аз разграничавам декоративните герои от воювалите.

1502

присмехулник

преди 14 години

/16 год пикла.../ за това сме на това дередже. Когато станеш/дай Боже/ на 80 и няколко смяташ ли че ще можеш да кажеш нещо смислено пред микрофона. Аз лично съм "връзвал" езика в студиото на университетското ни радио./ Трябваше да кажа някакво приветствие за студентския празник/ Помисли малко...Прави или не тези "смешни" на теб старчоци във възраст в която ти си се натискал те са стояли под куршумите. Мен са ме" глезили" във фазанарията-зарит в окопа и над мен картеч.Халосни,но страх,мале, страх

1501

присмехулник

преди 14 години

Защо смяташ, че 16години е несъзнателна възраст. Баща ми избягва ненавършил 18г. Не е бил подготвен идеологически, но пред избора да се бие за царя/респективно за германците/ избира другото. Не са имали друга алтернатива с брат си. Каквото и да си говорим е излишно вече. Вчера на трибуната един до друг бяха Меркел, полския идпрезидент Путин, Медведев.Последния публично и достатъчно високо се разграничи от репресиите на комунизма без да отрече и постигнатото от него. Ние понеже всичко оплюваме

1500

SAPATA

преди 14 години

Делбата е започнала преди палачинката. Слушах вчера една изкукала партизанка, как си пееше наизустения от години урок. Така и не отговори на въпросите, които и зададоха.А бяха добронамерени.Всъщност, 16 годишна пикла-партизанка, която е видяла фронт и война, колкото аз, камикадзе на живо. Запознай ме с баща си! Ааа!Няма да го ядосвам човека. С най-малкия от Атанасовите сме водили дискусии.Не ни е било срам,страх или неудобно да си кажем "не го знаех" или "прав си".