29

Значи

преди 6 часа

Произвеждащите китайци са виновни за индустриалния упадък? Да ... ... ви оруелска!

28

Crypto God

преди 6 часа

Пак се опитват да забатачат раята, Долари Бриксове Евра все тая. Идва краят на традиционната валута и на вечената инфлация и това нещо не може да се промени. Криптото е световната валута и бъдещето на световната икономика. Банковата институция е ужасно остаряла, компрометирана и ненужна.

27

Анонимен

преди 6 часа

МВФ е средство за съсипване на държавите.Точно заради МВФ беш"виденовата зима".Тази институция официално се води НЕ от финансисти,а от лаладжии, като антрополог и социолог.Точно защото англо-сащарският диктат на крадене е дошъл до гуша на всички,и защото всеч има техниочески възможности да се действа различно,голяма част от държавите полекичка,за да не стане срив, се опитват да се измъкват.Например Китай намалява сащанските си облигации.Д.Русеф съобщи,че планът за намаляване на $ се преизпълнява

26

Анонимен

преди 6 часа

Много моля, защото постоянно ни давате как тази пребоядисана комунистка размахва ръце и говори високопарна, като нито е в състояние да направи нещо, нито иска да направи.

25

Gost

преди 6 часа

Т.нар запад Няма вече как да купува ресурси и евтина работна ръка със 200-300 % печалба. Проста тези с ресурсите и работната ръка се понаучиха кое как работи

24

Анонимен

преди 6 часа

Брифингът за закриване срещата на БРИКС и отговорите на Путин на журналисти е наличен и аз го гледах току-що. Препоръчвам на всеки с отворен ум да си го изслуша, без да чете и слуша бетер-новините по бетерТВ и сходни.

23

Анонимен

преди 6 часа

"Нигерия, един от найголемите износители на "черното злато" в света, обяви отказа си да продава суров петрол за долари". - Вччера Русия прие Нигерия в БРИКС.

22

Анонимен

преди 6 часа

Световната - не, но виж, вашата западнала - да и това няма един просеионален икономически анализатор, който да не го признава последната година. Царят е гол отдавна, но вече и гласовете за тази истина се чуват.

21

Анонимен

преди 6 часа

"Блумбърг": Европа не е в състояние да преодолее зависимостта си от руския газ.

20

Анонимен

преди 6 часа

Нигерия отказва да продава петрол за долари.Нигерия, един от найголемите износители на "черното злато" в света, обяви отказа си да продава суров петрол за долари.Властите на страната, разглеждайки свежия опит на други държави, решиха да въведат задължителни разплащания за въглеводороди в национална валута.

19

А КНДР

преди 6 часа

Защо се развива? Просто защото там всеки работи. В КНДР няма затвори - затворниците са по заводите, строежите и на полето. Никоя криза не смее да припари там.

18

така е

преди 6 часа

Американският бизнесмен Робърт Кийосаки: Америка ядоса целия свят. Ние станахме терористи с това нещо, което ви показвам сега. Имаме икономика, базирана на кредити. С други думи, ние печатаме пари, които всъщност нямаме, и ги разпространяваме по света. Но останалият свят произвежда храна, злато, сребро, технологии. Тоест, този свят казва: "Стига!" Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка, БРИКС и сега отиват още по-далеч. И този свят казва: Спрете да ни продавате вашата тоалетна хартия."

17

защо е скъпо какаото

преди 6 часа

На пресконференцията снощи след голямото заседание на БРИКС, Путин,след въпрос на журналистка от Камерун,каза,че веднага при избухване на ковид САЩ и ЕС са емитирали огромно количество пари,с които са изкупували като с прахосмукачка всякакви храни и битови стоки,което е довело да силна инфлация, повишаване на цените и оттам са обедняване на и така бедните страни. Освен това съшите тези изискват "зелени" подходи,за които са нужни пари, а ги отпускат с кредити с огромни лихви,заробващи държавите.

16

Анонимен

преди 6 часа

Без ефтините руски енергоресурси процесът е необратим. Относно останалото - Ще цитирам по памет Хенри Кисинджер: "Силата на САЩ се крепи на петродолара и американския флот". Договорът между САЩ и саудитите за петродоларите вече изтече, относно флота - 6 държави в света вече са поставили на въоръжение хипер звукови ракети (включително и противокорабни), и НИТО ЕДНА ОТ ТЯХ не е член на НАТО!

15

Публичният дълг е

преди 6 часа

на път да надхвърли $100 трилиона тази година. От тези $100 трилиона повече от 1/3 или $35 трилиона, са дълг на Пиндостан.

14

Абе

преди 6 часа

Еми така е, като се взимат супер некомпетентни решения и после Путин е виновен !

13

Путин е виновен

преди 6 часа

Санкциите не се ядат, но това не схващат нито МВФ, нито ДБ, да не говорим за САЩ и ЕС.

12

МВФ: Руската

преди 6 часа

икономика е на четвърто място в света по паритет.

11

Анонимен

преди 6 часа

как няма да е в опасност като печатниците за пари в Европа и САЩ безконтролно печатат и наливат пари в една камара глупости?!?

10

Икономика и мизерия

преди 6 часа

Бюрокрацията в МВФ трябва да се намали най-вече и печатницата да забави, че иначе "световната икономика" на САЩ и ЕС отива по дяволите.