70

Парадокс Бг

преди 3 седмици

Предприемачът е кота нула, не разбира нищо от работата, но претенциите като за висш пилотаж. Шивачка отворила фирма- разбирала от шиене, но понятие си няма от бизнес и ръководене на подчинени. Самочувствие в съчетание с простотия и едно умение да шие. Икономист открил хранителен магазин, върти пари, ама понятие си няма от търговия и управленска култура. Липсвала 1 вафла- рев, щото не е чувал за търговски риск...

69

е експертка ли е

преди 3 седмици

статистика с показване на реалността сега . Без труд не може Василева . По нейната логика тя ако е капиталистка и фирмаджийка за да върви сектора , какво прави . Нищо . Слага работник и само печели . сектора и върви . Труд бе Василева за работника . покажи му , научи го . Нахрани го . Ще правиш и ти . лесно е вземаш за 10 работни места по 300 лв . ама държиш 5 празни и търсиш . 1500 лв в джоба . хахаххахахаха

68

Истината

преди 3 седмици

Нашите работодатели не търсят работници, а роби на 12 часов работен ден и затова по курортите бачкат вече и украинци и молдовци не искат да им работят, дори бедните непалци, шри-ланковци и индийци бягат от нашите работодатели-измамници!

67

Мнение

преди 3 седмици

Никой уважаващ себе си под 30- годишен няма да се хване на каквато и да е работа за под 1800 - 2200 лв.

66

Г557дт

преди 3 седмици

И ще става още по-трудно, защото няма ги отдавна техникумите, няма СПТУ /средно професионално техническо училище/, няма ги и ПУЦ /професионален учебен център/. Сега всички учат за мениджъри, за да управляват горепосочените, които ги няма.

65

Цигулар

преди 3 седмици

Претенциозни "работодатели" търсещи послушни, многофункционални, без големи финансови претенции. Ще ги намерите в някой друг живот, гъдулки!

64

Анонимен

преди 3 седмици

Кадри има, пари няма. Работодателите искат да им се работи - качествено и за без пари. Ако се направят що годе конкурентни заплатите, доста хора, ще се върнат от чужбина. Проблема е в работодателите, не могат да се нагодят към съвременните условия на глобалния свят.

63

Анонимен

преди 3 седмици

Всеки способен и квалифициран е подложен на тормоз от работодателя и неговите протежета. Така е в държавната администрация, така е и в частния сектор. Можещите са по-ниско платени от невежите партийните протежета, на коитоо по принцип не им се дава сериозна задача. Лъжливите обещания, бруталните измами, грубостта са най-често срещаната практика. Пообиколете Терминал 2 ще добиете представа за безогледното и жестоко отношение към квалифицираните кадри не само млади, но и на години.

62

Няма роби вече

преди 3 седмици

Докато има Робовладелци които не искат да плащат, няма да намерят луди да им работят за малко пари.

61

По-точно

преди 3 седмици

Пазар на труда: Претенциозни работодатели или недостиг на кадри? Корумпирана държава и управляващи, които трябва да са на "топло" е проблема.

60

Анонимен

преди 3 седмици

КАДРИ СЕ ПРИВЛИЧАТ С ПАРИ ......А, НЕ С ПРИКАЗКИ И ОБЕЩАНИЯ НА МАСА...!ЗА ХЛЕБ И ДУПЕ --НЕМА КОЙ ДА ВИ РАБОТИ!

59

Реалист

преди 3 седмици

Ниските заплати унищожават българската икономика! Образованите и квалифицираните напускат държавата, стигнахме до парадокс да внасяме стоки от Китай, произведени от по-добре заплатени служители, при по-високи данъци+мита и транспорт...Просто българските чорбаджии не са бизнесмени и нямат визия, те просто са алчни...за.ници..

58

Анонимен

преди 3 седмици

Няма работници. Много са причините. Хората намаляват. Изискванията са безумни в редица случаи. Предлагат работно място в условия на стрес. Работодателите в България се гордеят че работниците им работят под стрес. Иначе навсякъде колективите са млади, усмихнати и т.н. България е абсурдна страна. Като растяща икономика сме възприели най-лошото от света и се чудим - НЯМА РАБОТНИЦИ. НЯМА И ДА ИМА!!!!!!

57

Фъргов

преди 3 седмици

Работодателите са изцяло виновни за това положение. Дълги години умишлено държаха ниско заплащане, съчетано с лошо отношение и стрес, така пропъдиха много народ в чужбина! Сега реват, че няма хора, и че не били обучени. Ами вземете си кадър и го обучете, а не да имате претенции, държавата да ви създава готови кадри!

56

Емигрант

преди 3 седмици

Работя и живея в Германия и фирмата ми е дала право самостоятелно да взимам решения, които са свързани с работата ми. В България попадах само на алчни и глупави началници, повечето от които фалираха. И въпреки всичко бих се върнал, ако видя, че българските работодатели са станали коректни, дават навреме заплатите в края на изработения месец, спазват правата ми с работното време и ако въведат ставка за минимално почасово заплащане като в Германия - 12,41 Евро (24,27 лв.) на час!!!

55

Анонимен

преди 3 седмици

Да знаете в България колко работодатели са осъдени че работниците им работят по 12-13 часа и за това не получават съответните добавки, или такъв който не плаща заплати и осигуровки с месеци. Когато почнат такива да влизат в затвора и държавата да им взима фирмите, те тогава ще се наредят нещата. Но когато управлението е от престъпници няма начин и другото да е наред

54

Г557дт

преди 3 седмици

Самите работодатели трябва да бъдат по-отворени, по приемащи кандидатури на хората от различни сектори или да са готови да ги обучат на работното място.

53

Хахаха

преди 3 седмици

Българските бизнесмени не могат един бизнес-план да си направят, те работници ще ми наемат. Това у нас не е бизнес, а фалшименто!

52

Анонимен

преди 3 седмици

Нямали кадри. Млодите безработни, те кадри нямали. На кпина ракета и космоса й е крив. Диктатура, пионки и калинки. Докато управляват такива като вас, няма да има кадри

51

Ivan

преди 3 седмици

Г-жо Василева,спрете с констатациите и свършете нещо.Нещата,които говорите са ясни на всички-обяснете КНСБ какво върши,за да има резултат!Отсега ви казвам-абсолютно нищо не върши.Само голи бръщолевици.Втълпете на тъй наречените "работодателски организации",че и без тези кадри ще останат,ако продължават да дразнят собствените си работници със скъпи лимузини и любовници,а в същото време им обясняват каква криза ни е налазила и не могат да им плащат както трябва.Заплащането е най-големия проблем.