47

10 стинки

преди 15 години

Представи си специалист съм :)А истината е горе долу обратно на това, което ти пишеш. АЕЦ е един от най-ефективните източници, но и един от най-мръсните. А и ни прави още по зависими отколкото от газа. АЕЦ произвежда ***, който може да бъде преработен единствено за военни разрушителни цели и за нищо друго. Това е отпадук който се разпада минимум трийсетина години. Съхраняването му е скъпо и също иска ресурси и контрол. Суровината за АЕЦ от къде идва. Те са комшии с газа.

46

преди 15 години

ВЕЦ с потенциал на АЕЦ? Ти *** ли си, къв си?

45

ahahah

преди 15 години

ХАХАХА ох ще падна от смях, те милите кога ли са виждали ДУХАЛКИ ахахахххххххххаааааааааааааааааа!!!!!!!!!!!

44

добри

преди 15 години

"Смут по магазините" - от журналистите! За - за нищо не стават, само за по-голяма сметка. Не се минавайте!

43

преди 15 години

това е манипулацията.Разликата между тока и газа не е като между компоти и компютри,а като между топло и студено.Но хора като теб ще го разберат ,когато им замръзнат шушулките.

42

do N39

преди 15 години

"Най-чистия и ефективен енергиен източник е атомната централа."Е тука се изказа неподготвен. Има толкова много ПРИРОДНИ източници които могат да захранват цяла България. Прав беше човека за вятърните генератори, има ги в повечето развити европейски страни- ти за Vestas, EWEA май май дума не си чувал. ЕДИН такъв генератор с работата си за 2-3 часа може да ти захрани Софията за цял ден!!! Има и слънчеви генератори с френелова оптика (събиране на слънчева енергия и изпращането и под 1-2 мегаватов светлинен лъч към наземен тец, който ще захрани цяла България за 1 година!) Даже изобретателя е българин, ОПТИКОРН се занимават с това, ама нали пустите му интереси и пари са на първо място, ще си плащаме енергията като луди....а има толкова по- евтини и ЕКОЛОГИЧНО чисти от АЕЦ приятелю, просто не си чел...

41

преди 15 години

Кой ти е спрял АЕЦ, бе пич ? Първи и втори блок така или иначе са с изтекъл срок за експлоатация. Хилядамегаватовите пети и шести си работят, със спилането на трети и четвърти капацитетът на Козлодуй се намали с една трета, но у нас ток бол, в последните години се построиха вецове с потенциал на трети и четвърти блок в Козлодуй. Общото между газа и тока- като между компютри и компоти...

40

окото

преди 15 години

Браво за позицията на 30. Изцяло за!

39

преди 15 години

Защо продължавате да се плюете един друг, вместо да плюете политиците които окрадоха България??? Това не мога да го разбера..... *** народ.... замръзнал народ....

38

глупак

преди 15 години

Ти също си ***. Какви ветърни мелници/генератори/ са ти в главата.Ти специалист ли си. Най-чистия и ефективен енергиен източник е атомната централа. Защо манипулираш хората. Това е алтернативата на газа.Какво мълчат и журналистите .Европейското членство скъпо си го платихме. С продажбата на национален интерес.Спряха нашата АЕЦ,за да си пуснат техните.Ама промитите мозъци тук не могат да разберат каква е връзката между кризата с газа и пускането на АЕЦ.

37

signal

преди 15 години

В малка България има повече от две хиляди минерални извори с температура над 30 градуса.В тези райони със сравнително малко средства могат да се изградят по примера на Исландия геотермални-термопомпени станции,които ще ни отопляват за "жълти" стотинки.Ако си задавате въпроса,защо това не се прави,отговорът е ,че петролни,въглищни и газови лобита нямат интерес,напротив те всячески ще пречат на такава топлофикация,както го и правят!За тези които си мислят,че климатиците ги отопляват за сметка на привнесена топлина,ще кажа,че това става до около -5 градуса,след това си на ел.нагревател и далавера няма!

36

deputat

преди 15 години

duhayte mi go da se stoplite

35

Aman

преди 15 години

Как пък не - иска им се на техно-маркетите да си вдигнат продажбите, но уви. Чиста проба спекула си е твърдението, че радиаторите са студени - имам си и парно и вряла вода...

34

Alex

преди 15 години

I az mislia kato nomer 30. Samo che e triabvalo niakoi da misli zatova po-rano. Osobeno puk za sluncheva i viaturna energia niamame nikakav problem v Bulgaria. Ama nali triabva da se vlojat pari.....a te se vlagat v djobovete na niakoi hora, a ne v idei za blagoto na durjavata.

33

Stig

преди 15 години

Номер 30 ! Радвам се, че има хора, които са наясно с нещата. Напълно подкрепям мнението ти!

32

Sulio Dimitrov

преди 15 години

Тва пак е партенка, такова нещо няма. Печки има навсякъде и чак пък да се избива някой - друг път. Стадото пак се поддаде на внушената паника, кво толкоз е станало чак. Журналята пак преувеличават. Пфу :)

31

Някой

преди 15 години

Първо не съм шоп, щото нямам роднини по шопските села.Второ - не зъзна щото си имаме парно, журналята само раздухват скандали и сензации. И трето - имам си и духалка и електрически радиатори, и бойлер си имам. Не съм ходил по магазините, но ме съмнява много да видя биещи се хора за радиатори. Така че ако такава гледка ти доставя удоволствие, по-добре си потърси друго удоволствие защото това няма как да го видиш!

30

преди 15 години

хора, защо се плюете и делите на софиянци и провинциалисти, не сме ли всички българи, не е ли време да изхърлим ***, който от години прави това разделение

29

10 стинки

преди 15 години

и климатиците ще си ги биете в главите след два три дни. В България и тока е зависим от газа, а парно се разбра че ще има но с мазут. Въздух няма да има. Тия които са на твърдо гориво ще стоят на топло, а над града ще падне облак и ще трябва да дишаме от кислородни бутилки. Не ми трябва аец да се пуска. Да дадат 10тина млрд. да се направят още 5-6 веца и слънчеви генератори и сме готови. Ама нали трябва да сме зависими от някъде. Газ та газ. Ако не е то ще е петрол или внос на ел. енергия. Защо да сме малко по иновативни. В стара планина сега има вятър, колкото за две Софии, ама що ли да го ползваме. Давай газ!

28

RoujkaBG

преди 15 години

Не духалки за топлене, а БУХАЛКИ за парламентарни тикви ВИ трябват.