34

преди 15 години

За сведение ще ти кажа (нямам нищо против дъновистите, но това не значи че ги възприемам), че протеините - тухличките на човешкия организъм, се съставят от аминокиселини, които на свой ред се разделят на заменими и незаменими. Заменимите са тези, които организмът на човека може сам да изработи от други видове. Незаменими са тези, които не можем по никакъв начин да изработим и трябва да ги погълнем наготово от природата. Незаменими аминокиселини се намират основно в месото. В някои видове растителни култури - като бобовите например - боб, соя и т.н. също ги има, но не достатъчно. Затова човекът се класифицира към "всеядните животни" - каквато е свинята.Тревопасните пък, изработват специални ензими, които преработват храната и оттам получават незаменимите аминокиселини. Затова една сърна или овца може да си рупа само трева и така да живее цял живот. Ние хората, не можем. Хищниците пък са устроени така, че не могат почти да преработвата тревата. Те трябва да ядат само месо!Ми - това е природата. Какво да я правиш? Пък дъновистите ако щат - нищо да не ядат! Тяхна си работа!

33

преди 15 години

Не, напротив, дневният лимит не може да бъде половин кило ракия. Това че можеш да го изпиеш не значи че няма да ти стане нищо. Всъщност, погледнато от друг аспект,може пък и да не ти стане (нищо) ;-) Или си убеден че ще ти стане след половин кило?Къде е истината?

32

всеки избира дали да

преди 15 години

както пиенето, така и пушенето е порок.. пишете и се веселете... бъдете щастливи поне!!! обичайте се!!!

31

преди 15 години

някои хора казват,че може да се пие много,други казват,че не е хубаво да се пие много,но всички са единодушни,че трябва да се пие.

30

SD

преди 15 години

С този материал.... нация не става

29

sbk

преди 15 години

Евала, съгражданино! И като чувам кви пари е станала марихуаната в България направо ми става тъжно. Тъжно е и как алкохолиците смятат тревоманите за наркомани... Тъжно, тъжно

28

преди 15 години

Занемареното пиене води до болести.

27

gavrosh.blog.bg

преди 15 години

...Едва ли има друга страна, в която толкова се смята за юначност, за героизъм и за израз на сила и на юначество това да се отрежеш здраво...ха ха , винаги ми е липсвала логична обосновка за това, че често се виждам с 2 бутилки в ръце пред някоя каса...през ден

26

.

преди 15 години

Проблем е качеството на пиенето,а не самото пиене.....Всичко е фалшиво.....

25

Габровец

преди 15 години

алкохола е наркотик номер едно на насилието е заглавието отдолу ;)

24

Габровец

преди 15 години

Но няма проблем. Нали безвредната марихуана е забранена и тези дето се наливат всеки ден с отровата - дестилат, си изливат гнева и комплексите във форма на шамари към жената и децата и псуват всичко живо, но като стане дума за погазване на правата им си траят като п...ки

23

преди 15 години

Редовното пиене в домовете ни,не е проблем,битов алкохолизъм!!!

22

преди 15 години

Проблемно пиене е когато ти се пие,но нямаш пари за алкохол!!!Това наистина е голям проблем!!!

21

debil

преди 15 години

tezi yunatsi, pisheshti vav foruma, sa si zavisimi... nie ne sme tolerantni, a sme primitivni i bezkritichni kam alkohola! zatova sme haselenie nay-bedno i nay-korumpirano! savzemete se i ne podrajavayte ot malki na piyanite si bashti mayki..., a promenete neshto!

20

преди 15 години

Тоя доктор много емоционално се изказва против пиенето, но това сигурно е защото докторите много пият и може да са го бъзикали че е шеф на такава клиника. Аз пък не мисля че злоупотребяващите с алкохола се смятат за герои, а че само стават по-прости и цинични - в последствие трайно за съжаление.

19

преди 15 години

наздраве, копеуета

18

преди 15 години

Ядките са хубаво мезе, най вече за уиски и водка

17

tonka

преди 15 години

evalata :)

16

raylight.blog.bg

преди 15 години

към злото, към простащината, към погазването на правата ни, към насилието, толерантни сме твърде много към неща, към които не трябва да има толерантност!

15

преди 15 години

Abe hora malko se pie v taq darjava o6te moje daite da stroim rikidjiiski kazani