43

Анонимен

преди 15 години

Някой да обясни на тези много учени гербери ,че разликата между икономия и икономика е като разликата краставица -красавица.Няма нужда да се напъват да откриват топлата вода.Навсякъде в нормалните държави има минимална часова ставка и никой няма право да наема работници под тази ставка.Ясно е че работодателите ще лъжат докато може.

42

Анонимен

преди 15 години

w cial sviat ima minimalna rabotna zaplata, samo na bulgarite wsichko im prechi :)

41

do 9

преди 15 години

И аз искам почасово заплащане,но даваш ли си сметка колко от българите ще останат почти без пари някои месец,например както беше през май с шестте почивни дни,защото сега и 1 ден да работиш и 21 все същата заплата,а при почасовото пряко зависиш от отработените часове,така че тази система е добра в страните където хората наистина работят,за българските търтеи тя ще е много зле и ще ревнат да им се върне МРЗ,ако им се плаща по заработка на българите и за една вафла няма да изкарат.

40

brigante

преди 15 години

тотю бре, чети!тотю не чете.тотю работи!тотю пак се прави че...тотя го мързиии,гледа да лежи,ходи, та се май,работи? мба,пак да се прай:)време се мина,мина година,че и 4-рибойко мълчи:)бойко се не справибойко не чете,бойко гири дига:)народа иска да яде,ама с такива "управляващи"няма откъде:(

39

Анонимен

преди 15 години

Да се намали още заплатата, какво е това разхищение - не можем да си похарчим парите :)

38

Пурко

преди 15 години

От икономическа гледна точка минималната заплата е една щуротия,и тъй като я има като число всички се заковават там и се позовават на нея.Трябва да се премахне и ако може веднага,трябва тотална либерализация на пазра на труда!!!!!!!!!!!!

37

brigante

преди 15 години

така си и знаех,че ще има министри *** и в това правителство хахахахахабахти тъпака е този "министър"и името му е тъпанарско хахахахахах тотю хахахахаххаха:)))))))такива икономически лостове ли измислихте бре хахахадайте по-големи заплати на данъчните и по-големи правомощия и поправка в закона:)ама акъл се иска:) та нали и вашите сиви фирми ще потънат:) сивата икономика се лекува! само желание да имате:)

36

Орхан

преди 15 години

Ще избиете ама друг пътЧувал ли си за плана на агент Сава 2012?Това ви чака вас нищо друго само това

35

До Орхан

преди 15 години

А ние като ви избием после и ще си живеем спокойно.

34

Анонимен

преди 15 години

Има как всичко да стане нормално! Просто списъка с осигурителните прагове за съответните професии да се актуализира ежемесечно докато достигнат реалните нива на заплащане. Тогава и "заплатите " ще скочат 2-3 пъти, и правителството ще рапортува за предсрочно повишени заплати ,пенсии, помощи за безработни ,не в проценти ,а в пъти!!!!!

33

ПО СВЕТА

преди 15 години

КАТО НЯМА РАБОТА ЗА РОМИТЕ ЩЕ ИМА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ

32

ogc

преди 15 години

Molq priqtel,no dano da imama v budeshte realni rezultati i upravliavashtite napraviat neshto po vaprosa :)

31

anonimen

преди 15 години

Орхачо ли си, какъв си ти по добре ходи анадола да оправяш

30

Деян

преди 15 години

Ако се махне долния праг, работодателите дори ще намерят вратичка да назначават хората на 0.00лв. Защо вместо това не изчислят колко е жизнения минимум и да сложат такъв праг за да намалят сивата икономика. Примерно МРЗ 550-700лв. и това е. Казват, че няма да издържи бизнеса, да де ама инъче няма да издържат хората.

29

дон уйонадървидзе

преди 15 години

Do OGS Благодаря за подкрепата и оценката :))))

28

ogc

преди 15 години

Siguren sum v edno....na mnogo bulgari turpenieto im kapka po kapka izticha ;)

27

дон уйонадървидзе

преди 15 години

Благодаря :))))) OGS

26

Орхан

преди 15 години

Споко като ви превземем и като сложим наш човек за министър председател след 10-20 години ще я оправим държаватато се видя че вие не можете

25

anonimen

преди 15 години

От както работя все съм на минимална, още от тошови времена.Така е в България

24

Анонимен

преди 15 години

Браво Тотьо ! Браво ГЕРБ! Дайте да махнем въобще заплатите и направо ще я утрепем сивата икономика !Тогава да ги питам аз как ще се осигуряват на някаква заплата , като такава - няма . И като се чудят - чудят как да се осигуряват и . . .. хоп - излезнали на светло !. . . Не са вече, демек в сивия сектор . . .