129

adsfsd

преди 15 години

Не мога да разбера какво се оплакват всички софиянци от провинциалистите, при положение че всичките им така наречени звезди от София са всъщност от провинцията, половината им шефове при които работят сега и заради които имат работа са от провинцията, та даже и кмета Ви е от село (днес град) Банкя. Вземете изгонете всички провинциалсти, че да стане забавно. Нека сменят столицата и да видим колко хора ще отидат в "невероятния" ви град, като толкова се оплаквате .... смешници.

128

гудю

преди 15 години

Не съм наясно със селяните в СФ, че не съм ходил в тоя град от 12 г, преди само служебно, надявам се повече да нямам път.Селяните в СФ се познават лесно. Освен по маниерите. Има една думичка лакмус. Репортьорка с мляко по джуките и пилешки мозък спира по улицата разни джентълмени. Пита ги нещо във връзка с празници, пътувания, задръствания. Този род теми. Джентълмените отговарят, че са ходили в провинцията по празниците и на връщане е имало големи задръствания.Ако въпросните бяха от град, щяха да кажат: Бях във Фелибето, бях в Русе. Ако са софиянци, щяха да кажат: бях на планина, на почивка.Джентълмените, дето са от село, нещо не им се казва, че са били на село и казват "бях в провинцията".

127

преди 15 години

ти скъпи Спиро като отиваш в Европата, наясно ли си, че за европейците не си столичанин, а някакъв див селянин дошъл от село България. Няма значение от кой град си, за тях България е едно гнусно, изостанало село. Ти и адаша ти Спиро от Горно Нанадолнище, попадайки в един Париж например, ще сте равни селяни за всички французи, не само за парижани, а и за тези живеещи и в най-затънтените им селца. Ама такъв е живота, ти мислиш, че 5-6 милиона са селяни, милиарди други са сигурни, че ти си селянин, не им трябва да те познават.

126

софиянец

преди 15 години

Не е проблемът дали ще идват хора от "провинцията" или не; нека да идват, хората, родени извън софия, не са по-малко или по-лоши хора от тези, родени в софия... въпросът е, като идвате в софия, не я мразете! когато мразите града, и той ви отвръща с омраза... ако идвате с презумпцията, че тук е гадна помия и всичко е мръсно и гадно, започвате и вие да си изхвърляте *** и да не пазите и се влиза в порочен кръг... ВСЕКИ е отговорен за това да е по-чисто и по-хубаво; както аз като отида на море или на планина си събирам ***, докато най-накрая видя кофа и ги изхвърля в нея, така недейте и вие да хвърляте (и софиянците, и не-софиянците)... в крайна сметка цялата тая простотия с разделението на "софия и провинция" ескалира последните няколко години, преди това не беше толкова ярко изразена... абе нали всички сме българи?! трябва ли вечно да се случват национални трагедии, за да се обединим около това, вместо да се цепим на това кой от софия, кой от варна, кой от тутракан??

125

Spiro

преди 15 години

"Селяните идват в града ви и създават всичките ви неудобства Те ви цапат, те ви задръстват, те ви правят опашките.... е как да говориш с човек с подобно мислене?! Тоя не яде и не пие нищо българско, той се срамува от произхода си, но в чужбина е толкова специален и гневен, че е в състояние да се изплющи в басейна и после гордо да се тупа в гърдите с възглас "Болгар, Болгар!!!" За него всички останали са будали, от нищо не разбират, а той си е намерил "келепиреца". Често казано, съжалявам ви! "Не, не, не, крайно погрешно схващане за позицията на софиянци. НЕ четеш, това е ясно, но лошото е, че правиш заключения върху погрешна основа. Да, селяните създават проблеми, това за всички живели в този град преди 1989 година е пределно ясно. Вероятно ще се съгласиш, че ние коренно си променихме начина на живот след инвазията на дивите племена след 1989 година. Промени се абсолютно всичко и то към лошо. Ти вероятно няма начин да го разбереш, защото в родното си село такова нещо не се е случило. Просто трябва да ми повярваш и да ми се довериш. Всичко останало което си казал/а е характерна черта за провинциалиста. Истинските софиянци са широко скроени хора, мен не ме интересува "келепирец", нито се притеснявам "да не настина и да не се мина". Хората от село ги вълнуват от тези неща, вероятно поради мизерията, в която са живяли. Склонен съм да ги оправдая за тази неприятна, селска черта. От 12 месеца в годината, 3-4 месеца съм в чужбина. Винаги се държа като нормален европеец, какъвто винаги съм бил. Да, понякога ме е срам от българите, които срещам в чужбина. Това са хора от село, които работят като роби, изглеждат като роби, и се държат като роби. Няма начин Европа да погледне на България като равноправна страна, докато се държите като роби, скъпи ми селяни. Запомнете го това ... ако можете. А, и ние не се нуждаем от твоето/вашето съжаление, не ние идваме при вас, точно обратното. Просто искаме да живеем спокойно както преди ... без вас.

124

Морски

преди 15 години

Прочетох около 50 коментара и вече съм убеден, че простотята и мръсотията няма да успеят да Ви затрият, но пък злобата, с която се самоизяждате, определено са на път.

123

ot 117

преди 15 години

Извинявам се, майка си исках да кажа. Не ме подхващайте сега за неграмотността ми. :)

122

преди 15 години

софиянци. от Люлин и Младост. rofl

121

ot 117

преди 15 години

Браво на теб, похвално е това, че не си криеш позициите. Но това май означава, че дружиш със селяни, които ти мърсят града, но ти им го казваш в очите. Или те са друга порода селяни, възпитани и интелигентни. Кое от двете е? Хайде да не слагаме всички под общ знаменател, искаш ли. Или искаш да се закълнеш в мъжка си примерно, че простаци родени и израстнали в СОфия няма??

120

shtark

преди 15 години

Ами аз никога не съм крил позицията си честно казано!Имал съм доста разправии по въпроса,но не ми пука!То не стига че понасяме невероятни негативи от селската инвазия ами трябва и да сме дипломатични!Дразните ме с всичко!Паркирате като *** и карате като такива!Селската ви амбиция е толкова голяма че не се спирате пред нищо за да успеете!Това колега провинциалист да те накисне пред шеф за да се постави в по-добра позиция си е класика!Навремето София беше прекрасен град!Сега елементарна работа не можеш да си свършиш поради задръствания,липса на място за паркиране и тн!Града ни е пренаселен и мръсен!Разкошни квартали като Лозенец бяха тотално съсипани защото мечтата не селяка е да си купи апартамент там!

119

Ста

преди 15 години

Наистина е безсмислено да се спори с хора като вас...За това сте прави, Спиро и щарк!Както ви казах в предишния коментар, вие сте тръгнали неутклонно по този път, вие сте различни, вие сте специално нещо, правилата не важат за вас! Селяните идват в града ви и създават всичките ви неудобства Те ви цапат, те ви задръстват, те ви правят опашките.... е как да говориш с човек с подобно мислене?! Тоя не яде и не пие нищо българско, той се срамува от произхода си, но в чужбина е толкова специален и гневен, че е в състояние да се изплющи в басейна и после гордо да се тупа в гърдите с възглас "Болгар, Болгар!!!" За него всички останали са будали, от нищо не разбират, а той си е намерил "келепиреца". Често казано, съжалявам ви! А факта, че всички пишете едно и също....ами това не е повод за гордост, но щом така го приемате, ок, радвайте се! Просто сте подвластни на едни и същи комплекси, това е истината... вероятно произхода ви не е дотам "чист", колкото искате да го изкарате...:)))))))Айде останете си със здраве!Дано се осъзнаете някога....че бикът като рие, на главата си хвърля....

118

така си е

преди 15 години

че на повечето от така наречените софиянци бабите им ако видят какви простотии пишат ще играе дръвцето.защо се цепите само това немога да си обесня лично аз може би КОМПЛЕКСИ не може би ами най-вероятно.

117

преди 15 години

всички вие анонимни столичани, защо не развиете теориите си пред приятелите ви, които идват от "провинцията", а и пред мнoгoбройните ви такива роднини. И проверете в речника значението на думите провинция и селянин. Простотията иначе много българи си я носят с гордост, незаависимо къде са родени или изселени.

116

преди 15 години

няма да стане по-добре, докато селяците не се разкарат от София. Вчера имаше един репортаж по БТВ за бул. Ленин, за тези които го помнят така, със зелените площи наоколо, и после днес, Цариградско шосе, със калта и единия милион автомобили. Зимайте си трошливите Голфове и опели, и отивайте да си изхвърляте *** в прованса. Хората трябва да са научат да пазят обществена и лична хигиена, преди да населят който и да е град, *** долни....

115

shtark

преди 15 години

Ами нека да ти кажа че човека е прав!Доста съм обикалял насам-натам и ще ти кажа мнението си за българските стоки!Некачествени и безумно скъпи!Особено прехвалените български вина!В Германия са по 2-3 евро!Тука са по 15 кинта и нагоре!В същото време си купувам доста добро сицилианско вино за 6-8 кинта!Не е кой знае какво но е доста по-добро от повечето наши!Може ли да ти искат по 20 кинта за кашкавал при положение че млекопроизводителите реват от ниски изкупни цени!А и не е ясно дори дали във въпросния кашкавал има мляко изобщо!

114

shtark

преди 15 години

Докато чета и ми става ясно че със селянин няма никакъв смисъл да се спори!Произвеждали били!Какво!?Еквадорски банани докарани със самолет са по-евтини от Долно Чепръчански домати!Отделно не знам дали ви прави впечатление че ние от София пишем едни и същи неща за вас при положение че не се познаваме!Значи на всеки от нас сте направили еднакво впечатление!Ами показателно е просто!

113

Всичко което не е мо

преди 15 години

111-и бабати ако види какви писания си сътворил сигурно щете погне с дървото

112

Гадо

преди 15 години

":)))Охххх, смешни провинциалистчета. Още си мислят, че ние сме им били яли продуктите. Я влез в един софийски супермаркет и виж от къде са картофите, доматите, чушките, ориза и т.н. ? Кой ви яде скъпата и некачествена продукция бе селянчета ? Нали сега плачете, че нямало субсидии, че потребителите не искали да ви купуват невероятната продукция. Искате да продавате скъпи *** и на всичко отгоре да се направи протекция от страна на правителството, че да ви се гарантират печалбите. Така като се замисля, не се сещам на масата ми да има нещо произведено в България. Просто защото не можете и не знаете. Ставате колкото да си засадите няколко домата за лично ползване и да отлгедате едно прасе за "сино у Софията". Толкова ви стига акъла."Ако ме познаваше, нямаше да се изказваш толкова неподготвен. Акъл имам за петима *** като тебе, лошото е че в момента умните не се котират, а такива истински прости, нахални, пръкнали се от нищото комплексари като тебе!!! И на всичкото отгоре се хвалиш, че не ядеш нищо българско! Ами дерзай, някой ден може и да проядеш скъсаните си турски ***...

111

Spiro

преди 15 години

"А същите тези селяни прости произвеждат това, което вие ядете и пиете":)))Охххх, смешни провинциалистчета. Още си мислят, че ние сме им били яли продуктите. Я влез в един софийски супермаркет и виж от къде са картофите, доматите, чушките, ориза и т.н. ? Кой ви яде скъпата и некачествена продукция бе селянчета ? Нали сега плачете, че нямало субсидии, че потребителите не искали да ви купуват невероятната продукция. Искате да продавате скъпи *** и на всичко отгоре да се направи протекция от страна на правителството, че да ви се гарантират печалбите. Така като се замисля, не се сещам на масата ми да има нещо произведено в България. Просто защото не можете и не знаете. Ставате колкото да си засадите няколко домата за лично ползване и да отлгедате едно прасе за "сино у Софията". Толкова ви стига акъла.

110

Ста

преди 15 години

Не търсете под вола теле!Нима си мислите, че човек, свикнал да живее на чисто и подредено място, може да се примири с мръсотията, нещо повече, сам да си я създава?! Не мислите ли, бе въпросните жители на малките градчета и села възприемат София като свой дом, след като живеят там?! Мръсотията, мизерията, безразборното паркиране си ги създаваме всички ние, никой не ни е виновен! Не само в София, във всеки един град или село. Глупаво е да обвиняваме някого за това. Всички които си хвърлят *** през балкона, всички които паркират, сякаш са единствени на света, всички които слушат чалга до дупка в 5 часа сутринта са едни от нас! Това сме ние, аз, ти, Спиро...колкото и да се опитваме да се разграничим от това! Сами си го правим, но пък от друга страна, най лесно е да обвиним "прованса" за всичките си неудобства. Това няма да се оправи, поне докато не поеме всеки един от нас своята отговорност, докато не престанем да си хвърляме билетчето на тротоара! Докато не научим децата си, че кошчетата не са украса и че правилата засягат всички, и нас самите включително! Непонятната за мен е самоизолация на някои от проблемите, нещо повече, подобна самоизолации ми се струва първа стъпка към онова мислене, че "правилата не са за мен", затова и си направих труда да пиша тук! С мрънкане и високомерно отношение няма да стане! Така само запрличиваме на хипопотама, до шията в тиня, с огромна зяпнала уста....