46

STIX

преди 15 години

А защо не кажеш името на ш.и.б.а.н.и.я. знахар?!?!?! Защото всеки така казва"....имена няма да споменавам..."!?!?!? Споменавай ги!!!!С.к.а.п.а.н.я.к.а. да се замисли,като се представя с високомерна усмивка"Приятно ми е,д-р Скапаняков"!?!?!?!?

45

inkognito

преди 15 години

Да,така е.И стига сте обвинявали.Кой е този дето казва,че ако била в Майчин дом,нямало да стане така.Ами нали ако беше отишла там,щяха да и направят секцио и видиш ли можеше да изпадне в будна кома.Трагедии стават навсякъде.Докторите не винаги са виновни.Тромб може да е имала,при което хоп и ДИК синдром,а тогава отгоре наливат,отдолу тече - положение неспасяемо.Не оправдавам никого,но не винаги лекарите са виновни.Тромба или аневризмата ако са безсимптомни - докторите,които обвинявате нямат око рентген за да ги видят.А доста заболявания са атипични, и много симптоми скрити.Пак казвам - никого не оправдавам.Лекарските грешки са много.Но не е добре да се съди някого и да се правят предварителни заключения.Ако е виновен лекар - дано не се потулят нещата.Кой казва ,че това се случва само от демократично време насам.И преди ги е имало, но много по - добре са ги прикривали.Комунистите определяха какво да се чете в новините и не се е вдигало толкова шум. Сега е същото, просто вече имаме право на мнение и свободна реч!!Дано бъда правилно разбранаЖалко за момичето и за детенцето! Дано нещата наистина се изяснят!

44

преди 15 години

Boje deteto e 4 kg, tova momiche se e izmachilo i sigurno nikoi ne i e kazal ot lekarite che triabva sekcio- shtoto to se plashta. Az sam chuvala mnogo ujasii za varnenskite rodilni..... gorkoto momiche i dano gospod pazi deteto i :(

43

преди 15 години

Вярвам,че има и такива като теб,защото съм срещал истински лекари.За съжаление много малко,80% от лекарите бяха абсолютни ***,същия процент важи и за сестрите,а при санитарките е почти 100%.Става въпрос за прословутата втора коремна хирургия пир Окръжна болница-Варна.Абсолютни мародери бяха,не вярвам нещо да се е променило от преди 7-8 години.А за Майчин дом-колежка раждаше там,изсипа един куп пари.Когато започна да ражда,се оказа,че наблюдаващия доктор/нарочно не му пиша името,както и на тези от втора коремно,въпреки,че ги знам всички/естествено не може да дойде и раждането поема дежурния при напълно нормални показатели.Майката се отърва но детенцето почина-съответно още докато майката е в шок и дават да разпише документи за непредявяване на претенции и ...после *** ги съди.

42

Real

преди 15 години

Shit happens...

41

ina

преди 15 години

Бебето е тежало 4кг.а момичето по всяка вероятност е раждало нормално т.е. не е било секцио нямало ли кой да го светне ,че във Варна се плаща за да не се мъчи излишно то и детето.........

40

Inna

преди 15 години

Много зачестиха тези така наречени "инциденти". Преди месец отново имаше такъв, не се сещам в кой град, но със същия фатален край. Малко ми е трудно да си представя, как състоянието на млади и здрави жени изведнъж се влошава до такава степен че нищо не може да се направи и не може да им се помогне. Все пак раждането е напълно естествен процес и майката природа си знае работата. След по-малко от 2 месеца ще раждам и въпреки, че досега не се поддавах на стреса и паниката, защото и аз се водя за напълно здрава и карам безпроблемна бременност, сериозно започвам да се притеснявам не как ще раодя, а дали ще оцелея след това.

39

преди 15 години

Жалко за момичето, жалко за детето което ще расте без майка, жалко за всички. Трагедия...

38

varna

преди 15 години

честно казано бях чула за някой случаи в майчин дом но беше отдавна сега на скоро в рамките на една година родиха там три мои познати и са много доволни от вниманието на лекарите отделен е въпроса до колко са кадърни аз лично родих преди 11 години и бях в същата болница на починалото момиче но мога да твърдя че съм много доволна и вниманието и професионализма на лекарите ме очароваха но тогава времената бяха по други беше жестоката криза нямаше и частни болници всеки си стискаше парцалите и си гледаше съвестно работата от страх да не си я загуби лично мен ме изражда д-р Скочев завеждащ отделение многоооооооооооо съм му благодарна

37

az

преди 15 години

Ти като си от Варна не знаеш ли колко "случая" и "грешки" има в Майчин дом - хем им плащаш, хем те морят както могат! То в кома ли не лежи една, то в гроба ли не пратиха друга.... Само че и тез мъзри новинари правят груба грешка: пуснат бомбата, пък после ще вземе да се окаже, че я жената била нелечимо болна, я нещо друго! Не може от всяка такава откъслечна информация да се правят генерални изводи! Ама народецът нали само това чака - тема за плюене...Светла й памет на момичето, жалко за сирачето....

36

Varnenka

преди 15 години

Смъртта е настъпила в 0,25 часа на 10 декември, съобщи директорът на Районния център по здравеопазване д-р Веселин Балкански.По първоначални данни причина за смъртта на момичето е т.нар. ДИК-синдром, вследствие на обилен кръвоизлив след раждането. Синдромът се изразява в образуването на множество тромби в микроциркулацията, съчетани с хеморагии. При такова състояние в организма настъпват тежки клетъчно-тъканни и органни нарушения и изходът често е фатален. "Очакваме резултатите от съдебно-медицинската експертиза и хистологичните проби до 10 дни. Тогава най-точно можем да кажем какво е причинило смъртта на родилката. Утре ще получим и писмените обяснения на екипа, водил раждането", допълни д-р Балкански. По думите му лекарите са направили всичко възможно, като на родилката са преляти големи количества кръв и кръвни продукти. Новороденото момченце е здраво и в добро състояние.Заместник-директорът на болницата "Света Анна" д-р Асен Станчев уточни, че това е първият подобен случай за годината, вече е извършена аутопсия на починалата, данните от която ще бъдат предоставени на проверяващите случая. По думите му най-вероятната причина за смъртта на жената е амниотична емболия. При масивна амниотична емболия кръвта не може да се съсирва, посочи лекарят, цитиран от БТА. Преди да почине младата жена е изпадала в клинична смърт седем пъти. Починалата е от Полски Тръмбеш, но е била студентка във Варна. Станчев посочи, че лекарите от болницата нямат данни за протичането на бременността на жената. При постъпването й в здравното заведение, както и след раждането, хемоглобинът на починалата е бил в нормални граници.

35

gg

преди 15 години

Какво има да се обяснява? Ти все едно не си влизал в болница досега... Повече обяснения нужни ли са?Съболезнования на семейството!

34

преди 15 години

Нама ли някой лекар да обясни, на тези всезнайковци, на разбираем език защо се получават тези нещастия с родилките.

33

ЛЕКАР

преди 15 години

Лекар съм,спасявал съм хора.Връщал съм им живота и чувството е прекрасно.Взимам малка заплата,но обичам работата си.Нещата никога не са само черни или само бели и човек трябва да е обективен.Не ми пука дали повечето тук ще ми повярват,но никога не съм изнудвал пациент.Отивам на работа с мисълта да я върша добре.Който иска нека ме псува.

32

rosssssi

преди 15 години

ZASHOOOOO a vav Varna sa dobri doktorite.

31

преди 15 години

Боже! Толкова млада! А и това детенце, което никога няма да види майка си. Толкова е тъжно! Моите съболезнования!

30

Ivanova

преди 15 години

Моите съболезнования на близките на жената :((((((((((((наистина жалка картина- не стига, че днес има толкова проблеми със забременяването, а тия доктори умарят и малкото жени, които успяват да си износят децата :((( това е под всякаква критика. В 21в. сме, а има повече смъртност на родилките отколкото в 19. щом искате да сте лекари- учете бе, НЕКАДЪРНИЦИ!!!

29

анонимна

преди 15 години

Грешка коментара ми беше свързан с коментара на пост 16-ет. Извинявам се за грешката.

28

преди 15 години

Ало 23- Тук става дума за родилка, а не за операция за прохождане??? И не обиждай хората ако обичаш, защото теб като те гледам какъв ти е капацитета и ми се плаче... Живеем в 21 век, раждането е нормален процес, смъртта на родилка не е нещо нормално в днешно време. Нормално е само в Българиа, Африка и някой страни от третият свят.

27

...

преди 15 години

moi zemi ti izlezni ot taka nare4eniq stadii na amebata i se radvai 4e si popadnal na dobar lekar 6toto sled kato ti kaje 1 lekar 4e za nego hipokratovata kletva ne zna4i ni6to i trqbvat pari i v toq slu4ai stava duma za jivot ne za ne6to bez koeto ne moje6 6te si govorim pak za stadii na amebi za koi po umei i koi po prost ..............