518

бг

преди 14 години

Нито един закон не забранява строежа на паметник в къщи.Но все пак да не е точно тоя паметник

517

Amenhotep

преди 14 години

Ако искаха да цитират Вазов, можеха да цитират стиха му "ВЪЗПОМИНАНИЯ ОТ БАТАК" ... "...Ти Батак не си чул, а аз съм оттам:помня го клането и страшното време.Бяхме девет братя, а останах сам.Ако ти разкажа, страх ще те съземе..."

516

Бай Колю

преди 14 години

Много добре те разбирам! Искаш да кажеш, че ако карам с 59 км/ч, при ограничение от 60 км/ч, държавата трябва да има право да ме глоби, за превишена скорост, по собствено усмотрение! За моя радост обаче, и за твое съжаление, от 1989 г. не живеем вече в такава държава! Ако говорим сериозно, държавата, ако вижда в действията на някого опити за дестабилизация и насаждане на омраза, е длъжна да вземе мерки, но преди това трябва категорично да докаже тезата си! Иначе, опити за насаждане на омраза в конкретния случай, аз виждам само у вас, и коментирите ви, и мога да го докажа, въпреки че е повече от очевидно! Това е положението! Елементарно е за разбиране, казва му се Демокрация!

515

Amenhotep

преди 14 години

Който си мисли, че Юзеиров прави това не за да се гаври, нека влезне в Сезбезд форума, кърджалихабер форума или ***.еу форума и да си поговори с него ... Преди 1-2 седмици, въпросният Юзеиров искаше да прави паметник на ХИТЛЕР, защото е избивал руснаци и евреи (които са врагове на Турция и исляма)...

514

MER

преди 14 години

До 503! Не можеш да кривиш Вазов по този безобразен начин! "Българио, за тебе те умряха"... Това означава да се подиграеш с патриарха на българската литература! Той не заслужава това! В контекста, който братята цитират Вазов, думите на това безсмъртно произведение са обърнати точно наопаки. НЕКА СИ ЦИТИРАТ НЯКОЙ ТЕХЕН АВТОР. Да, ама те нямат автори, защото са безсловесни като някои други живинки на земята.

513

bizona

преди 14 години

bulgariq nad vsichko

512

Tina

преди 14 години

Това действие не е съобразено със закона. Това действие се прави С ЯСНОТО СЪЗНАНИЕ ЗА НАСАЖДАНЕ НА ЕТНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ! И при една изключителна наглост към държавата - "ще го построим 2,99 м."???!!! И аз се надявам държавата да не е изкривена, за да приеме тези действия като законни, защото насаждането на омраза и дестабилизирането на държавата са НЕЗАКОННИ! Надявам се и ти да го осъзнаваш това.

511

Анонимен

преди 14 години

Имам чувството, че май някои наши псевдопатриоти и псевдонационалисти го подкукуросват да прави така. Да излязат на светло и те.

510

Халед Хосейни

преди 14 години

Само едно мога да кажа : Прочетете двете преведени на български език книги на афганистанския писател Халед Хюсейни: "ЛОВЕЦЪТ НА ХВЪРЧИЛА" и "ХИЛЯДА СИЯЙНИ СЛЪНЦА". Много неща ще разберете за тази жестока/особено за жените!/ религия. Издателство "Обсидиан".

509

Amenhotep

преди 14 години

Абе, няма ли държавни институции в България, как така им се позволява на тия да се гаврят с държавата?

508

Анонимен

преди 14 години

Този въобще не го е еня за загиналите. Просто е обикновен провокатор.

507

бг

преди 14 години

Ако иска и пирамида да вдигне но да не ми го навира в очите.А ти какво се правиш че не разбираш за какво говоря.Защо споменаваш тези паметници.Според мен е съвсем логично да има паметник на хора дошли от финландия за да се борят за мен и да умрът тука.И то да се борят с турци - поробители.А след написаното мислиш ли че е нормално да приема спокойно изграждането на паметник в чест на загинали джагали, построен от уж българин.

506

niki

преди 14 години

провокацийкипросто не им обръщайте вниманиеколкото повече се тръби за това толкова повече печелят тези които го правят

505

Бай Колю

преди 14 години

Тинче,Отговорът ми към теб се съдържа в предишния ми пост. Все пак ще ти обясня още веднъж: Ако една държава може да се провокира чрез ЗАКОННИ действия от един неин гражданин, значи самата държава е изкривена. Когато едно, пак повтарям, СЪОБРАЗЕНО СЪС ЗАКОНА ДЕЙСТВИЕ е повод за разгаряне на подобни страсти у теб и всички останали коментиращи тук, това означава че и вашето мислене, а не моето, е доста изкривено. Основен демократичен принцип е, че всяко действие, което не е изрично забранено от закона, е разрешено. Вие се опитвате да налагате някакви рамки, някакви ограничения, не според закона, а според собствените си виждания. Съжаляавм, но това е уникална глупост! Това е опасно и недопустимо според мен незачитане на върховенството на закона и най прекият път към етнически или религиозни конфликти.

504

късно е

преди 14 години

До 503: Така е. Не само турците , изобщо мюсюлманите не се интегрират никъде по света. Нямам нищо против тях като хора. Но те се опитват да налагат своята религия и морал като единствено правилните. Нищо, че чуждата държава ги е приела, дава им работа, социални помощи, образование на многобройните им деца и т.н. Холандия, Белгия и др., владели и експлоатирали жестоко бившите си колонии,с приемането на имигранти компенсират чувство за вина.Но ние? 500 г. загубени за развитието ни като европейци!

503

kalitko

преди 14 години

abe nqma li nqkoi da gi snima tiq terimati s fotoaparat ,,DRAGUNOV,,ta da prestanat da ry4kat razni etni4eski problemi

502

Бай Колю

преди 14 години

Защо пък да не строи, щом всичко отговаря на закона?! Кой може да забрани на някого да строи нещо законно в собствения си имот?! Първия път не беше спазил изискванията, събориха го, сега какъв ти е проблема на теб специално, че някой в двора си ще строи каквото и да е?! Това ли ти е най големия проблем?! Да не говорим, че на "прима виста" се сещам за един еврейски паметник в Пловдив, построен на общинска, не на частна земя, за един финландски, близо до Плевен и на поне дузина руски паметници. И тяхното съществуване ли трябва да квалифицираме като наглост?!

501

misho

преди 14 години

Мисля, че е време или народа, или някой от държавата да вземе отношение по този въпрос!!! От какъв зор ще ми издигат паметници???? За какво са ляли кръвта си Левски, Ботев и всички знайни и незнайни??? За да ми пелтечат на турски по националната ТВ, да ми издигат паметници на еничарите и турските "войни", изклали мирно население или да строят минарета?!?! ВЪН! АЙДЕ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ!

500

Tina

преди 14 години

Ти наистина разбираш нещата изкривено. Никой не е против обикновените хора, а против такива нагли елементи. Та той сам си го признава - иска да провокира държавата. Направо 99 % си призна, че иска да дестабилизира държавата! Това е целта им! Обикновените граждани нямат нищо общо с това, тях никой не ги вини за нищо!

499

Анонимен

преди 14 години

СМЕШНИЦИ:)))))))))))))))