190

от провинцията

преди 14 години

с 40-50 лева дете не може да се гледа, минимум 200 лева трябва да струва това, но защо пак от краката за главата, не всеки получава 2000 лева заплата, затова - дайте на родителите заплати каквито трябва, тогава няма да е проблем и те да плащат колкото струва, мойта заплата се определя от държавата и тя определя издръжката на дете в детска градина, като искате трябва и да давате.

189

Таня

преди 14 години

В Бургас от 2008г. таксата за детската градина е 45лв. и касиерката на детското заведение се мръщи и цупи ако не я платиш точно в деня, не дай си боже ти закъснеят заплатата детето ти не го взимат на градина за просрочените дни. Така е в провинцията, скъпи ми Софиянци! Оказва се че Вие ревете от високи сметки, а не сте ни питали ние в Провинциалните градове- като Бургас например, как се справяме със заплати от по 400лв и текущи сметки.

188

az

преди 14 години

ТЪПАНА,КА! Как може бе! Давайте й на тази 200 .в зап.ата да я видя тогава и нека изд,ъжа деца с нея!

187

zlika

преди 14 години

Започна се... :-D\m///

186

183

преди 14 години

ЪЪЪЪ я дефинирай "Софиянец"??? Преди 50 год. София е била 30 000 души.... преди 30 е била 400 000... сега е 3 000 000... Няма такива като "софиянци" всички сте СЕЛЯНИ! Осъзнай го.

185

ida

преди 14 години

И между другото сега непобиращите се деца в детските градини скоро ще тръгнат на училище. И когато прочета от следващата година, че е необходимо да се строят училища ще падна от смях :)

184

ida

преди 14 години

Редно е да си строят детските градини с парите от разпродадените такива досега! Градината в квартала стана арабско училище, превърнаха други в общински сгради и какво ли не, а сега ще искат от родителите пари за строежа на нови и го изтъкват, като че ли голямо геройство ще се случва. Две последователни решения не са взети за нещо от години. Новините са ни гротеска!

183

Анонимен

преди 14 години

Има справедливо решение за детските градини в София- с предимство да се записват децата, чиито родители са софиянци. Не е редно деца от провинцията да вземат местата на софиянчетата, както напрактиката се случва. Децата от провинцията е редно да си карат детската градина по родните места на родителите си, а не децата на софиянци да не могат да се запишат заради пришълците.

182

мери

преди 14 години

А не може ли да се направи фондация за набиране на средства за строителство на детски градини и който има повече пари да дари - така даже тези 8млн. ще се съберат много по-бързо. Защо искат да строят градини с пари от таксите, платени в рамките на 1 година, от родителите, които имат деца, посещаващи ДГ!!!!!!!! За строителството на градините трябва да се вземат пари от бюджета - от цялото общество. Защото тези нови ДГ ще са за вече други деца на следващи родители.

181

до 177

преди 14 години

До 177 Да мисля че условията са доста по добри в транспорта . Изгражда се доста прилично метро, спирките са обурудват с електронни табла, Икаруси почти не се движат, повечето автобуси са доста по луксозни. Да има какво да се желае още , но има доста положителни неща. Без средства нищо не става .

180

ние сме в частна

преди 14 години

И изобщо не се фукам, драги ми господине, напротив, исках да кажа, че искам детето ми да ходи в ДГ като всички останали деца, за които има место, а ние вече година и 1/2 чакаме на опашката да се класираме. И ако сега има проблем с градините, после ще има и проблем с прдучилищните и 1клас...ама не ми се спори с вас

179

ние сме в частна

преди 14 години

На мен когато ми се гади от някого, не комуникирам с него, така че ако предизвиквам у теб такива физиолигични реакции, не ми отговаряй, а не съм ти и търсила мнението. Децата трябва да имат соц. контакти от малки, а не да си седят у дома само с мама или пред блока с кучетата и с децата на майките, които наистина не искат да ходят на работа. Защото няма ли го соц. контакт, обричаме децата ни да станат като тебе - вулгарни и нискообразовани. И изобщо не ми отговаряй, задръж си компетентното мнение

178

До плащащата 500лв

преди 14 години

Това няма как да стане ако съпруга ти или бащата на детето ти не получава 3-4000лв или е "бизнесмен".Като сложиш и пътните излиза ,че го водиш на градина за да се фукаш.Гледай си детето сама, защото там където го пращаш са децата на нафукани парвенюта и няма да научи нищо полезно

177

до 175

преди 14 години

А защо смяташ, че ще има по-добри условия, че педагозите ще бъдат по-добре платени и съответно по-добри???Някога билетчето за трамвай беше 6 ст, сега е 1 лев. Условията да са по-добри????

176

Минувач

преди 14 години

Че те си ни ги вземат! За играчки, за печки, за килимчета, кърпи - мокри сухи, тоалетни ролко, хартия, блажна боя, консумативи, подаръци,... в една градина бяха поискали и пари за "нещо за хрупане - за да не умрат децата от глад" (цитат на лелка от групата). На всичкото отгоре са гладни и жадни, грижите, особено в яслите са сведени до абсолютния минимум. Болестите ги оставям на страна, защото за тях са виновни и от двете страни!

175

......

преди 14 години

Абе засрамете се бе кутия Виктори от догодина ще струва 4.80 а вие искате да ви гледат децата за по 2 лева на ден . По добри условия , нови детски градини , по добре платени педагози са само в плюс за нас и децата ни.

174

mery

преди 14 години

Тази цена за само за софиянци ли е или за цялата страна? При тази такса за дете не означава ли, че групите ще са по 10 деца максимум? Защо не се строят детски градини със средства от бюджета? Оставиха толкова много градини да се съсипят и саморазрушат, а сега трябва да се строят нови. Според мен средствата за строителство трябва да идват от данъците и съответно бюджета. А не точно и конкретно от родителите на децата. При такса 225лв/дете за месец - ами имаме за щастие баба в пенсия :))))

173

Николова

преди 14 години

Нормално е да се актуализира таксата , но и да има място за всички и условията да са по добри. В момента вземам 3 пъти по висока заплата спрямо 2003 година , така, че такса от 100 лева е нормална.

172

Анонимен

преди 14 години

ama mruhlo propyskash da kajesh kolko vzima mujut ti .dryg e vuprosut 4e ne mojesh da si gledash deteto i bi predpo4ela da davash i 1000 lv i da imitirash rabota pred nqkoi kom.........are iz4ezvai 4e mi se gadi ot takiva kato teb .no koleloto se vurti.......

171

w

преди 14 години

Ти плащаш 500 лева. Колко са децата в групата?