68

anonimen

преди 15 години

kakvi hora sme-ne moga da obqsnq,komentirame kakvo li ne po forumite a nikoi ne pravi nishto za da se opravqt neshtata v taq durjava.Vmesto da gi emnem s bradvite-nie stoim i chakame nqkoi neshto da svurshi

67

CrRaZyY

преди 15 години

Скъпи дами и господа... Това е "светлото" бъдеще на България - Убийци, изнасилвачи, крадци, наркомани, к*рви...

66

рационален

преди 15 години

Попитали радио Ереван: Каква е приликата между демокрацията и българската демокрация? Отговор: Същата, както между стол и електрическия стол. Накратко - улицата ни зове, стига приказки.

65

istinata

преди 15 години

Иранка, която загуби зрението си след нападение с киселина, успя да убеди съда, че нападателят й заслужава същата съдба, съобщи CNN. Така магистратите се подчиниха буквално на иранските закони, базирани на принципа око за око, зъб за зъб и решиха, че мъжът ще бъде също ослепен с киселина.Аменех Бахрами отказа да получи обезщетение за трагедията и вместо това настоя нападателят й да страда по същия начин, както и тя, така че хората като него да осъзнаят, че нямат право да заливат момичетата с киселина.27-годишният Маджид призна вината си. Той е нападнал Аменех през ноември 2004 година, оставяйки я сляпа и напълно обезобразена.Пред съда обясни, че обича жертвата си и твърди, че и тя изпитва същите чувства към него.Според лекари няма никакъв шанс жената да възвърне зрението си въпреки множеството операции, една от които е правена в Испания и бе частично платена от бившия президент на страната Мохамед Хатами, който бе на власт по време на инцидента.Нападателят твърди, че все още иска да се ожени за жертвата си, но тя отхвърли подобна възможност и поиска от властите да го оставят в затвора. Не съм съгласна да получа обезщетение. Той все още мисли как да ме унищожи физически, дори иска за ми извади очите. Как може да твърди, че ме обича? Ако пуснете този мъж, той определено ще ме убие, каза тя пред съда в Техеран. Аменех обяснила, че майката на нападателя й неколкократно се опитвала да уреди сватбата между сина си и неговата жертва. Двамата се запознали в университета.Жената не пожелала да се омъжва, но това не било възприето добре от Маджид.Стигнало се до грозни сценки, мъжът дори ходел в работата й и я заплашвал. Накрая тя се видяла принудена да го излъже, че вече е омъжена за друг, и поискала да бъде оставена на мира.Жената каза пред съда, че дори се е оплаквала в полицията, след като Маджид я заплашил, че ще изгори за цял живот, но служителите на реда й отговорили, че не могат да направят нищо, докато не бъде извършено някакво реално престъпление.Два дни по-късно, докато се прибирала от работа, тя усетила, че някой я следи. Забавила крачка и спряла, за да пусне човека пред нея.Когато той приближи, разбрах, че е Маджид. Всичко стана за секунди. Държеше някакъв червен съд в ръката си. Погледна ме в очите и плисна течността в лицето ми, разказа Аменех. Случайни минувачи се опитали да й помогнат, като отмият киселината от лицето й, а след това я откарали в близката болница.Там направили всичко възможно да спасят зрението си, но неуспешно. После я предупредили, че ще се наложи да премахнат очите й заради опасност от инфекция на мозъка, но тя отказала. След като разказа всичко това пред съдиите, те единодушно отсъдиха Маджид да бъде ослепен по същия начин и да плати обезщетение за нараняванията на Аменех. Нападенията с киселина срещу момичета и жени се случват често в страни като Бангладеш и Камбоджа, а също и в Афганистан и Пакистан, пише CNN.Иран и Саудитска Арабия пък са единствените страни, които с

64

преди 15 години

Убииството си е съвсем УМИШЛЕНО и това ще го потвърди всеки юрист

63

преди 15 години

Не само съдебната система.Манталитетът на цялото общество е такъв!Разбира се има малки изключения,но една лястовичка..Някой ми се смее,че писах агресията да се лекува.Ами тези убийци например със сигурност са дали "признаци" и преди това,но никой нищо не е направил и не е имало смърт.По мачове,преди или след мачове и т.н.И колко мъже избило ги на агресия в България после са ходили на психоаналитик как мислите?

62

istinata

преди 15 години

Ето това е истината дами и господа. И тук трябва да се случва същото http:// . /article.php?id=62650

61

Патриот

преди 15 години

Те не са искали да го убият!!! ИСКАЛИ СА САМО ДА МУ ПОСКАЧАТ ПО ГЛАВАТА И ДА ПОИГРАЯТ ФУТБОЛ С НЕЯ. ИСКАМЕ СМЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪРТ! СМЪРТ! СМЪРТ! СМЪРТ!

60

patriot

преди 15 години

Ако това чиста проба убийство, не беше добило публичност, нямаше да се размърда правосъдната система.Милвайте убийците и биячите. Наскоро моя близка беше нападната почти посред бял ден и беше бита с желязо. Натрошиха я и какво нищо. То се видяло око за око зъб за зъб. Като в дивия запад.Смърт за убийците. Да ви таковам на слободията пардон демокрацията.Долу перестройката долу европейския съюз. Ами то стана бетер от от дивия запад.

59

преди 15 години

Ако ченгелите си вършат работата, за която ние им плащаме заплатите, убийствата и катастрофите щяха да са поне на половина. Чувството за безнаказаност позволява на да убиват, не друго. Кукерите ако бяха хора на място досега 1000 пъти да са изпоарестували малолетните пияни *** в детските дискотеки в подлеза на НДК. И когато родителите им получат един два пъти глоби, колкото две три техни заплати, ще се позамислят къде скитат и какво правят малките им лай.ненца. Които всъщност после ще станат студенти и ще последват случки сходни с тази, за която четем.

58

Няма значение

преди 15 години

България е държава на престъпници,управляват ни престъпници,в съда има само такива.Как може това да е непредумишлено убийство?Риташ някой в главата и после айде нищо не е станало.......в България няма правосъдие,всичко е пълен смях.Доживотен затвор за убийците!!!!Човешкият живот в България е без значение.България не е за ЕС,никога няма да бъде!

57

преди 15 години

Непредумишелно убийство съвсем не означава това което си мислите или което журналистите пишат по статиите. "непредумишленото" убийтво си е умишлено но няма "предумисъл" т.е решението за неговото извършване д ае взето известно време преди това и след обсъждане на мотивите "за" и "против"...Както и да е. Проблемите са много по дълбоки и сериозни и определено не са за форумните дамаджани. България ще се оправи когато всеки започне да се произнася с плам само по въпросите, които разбира, и когато статиите на журналистите не съдържат "бисери". Защото общественото мнение и съзнание се определя именно от тях. Надолу имаше смехотворни изявления, които само доказват, че правната култура на форумното народонаселение е на ниво "правна - чалга". Съъъвсем друг е въпроса, че за съжаление композиторите и изпълнителните на юридическите мелодии нарочно като че ли ги пишат и изпълняват фалшиво.

56

НИКИ

преди 15 години

не се изживявай като юрист,убийството когато без да искаш убиеш някой при катастрофа се нарича причиняване на смърт по непредпазливост ,непредумишленото убийство е съвсем друг институт!

55

преди 15 години

Кое е неумишлено бе? Да не са се спънали в него?

54

Radi

преди 15 години

А вие не разбрахте ли, че българския мъж е агресивен и трябва да се лекува.............

53

механик

преди 15 години

За мен този (тези), който е убил момчето трябва да си получи присъдата, да я излежи и въпросът е приключен. Едва ли ще има условни присъди след като се вдигна толкова шум. Само да обърна внимание на тези, които искат ефективни присъди и за тези, които са гледали. Не си мислете, че е толкова лесно да се намесиш. Един пиян или дрогиран човек може да се нахвърли и върху свой познат дори... А за вас, които искате смърт, вие безгрешни ли сте, че да съдите кой да живее и кой да мре? Нали затворът е за това - да дадем шанс на престъпниците да се поправят и да бъдат в полза на обществото. Знае ли човек, хората се променят... Дано всичко приключи справедливо.

52

преди 15 години

Някой пита зашо не сме като в Гърция.Там ситуацията е доста по-различна.Тук става дума за младежи обиват техен връстник!Цялата ни ценностна система трябва да се измени.Хората,коита са ги възпитавалилФактически ние сами се самоонищожаваме.И според мен трябва да покажат убийците това е най-малкото назидание и човек като ги види да вземе предпазни мерки!

51

справедлива

преди 15 години

Не само този Вили, всички които са били момчето трябва да получат заслуженото. А магистратите да не търсят начини да потулят нещата, а да им дадат максимална присада, в противен случай народа ще вземе нещата в свои ръце. Дано го осъзнават и не допуснат да се случи това, което стана в Гърция.

50

Разбирача...

преди 15 години

Не мога да повярвам-непредумишлено убийство след кано си е умишлено и публично и явно...За не предумишлено говорим когатоне дай си боже на никому се случи например: автомобилна катаст-рофа...Скапана работа!!!

49

преди 15 години

Дали ще ги покажат или не, няма никакво значение. Всичките участващи в побоя ще се отърват с малки смешни присъди, ако изобщо има такива. Протест - малко е минало покрай протест това което се случва. Общество - няма такова, няма и да има. Ние дори не сме и племе, не знам какво сме, сбирщина от хора които обитават една територия, тук всеки се спася по единично. За съжалние хората продължават да бягат от България, не зависимо има ли или ням криза, и така ще продължи, докато тук не останат само такива убийци и крадци. Това е положението. И то няма да се промени, няма как да се случи.