23

до Хххх

преди 2 седмици

Това с камъните само за хората станали дейни съучастници в избиването на хиляди българи и съсипването на милиони съдби, за да може те да са на "топла" службица ли важи, или и за всякакви други изверги?

22

Хххх

преди 2 седмици

До Анонимен 34Пак си чел или недочел...пълната фраза е..."За мъртвите или добро или нищо друго, освен истината."...А за такива като теб ще перефразирам"Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък по него."

21

Анонимен

преди 2 седмици

Знаете ли какво се нарича "казионна журналистика"? Ако не знаете, проверете в речника. Някои подлеци напълно си заслужават да бъдат изключение от неписаното правило "за умрелия - хубаво или нищо". За мен смърта му е "един доносник на кгб/дс по-малко".

20

Анонимен

преди 2 седмици

Гарелов го помня като единственият журналист, който след като падна комунистическата диктатура, в ефир се извини за това което е говорил до тогава.

19

Анонимен

преди 2 седмици

ДС никога не е работело за интересите на България. Задачата на ДС беше да гарантира, че България няма да се отклони от съветския път. ДС убиваше и мачкаше неудобните (Георги Марков, Илия Минев...). Самата принадлежност към ДС не означава, че вербуваното лице със сигурност е вършело доноси, но показва, че е било съгласно да ги върши. Някога ДС громеше "великобългарския шовинизъм" и "попщината", а днес се преобърнаха на върли националисти и християни. Каквото в Москва (горе), такива и в София (дол

18

до 22

преди 2 седмици

Как ще е работил за интересите на България, след като ДС се ръководи от Москва (според думите на Тодор Живков)? Не виждаш ли някакво противоречие?

17

Ироничен

преди 2 седмици

До До 13 "а друго е да събираш информация за България." Аааа, ние всички знаем как най-добре се работи "за България": ако те научат руските другаре на обучение в Москва, нали така?

16

Българин??

преди 2 седмици

Изтъкнат доносник на ДС обучаван в централата на КГБ в Москва.

15

до 21

преди 2 седмици

В интернет могат да се намерят много кадри от САЩ, Англия, Франция, Германия, Русия. Заснемат ги местни хора, влогъри. За Русия и Беларус най-добрият канал е "1420".

14

До 13

преди 2 седмици

Разликата между Т.Колев и Гарелов е колкото ит земята до небето.Единият е доносничал срещу колеги артисти,а другият е работил като щатен разузнавач за интересите на България.Едно е да плюеш по колеги, а друго е да събираш информация за България.

13

Анонимен

преди 2 седмици

По времето на Иван Гарелов БНТ имаше репортери по цял свят, отговаряха за определен ресор и даваха и добро, и лошо. От САЩ виждахме и добро, и лошо например. Сега не виждаме НИЩО, освен пленарната зала на сената/конгреса и откъслечно някоя-друга фраза от пресконфернция на говорителя на президента. НИЩО друго,евентуално някой пожар или наводнение. Защо БНТ няма постоянен представител в САЩ, да се види каолко са цветущи, да видим как да/ще цъфтим? Няма кадри ни от Индия, ни от Китай, Израел....

12

Анонимен

преди 2 седмици

Социалните мрежи направиха професионалната журналистика ненужна. Хората вече нямат нужда някой да им прави преразкази като всеки може да извади телефона и да записва и дори да предава на живо в социалните мрежи. Няма нужда от интерпретации на събитията когато всеки може да види видео какво се случва на място.

11

Анонимен

преди 2 седмици

Иван гарелов е от хората и от времето, когато не ни"спестяваха" ужасите наблизо и далеч. Журналистите предаваха пряко от военните събития. Сега има пълно информационни затъмнение. И за настоящето, и за миналото. Колко от хората под 40 години знаят какво е хунта и са виждали поне на кадри? А И. Гарелов предаваше на живо, когато имаше военна хунта в Гърция. Той ползваше арабски свободно и информацията от Близкия Изток беше жива.

10

Анонимен

преди 2 седмици

*** се дразнят, че хората недолюбват измислените им герои. Както пееше великият български актьор и доносник от ДС Тодор Колев: "Аз съм фалшив герой." Тодор Колев единствен имаше честта и достойнството да признае и изповяда греховете си публично пред цялото общество, което го е боготвореше в продължение на десетилетия.

9

Анонимен

преди 2 седмици

Еталон за професионална журналистика. А сега е достатъчно да отвориш който и да е новинарски сайт и ще ти се доплаче от нивото. Правописни грешки, махленски език, шльокавица, журналистическо тролене, необективни статии или такива, преписани и преведени чрез услугата на Google...

8

Анонимен

преди 2 седмици

Е то след тази международна биография оставаше и да няма регистрационно картонче. Никого не пускаха ей така отвъд граница. Все пак лека му пръст. Изглеждаше добър човек. Държеше се като добър човек.

7

Поклон Милене!

преди 2 седмици

Само Милен Цветков ставаше за нещо в българските медии.

6

CNN България

преди 2 седмици

Много даде на журналистиката. Неговия светъл завет подготви медийната среда за легендарни журналисти като Николай Бареков, Мартин Карбовски, Ива Николова, Соня Колтуклиева Симон Милков, Мария Цънцарова, оня другия и този там третия.

5

Анонимен

преди 2 седмици

Хубави интервюта правеше Гарелов.Сред всяко следваше донос до 6 отдел на 6 управление.Подробен.После интелектуалците изреваваха.

4

90 те беше с Васил

преди 2 седмици

Илиев . Плака кат го свитнаха . 94г. имаше групи от журналета , певци , политикани - направени да обслужват борците с генералите . слугваше, слугваше . ген стоянов от вма и той пусна мустачки . като альошата паметника .