119

До 122

преди 2 седмици

Тия британски министър на отбраната, който каза на Зеленскски нагъл неблагодарник не сме ти склад за оръжие и той ли е русофил бе агент Мръднал

118

агент Мъдлър ЦРУ

преди 2 седмици

Най-новата ракета Русофил-001 ще атакува компютри на русофили.

117

Малко за политика

преди 2 седмици

До денс: Точно заради разширяването на НАТО до границите на Русия трябваше Русия да присъедини Крим. Русия не можеше да допусне от Киев да разрешат създаването на американска военна база в Крим. А другата причина беше и това, че Крим винаги е бил руски още от времето на Екатерина Втора, а е бил даден за управление от Украйна само защото Украйна е била в състава на СССР. СССР се разпадна и Русия си прибра Крим обратно. И то с референдум. За сравнение НАТО отне Косово от Сърбия без референдум.

116

Анонимен

преди 2 седмици

Насочете си ги дълбоко отзад !

115

Разчет

преди 2 седмици

Максималната скорост, която може да постигне една ракета (при липса на други външни сили) е функция от съотношението на масата ѝ и скоростта на излизащите газове. Връзката се описва с формулата на Циолковски:Vf = Ve ln (M0 / Mf)Съотношението на масата показва каква част от масата на ракетата при потеглянето ѝ е гориво. При типичната едностепенна ракета горивото е около 90% от масата: това дава съотношение на масата от 1 / (1 0.9) = 10. Скоростта на излизащите газове често бива наричана специфичен импулс.

114

До 114

преди 2 седмици

Е той Крим им го даде Хрушчов през 1954 г на украинците, защото според него са били братя с руснаците

113

Анонимен

преди 2 седмици

Калиева селитра и захар 3/1 е най евтиното ракетно гориво и се използва за ракети с обсег до 20км

112

Българин

преди 2 седмици

Украйна вече отиде ... да се готвят следващите.

111

Анонимен

преди 2 седмици

Путин, скажи паляньица!

110

денс

преди 2 седмици

Тук един *** наречен Георги оправдава роснаците, че са нападнали Украйна, понеже военни съюзи им били на границите. Затова ли анексираха Крим преди 10 години бе, господин Трудномислещ?

109

Ракетно гориво

преди 2 седмици

Една тегловна част натриев ацетат (CH3COONa.3H2O) и една тегловна част натриев нитрат (NaNO3) се смесват. Сместа се поставя в метален съд и се нагрява на котлон. Първоначално сместа се стапя и компонентите се разтварят напълно, после сместа започва да кипи, като се отделят водни пари. При по-нататъшно нагряване сместа кристализира и впоследствие започва да се стапя. Това става при ~220˚C. Задържайки тази температура, разбъркваме с желязна (ако се използва дървена е възможно запалване) пръчка, докато напълно се стопи.

108

Дядката

преди 2 седмици

Знае ли Зеления че колкото по мърдаш , по надълбоко влиза?

107

Анонимен

преди 2 седмици

Една крилата ракета Нептун, един реактивен дрон Палянъйца и една ракета Коршун 2 е дневното производство на Украйна, като имат достъп до всички световни технологии. Горивото за ракетите е алуминиев прах и амониев перхлорат, тази смес гори със скорост 10мм/с за сравнение захарното ракетно гориво със състав 65% KNO3/ захар 35% гори със скорост до 5 мм/сек

106

Анонимен

преди 2 седмици

До Сата НАТО Между другото 2700 броя нова украинска с-мрад за последните два дни, това какво ви говори?

105

КИРО

преди 2 седмици

Сценарии за мокри сънища ли пишете? Малко се поиинтересувайте, какво мислят военните и инженерите. Всеки, що годе ракетен специалист отдавна е напуснал У-краина и повечето /поне80%/ са в Русия.

104

денс

преди 2 седмици

Тук някои се мъчат да изкарат Русия невинна жертва. Върха на низостта!

103

Не е ли ясно?

преди 2 седмици

И Хамас произвежда ракети. Но от каква да е ракета до ракета като руските хиперзвукови тактически ракети (които засега дори САЩ нямат) има разлика.

102

До 113

преди 2 седмици

Да не би към Сатиричния театър да работиш? Или друг ти е проблема? Украйна не е само авиационна държава :) ами и космическа :)

101

Анонимен

преди 2 седмици

Киев може да произвежда по 700 балистични и крилати ракети годишно

100

Търсят си белята

преди 2 седмици

Няма как да спечелят война с Русия. Но ще предизвикат жертви и разрушения и ще получат отговор. Няма такава ПВО която да сваля всичко.