75

Анонимен

преди 4 седмици

Един приятел умря от ваксини само на шмайзер.

74

До 82

преди 4 седмици

Дадох пример с една от първите си инвестиции, след първото ми жилище във въпросния квартал. Относно откъде съм- от София. Просто не съм от тия, дето висят при мама и тати цял живот. Млад и зелен излязох, купихме с приятелката ми първия си апартамент и 3 гаража към него. Двата, за които ти говоря, бяха отделни след години. После купихме и второ жилище, трето, вила и какво ли още не. Давам един пример какво се прави с 300-400лв. на месец, вместо да ги дадеш за пиене и пушене.

73

Анонимен

преди 4 седмици

СЗО се загрижило, че пие много, значи ще пия още повече тия за мен са с нулев авторитет след пландемията.

72

До 74

преди 4 седмици

Доста добре казано. В стил Тонкин, който за адски много неща е повече от прав. И той имаше подобно изказване за пушещите по 2 кутии цигари на ден. Освен тия 2 кутии цигари, всеки ден в кафенето да изпите 5-6 бири. И даже не са 300-400лв., ами доста повече месечно. Имам съученици обикновени бачкери- кефи ги да си ринат дъното за 3000лв., всичко за пиене и пушене и плюскане. А с 3000лв. можеш толкова неща да направиш на месец, ако си мислещ и пресметлив...

71

До 74

преди 4 седмици

Този пък се хвали с два мизерни гаража. Колега, не те ли е срам да се излагаш така.. имал два гаража в Манастирски ливади. Ти си някакъв беден провинциалист най-вероятно, няма лошо. Ама си седнал да да го вадиш голям пред хора, които имаме куп имоти в Оборище, Лозенец и Хераково.

70

Анонимен

преди 4 седмици

Колкото и да ми хвалите ниските данъци и грамадните (хаха) заплати в България, предпочитам да плащам 3 пъти повече данъци и да си получавам мизерната заплата в Англия, но живота е 3 пъти по-спокоен, подреден и хубав. И имаме редовно правителство. А очевидно в България е толкова яко, че се напивате от кеф всеки ден.

69

Анонимен

преди 4 седмици

Най ми е смешно като сравняват България с Дания и Швеция, все едно да сравняваш фуражни банани с рибай стек.

68

Анонимен

преди 4 седмици

Алкохол за пие за наздравица, за здраве. Който го пие за да се напие и го прави редовно ще съжалява някой ден!

67

Анонимен

преди 4 седмици

Преди доста години имах приятели, с които пиехме домашна ракия и вино. Сега ракията и виното ги няма, половината от приятелите също ги няма, а купешка ракия не употребявам.

66

Емигрант

преди 4 седмици

Аз за под 3500 нема се върнем в България да ви работим мутрокомуно *** сплескани.Човек трябва да има некакво достойнство.

65

До 59

преди 4 седмици

Как само по 10 неща си въртял? Ти не знаеш ли, че успешните хора в България въртим поне по 15 странични бизнеса, имаме фул тайм мениджър позиция и също ходим лично да гасим пожарите? Алкохолът те е дръпнал яко назад, а ти даже не го осъзнаваш!

64

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен 71 Пълни ъпотии тогава харчиш за хруго иначе всички щехме да сме с Ферарита.

63

до 71

преди 4 седмици

В интерес на истината си много прав за пиенето и пушенето. Доста хора ми казват "нямам пари", а пушат по 2 кутии цигари на ден и се наливат като казаци. Смятам го това- ми то излиза 300-400лв. на месец. Извинявайте, ама навремето това ми беше ипотеката на 2 гаража в Манастирски ливади, които отдавна изплатих, а днеска ми носят 700лв. чисти пари след данъци.

62

Анонимен

преди 4 седмици

В България се пиеше повече преди години, когато масово се правеше вино и ракия домашно производство, но това не се регистрира. Сега това производство намаля може би стотина пъти и съответно консумацията на алкохол много намаля. Това обаче доведе до леко повишаване на закупуването на алкохол, и от това са процентите за България. Защо намаля, всеки може да се сети - винарните искат да нямат конкуренция и обезлюдяването на селата.

61

Анонимен

преди 4 седмици

Ракията е чист Етилов Алкохол. В ракията е изхвърлена отровата Метилов алкохол. И тежките Пропилов и Изпропилов алкохол... Но с ракията не трябва също да се прекалява... По 50 грама на ден! Освен това във всички червила за Устни... мазила, не знам какви си бояджийски за кожата на човека индустрията използува отровния Метилов Алкохол... Не си слагайте червила на устните и поноктите мазила - ужким да сте красиви!

60

Анонимен

преди 4 седмици

За алкохол и цигари пари не давам - не близвам освен шампанско на НГ. Помислете - ако не пиете и пушите, това ви е една цяла почивка някъде на година.

59

До 65

преди 4 седмици

Остаряла ти е информацията, колега, това са числа отпреди 2 тримесечия. Сега всичко е х2!

58

До 66

преди 4 седмици

Цените на храните в Берлин са много по-високи от София, която е най-скъпият град у нас. А плюскането, ако ти е повече от 5-7% от дохода, значи си тотален аутсайдер.

57

Анонимен

преди 4 седмици

До 54 Образно казано бе алъф, а цените на храните са им по-ниски у Берлин.

56

До 54

преди 4 седмици

Добре казано и съм съгласен за средната в Берлин, че е под 5к Евро грос, както и за София, че е 3.2к Лева грос. Спор няма. Също и, че който взима 10к Евро в Берлин значи е добър специалист и в София наистина би правил над 10к Лева. Масовата огромна разлика идва при заплащането на неквалифицирания труд. У нас бачкотещ бачкер взима 2-3-4к лв., а в Германия при желание за работа може да докара и 6-7000 евро. При слугите неграмотни е разликата. Затова слугите тичат в Германия.