80

БКП

преди 15 години

Балонът се пукна, господа! Супата е гореща! А гореща супа се не яде! Трябва да се духа!

79

so4en Liliput

преди 15 години

Всичко е относително, когато не се отнася до теб.

78

преди 15 години

Abe,taranki li da vi nareka, sharani veche ne znam.Bulgarina obicha da preovelichava sus prodajbite si - ako instinskata cena na imota mu struva 2 lv - toi go pravi 20 lv, che da moje da jivee s tqh oshte 20 godini, a che vaprosniqt mu imot pet pari ne struva - hich tam ne e , gleda da ti goprobuta, ama che kupuvacha si e sharan-sharan si e...da ne kaja kon s kapaci! V BG tova e dalaverata, inache nqmashe da se stroi tolkova mnogo!A kolkoto do sluhovete za spad na imotniq pazar-tva e bluf, za da probudqt na sharana dalaverite...

77

Anton

преди 15 години

Цените на квадрат в 4ужбина са същите , а дори и по ниски в Германия например!В град като Пасау цената е 750-950 евро ,а в Дюселдорф 950-1200.Има ли смисъл да коментирам какво е ка4еството на строителство, предимства откъм инфраструктура и лихвените проценти по кредитите?

76

Кольо Савов

преди 15 години

Извинявам се, че не прочетах Вашите коментари, но наистина са много. Искам само да споделя моето наблюдение относно този проблем.Работя за малка агенция за недвижими имоти Естейт Билдинг, която не е много известна, но строителите с които работим свалиха много цените. Някой от цените паднаха с 350 - 600 евро на м2. Това само показва колко фалшиво е всичко! Но искам да отбележа, че проблема не е само в строителя! Ние се занимаваме и с продажба на парцели, и някой от собствениците продават върху РЗП на евентуалният проект, който може би ще бъде построен!!! Всъщност това ако не е идиотщина не зная как да го нарека!Ние лично не искаме да вземем страна продаваме, каквото ни се предостави, но въпреки всичко не одобрявам такава линия на поведение.Може да разгледате нашият сайт от този линк .est-bild.dir.bg и не се притеснявайте всичко ще става и по-зле!!!Бъдете щастливи.

75

Kuki

преди 15 години

След опиянението на обилното и напоително банково кредитиране идва отрезвяването на реалните финансови възможности на потербителя - малка страна, ниски доходи, малко платежоспособни купувачи. Дотук със сладкия брокерски бизнес.

74

преди 15 години

правителството също не се намесва и не увеличава решително данък сгради и наследство. ако ги увеличи доста, ще удари спекулантите и банките кожодери и имотите ще поевтинеят драстично

73

anonimen

преди 15 години

A ti vze li si hapcheto dnes?

72

изпий си лекарството

преди 15 години

Когато слепоците на анонимната гора изпълзят до клавиатурите на интернет клубовете може да се про4ете 4е Буш и страшият и младшият са комунисти, 4е Сергей е капиталист или 4е Борисов Бойко е кмет.Такива простотии пишете бе братов4еди, българи, българи с капаци!Как може да вегетирате с толкоз размазани диоптри в днешният свят? Как може да не видите с просто око, та даже и дясното око, 4е американската администрация е била един от прешлените на най-извратеният капитализъм. Хвърковатата формула на Маркс, стока-пари-стока и нейната екстензия принадена стойност бе тотално изопъ4ена и премина в днешната балво4 формула: пари-пари-пари. къде е принадената стойност, къде е продуктът който формулата на капитализмът създава? направих си трудъдт да намерия запазени кожени обувки модел 1956 година произведене в щатите и си купих пак кожени обувки , произведени в щатите тази година. разликата е толкоз огромна. в онези страите има живот и днес. има вложен труд има красота, удобство и заложена ефективност за поправките им. с влошаване на ка4еството и принадената стойност се стига до там 4е наместо да се принажда то се изважда. и така за около 30-40 години се стигнало балоните на кредитният капитализъм където изкуственно и спираловидно са изтрити основите на демократи4ната конкуренция и прогресът в технологиите. заменени с регрес а парите с виртуални банкови сметки в които всеки по кадърен копютерист може да бърка за щяло и нещялосе постигна това, 4е което свободният пазар премина към държавно регулиране, национализиране на банкови, застрхователни и промишленни гиганти с цел да се отложи крахът на светът. ако рухнат щатите-рухва светът. Ще рухнем защото някоя пе4ена кратуна ще натисне бутона.Та пишете мамкафи врелите некипелите. Изолиниите на банкрута и кризата ще ви изръфат до стотинка спестяванията и ще ви направят длъжници.са идете да се гър4ите и да акате тънки фекалии за които да твърдите 4е са новите змий4ета.

71

iarqt

преди 15 години

za da napravi6 ne6to trqbva motiv kakav e motiva da robuva6 godini i da osaznae6 4e pak si 6aran bez pravo na 6ans

70

Мила от Марс

преди 15 години

Впечатленията ми са , че предстои сериозна криза не пред инвеститорите, а пред продавачите на терени и панелни жилища.Очакванията ми са, че ще паднат цените на терените за строителство, поради нарастването на предлаганито им на пазара и намаляване на търсенето им за момента, за разлика от увеличаване на търсенето на готовото новото строителство, което ще доведе до спад в цените на продаваните панелки.Цените на панелните жилища в София, твърде е вероятно да достигнат до нива от преди година - две. Това от своя страна, ще съживи търсенето на подобен род имоти, но едва около средата или края на идващата година.Иначе на Марс такива трусове не се случват и местните жители не изпитват стрес от капризите на имотния пазар.

69

Данчо на 63г.

преди 15 години

Не се плацикайте с умозаключения къде как е.В България частната собственност е към 95%.Ще я смъкнат до към 25-40%.Как?като навсякъде-с кредити и спекулации.Каквато и пасмина да купува на безценица,по-опасна от ншите няма да има.До една ще станем наематели на собственните си жилища.Закон за енергийна ефективност,закон за етажна собственност,измислено е задължително саниране,следва ипотека и ХОП в устата на кумчо вълчо-НЕО ЧЕРВЕНИ КАПИТАЛИСТИ и всякаква алчна ***.Така е навсякъде.Дали предлагат на пенсионерите да си продават за по-малки големите жилища.А забранената,с невероятно луксозна сграда-офис фирма,подлъгваща с щастливи старини?Всичко е измислено.Въпрос на време и ще сме в идиотското положение на измамени камилчета.Това не го забравъйте.

68

chovek

преди 15 години

edinstveno prognoziram cenite na zemedelskata zemq da rastat makar i po bavno veche kakto i cenitq na nqkoi imoto i parceli sas dobra lokaciq i harakteristiki,takiva sa imotite izvan schirokiq centar na golemite gradove a imenno schte se vdigat cenite vav spokoini kvartali sas mnogo zelinina i udobna patna infrastruktura.

67

chovek

преди 15 години

Spored men cenite chte padnat.Smqtam che sam dostatachno informiran za da go kaja.Za da ne bada golosloven schte dam samo nqkolko dovoda,niska rajdaemost,nai niskite zaplati v raiona i vav Evropa,finansovata kriza koqto dori ne e zapochnala oschte pone v BG.loschata infrastruktura i oklo jilischtni prostranstva.Povecheto chujdestranni investitori se isteglqt na moreto napr. otdavna zapochnaha.Cenite na imotite v BG sa blizki do iujno evropeiskite a tova ne e logichno mojebi sled 20 g. DA no sega ne e.Razbira se prechinite sa oschte mnogo i brokerite gi znaqt,prosto sa trudni za normalno obqsnenie.

66

бат Вал

преди 15 години

Изчетох почти всички коментари. Подразни ме злобното злорадство, което прозира в някои от тях "...прецакахме ли ви алчни предприемачи." Типичното нашенско "не е важно аз да съм добре, а комшията, комшиятааа ........."Вярно е ,че цените са раздути яко, знам го от личен опит. Преди 2-3год. си построих къща, като аз си бах инвеститор и изпълнител, пазарната й цена сега е 4 пъти по-висока от това което съм вложил ама нервички не ми останаха ...абе майстор да ти дойде на главата. На който му е скъпо да хваща теслата и мистрията, сетих се за онзи дето вида голямата печалба в картофите ами оди копай компири бе *** и се замогвай!Кои печели от ниски цини онези дето ще останат без работа ли /строителството е обвързано поне с още 20 отрасъла/ или средно статистческия нашенец който така или иначе без кредит не може да си купи нито скъпо нито евтино жилише да пази Бог, ако остане и без работа.Вижте ги американците колко са ощастливени с евтини имоти!Ами луксозните имоти, кой ги купува - мутри, политици, депутати, мутреси, крадливи чиновници, чалга идоли и вся асталная *** .Какво лошо има ако един почтен ама почтен предприемач им прибира немъчените пари и създава поминък на други почтенни хора?

65

преди 15 години

Какво има да умувате? Цените ще падат - ясно е и на дечицата вече. Разни платени съобщения по телевизията не трябва да ви объркват. Няма криза, цените на имотите се покачват... ама и никой не ги купува. Пълен смех.

64

БКП

преди 15 години

АЛО 40 къде е тоя приятел дето се чуди къде да хвърли парите си нека да даде малко ще го чакам пред фонтана! -500 лева разлика за квадрат си е множко! Тиа парички да не ги е крал или нещо друго!

63

mnogo

преди 15 години

Е ТОВА Е ИНТЕРЕСНО:''Аз живея в LA от 10г. и видях с очите си тук как се надува балона и как се спекулира с цените. Никой не си и помисляше че някога цените могат да паднат (освен ако не стане голямо земетресение) тук само това сваля цените, но уви стана. Цените паднаха с 40 до 70%. Апартамент които беше стигнал $300000 на върха сега може да се купи за $99000. Във Florida 80 квадрата апартамент в Мiami в момента може да се купи за $55000. Вие си правете изводите дали са надути цените в България или не. Средната заплата за америка е около $3000 на месец.''зна4и тука 6те паднат сас 99 %.имайки предвид 4е в америка заплата е 3000 долара а тука нама и 300 лева.

62

преди 15 години

Цените ще се определят от платежоспособноста на крайните потребители. А нашата е най-ниска от цялия ЕС. Правете си сметка доколко сегашните цени са реални. Аз лично мисля че цените ще паднат до 50% и ще се задържат там докато стандарта в България не се вдигне.

61

преди 15 години

Аз живея в LA от 10г. и видях с очите си тук как се надува балона и как се спекулира с цените. Никой не си и помисляше че някога цените могат да паднат (освен ако не стане голямо земетресение) тук само това сваля цените, но уви стана. Цените паднаха с 40 до 70%. Апартамент които беше стигнал $300000 на върха сега може да се купи за $99000. Във Florida 80 квадрата апартамент в Мiami в момента може да се купи за $55000. Вие си правете изводите дали са надути цените в България или не. Средната заплата за америка е около $3000 на месец.