379

ипакумделфина

преди 14 години

Та, барем:) да ни бяха приели 'азбуката' братята от юга и да признаят своя първообраз - българите, можеше и всичко да е нормално. Само че у нас се набляга на религията (а точно в Турция бягат от исляма), набляга се на мюсюлмански братства (арабски глупости за ***) и т.н. Ние в България вече патихме от 'славянско правослваноо братство', така че сме още по-далеко от другия вид глупости. Нека се научат 'тюрките' у нас да са българи, каквито винаги са били и въпросът се решава.

378

хаха

преди 14 години

а,бе ***... на всеки българин с мохамеднско вероизповедание,умрял за БЪЛГАРИЯ по време на войните е издигнат паметник наравно със българите християни.и това много лесно може да се провери.така че,лапай доганската *** и млъквай...

377

умбелиятделфин

преди 14 години

Радвам се, че 'тюрките' у нас се чувстват прабългари. Обаче прабългарският етнос винаги е бил доминантен и първи. Ако тези 'тюрки' се осъзнаят и наистина се откажат от крайностите на своята религия - исляма, насадена от перси и араби; ако започнат да защитават България истински, а не да я предават на други държави, толкова по - добре. Българите създадоха азбука на 300 милиона по света, и от всички 'тюркски' държави, само Турция реши да ползва арабска, а по - късно и френска азбука за основа.

376

The Knight

преди 14 години

Ти освен да обиждаш,явно не знаеш друго.Аз не съм депесарски ***,а съм член на ГЕРБ.И понеже говориш за Баязид(Илдъръм,демек Светкавицата)ще добавя следните исторически факти:Баязид като превзема Търново,пощадява нашия Патриарх Евтимий,възхитен от неговата храброст,вярно е че след това в битката на Косово поле,убива двамата сръбски крале,ама те пък преди това убиват баща му Султан Мурад в палатката.Така е,-на война,като на война!

375

Анонимен

преди 14 години

ЗАЩО НЕ СИ ВДИГНАТ ТАЗИ КУПЧИНА КАМЪНАЦИ В БЕЛГИЯ, КЪДЕТО ЮЗЕИРОВИТЕ СИ ЖИВУРКАТ? И КАКВО ТОЛКОВА Е СТАНАЛО В ТОВА СЛАВЯНОВО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ? КОЛКО ХОРА ОТ ТОВА ЗАБРАВЕНО ОТ БОГА МЯСТО СА НАПРАВИЛИ НЕЩО ЗА БГ? ИСКАТ ПАМЕТНИК - ДОБРЕ! ДАЙТЕ МАЛО ФАКТИ, ИСТОРИЯ - ДА ВИДИМ ДА ПОНАУЧИМ НЕЩО ЗА ТОВА МЯСТО, КРЪСТОПЪТ НА ИСТОРИЯТА!!!!!!!!!! ТОВА САВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ! НАРИЧА СЕ ОБЩЕСТВЕНА ДИСКУСИЯ!

374

До 372

преди 14 години

така е! През 5 веоквната история, до 1878 единственото което караше турците да умират бяха заповедите на султана, изкривеното четене на Корана и най-вече - плячката!защото нали разбираш - нито Батак, нито Перущица бяха добро нещо! най-вече за Българите!За турският аскер - голямо забавление! банално е, но ще ви се каже пак: НЕ СЕ ЧУВСТВАТЕ КОМФОРТНО ТУК - БЯГАЙТЕ В АНАДОЛА!!!!! НЕ СЕ ЧУВСТВАТЕ БЪЛГАРИ - В АНАДОЛА ИМА МЯСТО! ЧУВСТВАТЕ СЕ ПРЕДАДЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА - В АНАДОЛА! ГРАНИЦИТЕ СА ОТКРИТИ!

373

хаха

преди 14 години

явно си много компетентен ,ама и на теб ще ти задам същия въпрос като на оня анинимник,ако не сте един и същ ***,де...Защо след като според сръбското списание 'НИН"(егати и достоверния източник,хаха)има антични македонци,защо в хрониките на Римскатаи империя не се говори никъде за такава народност?Пише за древните гърци,за траките,за хуни,гали ,най-различни готи,ама за такова племе като антични македонци ни дума...или ще кажеш че римските историци са купени от българите?

372

Енесай

преди 14 години

Всеки турчин който вижда този разрушен паметник трябва да разбере че не е добро нещо на турците да умират за българия.

371

The Knight

преди 14 години

Нищо не признавам,казвам само,че въпросният Паша е бил пич и харабия,що не може ли?Не може всички да са ***,трябва да има и свестни...

370

The Knight

преди 14 години

Що ми пишете минуси бе колеги?Вие явно не разбирате от ***,а и май не сте чели история и странична литература.Тия ОБЩИ ГЕРОИ са съществували и са си били"партия".Ами ние все пак ПЕТ ВЕКА сме живеели заедно с турците,колейки се,ебейки се и търгувайки помежду си!...

369

Ха

преди 14 години

5)на Гергана,Никола и Пашата(който уважил избора на Гергана) Значи признаваш, че през онези времена е било нормално турци да издевателстват над българи.... Щом подобно"уважение" е било цяло събитие....

368

Мел

преди 14 години

Абе хора, защо им е на учените адронен колайдер, след като Анонимен ще ни светне и по-въпроса с произхода на човечеството?!Поне така както е тръгнал...Света до такава степен е еволюирал, че е напълно нелепо да се говори за "антични македонци" и т.н.Така или иначе българите сме си от европоидната раса, не е като да сме чернокожи...(нищо против тях, не съм расистка, обаче те са си отделна раса ;) )

367

The Knight

преди 14 години

продължение за още съвместни паметници:5)на Гергана,Никола и Пашата(който уважил избора на Гергана)-на Извора на Белоногата,6)на Осман Пазвантоолу(убит от ТУРЦИТЕ при защитата на Видин),7)на Хайредин Бей(убит от ТУРЦИТЕ при защитата на Враца),8)на българския инженер,който разглобил корабите на турците и ги пренесъл по суша,та ударили Константинопол откъм незащитената му част-морето...,9)на Коста Куция Дявол(Топал Шейтан,-български пират, бил се и против турците и заедно с тях против генуезците!)

366

ГРЕБЕЦА

преди 14 години

дано все така продължават много добрите новини

365

Ааааа

преди 14 години

А на сина на Тамара и Мурад - Баязид(въвел кръвния данък) не искаш ли да му издигнем паметнк бе *** депесарски ?

364

атакист

преди 14 години

атака и волен сидеров са като трън в петата на полу-шебеците защото ако кажа полу -човеци за тях ще бъде голяма гордост.

363

БГ

преди 14 години

сръбското списание НИН????? ти що не цитираш и македонската енциклопедия :) *** :)

362

The Knight

преди 14 години

Трябва да сме по-широко скроени!Да погледнем на нещата откъм веселата им страна.Аз предлагам да се издигнат БЪЛГАРО-ТУРСКИ паметници и на тях да бъдат изваяни ЗАЕДНО скулптурите на наши ОБЩИ БЪЛГАРО-ТУРСКИ герои:1)Индже Войвода,Кара Кольо и Сиври Бюлюкбаши,2)Хитър Петър и Насредин Ходжа,3)Крали Марко и Муса Кеседжия,4)Царската двойка Княгиня Тамара и Султан Мурад имам и още интересни предложения....

361

obsidian cat

преди 14 години

Ех,аз не съм чула Сидеров да провокира с нещо напоследък. Само гласът на Местан се чува , а Доган откакто стана скандалът със смъртта на Ахмед Емин никакъв не се е появявал.

360

СКИНАР

преди 14 години

ЛЕТНО ВРЕМЕ ЕДНА *** ДА СЕ КАЧИ В ТРАМВАЯ ВСИЧКИ СОФИЯНЦИ СЛИЗАТ И ЗАПОЧВАТ ДА ПОВРЪЩАТ ОТ СКАПАНАТА МИРИЗМА -ДА СЕ ЧУДИ КА ХИТЛЕР НЕ СЕ Е СЕТИЛ ДА ПРАВИ ОТ ЦИГАНИДЕ БОИНИ ОТРОВНИ ВЕЩЕСТВА.