150

Анонимен

преди 2 седмици

1000 лв на месец отиват за осигуровките ми всеки месец. И така ще е 40+ години. И накрая ще рухне тази система и това е. Ако можех да съм в сивия сектор - щях да бъда.

149

Анонимен

преди 2 седмици

Омръзна ми да се говори за пенсиите. говорете ми за заплати но достойни за доходи с които хората ще могат да съществуват а не само да сочите този и онзи какво вземал. подобрете живота като цяло, омръзна ми да унижавате пенсионерите. Военни вече няма, на изживяване са. Полицай трудно се става скоро няма да има и миньори. така че се успокойте. Оставете хората да живеят То и без това е трудно.

148

Крум

преди 2 седмици

Като начало, хайде всички държавни служители да започнат да си плащат осигуровките, защото сега им ги плащаме ние. Един път своите, един път техните. Да видим как ще стои въпросът със съфинансирането на пенсиите.Защото са стотици хиляди, навсякъде висят бележки "Тук не е информация" или се казва "Не ги разбирам работите на колежката". И взимаме отпуск, за да се разкарваме като простинали коне из разни институции.Плащайте си осигуровките от своите заплати, неуважаеми държавни служители!

147

Анонимен

преди 2 седмици

Милиционерите се пенсионират на 45 години с максимална пенсия 3400 лв. Цял живот не са свършили нищо и не да произвели нищо. Кой им плаща пенсиите, след като не са внасяли и осигуровки.

146

ххх

преди 2 седмици

Браво!!!

145

истина

преди 2 седмици

спират се на тъмните братя всякакви облаги, както и за тяхните неискащи образование чавета и ще се намерят пари, като не им харесва пътища много. англия, пакистан, индия, америка ..

144

Анонимен

преди 2 седмици

Какви са тия пенсии на 50г. Има много сладки служби, като напр. старшинка, отговарящ за склад, без никаква квалификация, но към военните, с висока пенсия на 50г. за това, че си клатил краката. Би трябвало да се преосмислят такива службички, а те са мнооогооо.

143

Анонимен

преди 2 седмици

126, а не мислиш ли за самоубийство? Така няма да даваш на нито един пенсионер, независимо какъв фил е.

142

Бай Васил

преди 2 седмици

Абе помним ние,един скандал с сребърния ,златния и обикновеният пенсионен фонд,който се източва от едни другари 1990 -1996г.Помним и едни бокови калинки ,вече пенсионирани ,как си лапаха държавните заплати 15г.Проблема са едни 400-500к дето не внасят грам пара в хазната....аз защо да работя???????

141

Джоан

преди 2 седмици

За минималната заплата фактор са не само производителността на труда и търсенето на труд /от страна на фирмите/, а и предлагането на труд /работниците/. В страната няма трудещи се, внасят евтини работници от Индия, които обаче избягаха в Западна Европа. Минималната заплата е далеч под равновесната, която при липса на трудови ресурси, е драстично висока в сравнение с реалната. Много бизнеси не трябва да съществуват, защото не могат да си позволят разходите за труд.

140

Анонимен

преди 2 седмици

Тоя умник от телевизора дето пита ние плащаме ама не се знае тези пари дали са изработени. Ще му дам един пример. Елементарен кат за икономист. Магазините Била, Лидъл и Кауфланд като сгради са типови. Колкото са големи в България толкова са и в Европа. Стоките вътре са близки. Голяма част от стоките в европейските магазини са по-евтини. Я сега дебелосерковеца да обясни защо тука работещите взимат в пъти по-ниски заплати?

139

Джоан

преди 2 седмици

Пенсионната система не трябва да бъде солидарна. Всеки трябва да си заделя пари в собствен пенсионен фонд, както е в САЩ. Каква е тая пенсионна възраст 67 години? България е на първо място по смъртност, здравеопазването е трагично. Ковид значително съкрати продължителността на живота. Не е справедливо цял живот да заделяш пари и накрая друг да ти взема пенсията. Това особено важи за хората с тежки професии и тези, които се осигуряват на максимум.

138

до майор Деянски

преди 2 седмици

Границите не се пазят, всеки си минава. Пожарите видяхме как ги гасят, а пък за наводнения да не говорим. Пък и в повечето време няма пожари и лежат.

137

тоя смешко

преди 2 седмици

да се гръмне.Защото внасаш 40 години пари в тази пробита система, и накрая получаваш нищо, или умираш преди да видиш заветната пенсия.Това нещо НОИ е чиста пирамида.

136

до 138

преди 2 седмици

Ми те ще работят нелегално . Над 30% са нелегални.

135

Анонимен

преди 2 седмици

който има пенсия ,ако продължава да работи,пенсията се спира

134

Анонимен

преди 2 седмици

Може даБачкаш в завода тежка индустрия до 65-70гАма чегне не може да си и се пенсионираш на 45-50?Или пък военен който и на война не е ходил?Странна държава! Тия с производителност 0 най богопомазани

133

Анонимен

преди 2 седмици

Получава се така, че ако вдигнат пенсионната възраст на 90 години за мъжете и 89 за жените то почти никой няма да получава пенсия.

132

Анонимен

преди 2 седмици

Да разбира се. Нарича се разходно-покривна система и такава оперира в цял свят. Но обикновено не е достатъчна - покрива едва половината от необходимите средства за пенсии. Останалата половина се допълват от централния бюджет на републиката, под формата на трансфери. Така е в цял свят. Не се безпокойте излишно. Няма нищо нередно в това

131

майор Деянски

преди 2 седмици

Да,имаше и има военни и полицаи,които се пенсионираха на 46 и вече осем години под пагон взимат пенсия и заплата.Политиците /бойко и калфин/ ги купиха да си траят.Другит ще бачкаме до 56минимум.Ще бачкаме,не да служим.Кой гаси пожарите,кой ви спасява при наводнения,кой паяи границата.Ходете вие за 2500=3000лв