24

Анонимен

преди 1 месец

До Бай Илийчо - Генератора иска дизел. Него накова първо .. преди 30 години, никой не ти мислеше, че дизела е пари. В града ти взимаха 6-8 стотинки за литър. Иначе по селата го имаше в тонове.

23

Анонимен

преди 1 месец

И как го виждате, да е другояче?

22

Анонимен

преди 1 месец

О, да, със сигурност ще се качат цените. Нормално, някои ще плащат по-малко като заявят за по-дълго време, други повече като заявят за ден напред. Ако си под наем примерно дали ще се обвържеш дългосрочно? Аз обикновените хора ги разбирам, ама фирми да ми говорят за отстъпки от държавата щот видиш ли имат фабрика и купуват ден напред и имало големи амплитуди в цените ... хайде моля ви се.

21

Никола Стефанов

преди 1 месец

Ами вижте какво се случи след "либерализацията" на пазарите при телекомите - радваме се на олигопол от уж конкуриращи се доставчици, които обаче дружно променят цените само в една посока - нагоре. Същото ще бъде и при доставчиците на ток.

20

Анонимен

преди 1 месец

Заради зелените изманици и квотите за въглероден двуокис -цената на тока се покачи минимум три пъти . Наличето на Въглероден двуокис в Атмосверата е 0,04% и когато изригна Вулкана в Исландия за 3 месеца опуши Европа токова колкото цялата и Икономика да работи за 10 г . От Затварянето и нарязването на 4 Блока в Козлодуй по искане на ЕС България досега е загубила над 120 милиарда лева по пазарни цени . Хора неразбиращи от Енергетика се занимават със нейното съсипване и то на държавни постове (((

19

Бай Илийчо

преди 1 месец

Купувайте си генератори додя са още евтини. Да имате ток за децата,да не реват в тъмното.И да мой си стоплите вода са изкупите.От тока другия ша стане златен .Аъъ???

18

Анонимен

преди 1 месец

Питайте Ахмед Доган с ТЕЦ "Варна" за колко шъ ви продава тока!!!!

17

Оптимист!

преди 1 месец

"""""Ще доведе ли либерализацията на пазара на ток до енергийна бедност?"""""" ----- И още как...!!! -))))))))

16

Това либерализацията

преди 1 месец

някакво природно явление ли е, че се говори за него като нещо неизбежно? Какви са тия лобистски глупости дето ни пробутвате постоянно?! Един като дойдат у вас с въжета и факли, не се изненадвайте, а си спомнете всичките тези наглости, които си позволихте в ефир.

15

Бай Илийчо

преди 1 месец

Ша доведе. До голяма сопа.

14

Анонимен

преди 1 месец

време е тока на копейките да бъде спрян и интернета също.

13

Анонимен

преди 1 месец

НЕ БОИ СА БЕ БАТЕ НИЕ БЕДНИТЕ ЗНАЕМ КАК СЕ КРАДЕ ТОК

12

Прогноза

преди 1 месец

Каквото и да ви говорят, а те ще почнат разяснителната си кампания, не ги слушайте!Ако си плащал средно 100 лв. ток след либерализацията сметката ще бъде 300-350 лв.

11

Анонимен

преди 1 месец

Значи сега плащаме под борсовата цена?Тоест без печалби за евн,чез и прочие.

10

Анонимен

преди 1 месец

Ясно ,че ще е по-скъпо - тея Нови 50 фирми Препродавачи на ток искат да Печелаят Я ! -те са съсдадени с цел Печалбе Бе ! -трай и блей овче стадо страхливо -стой на тъмно и студено в обора

9

Анонимен

преди 1 месец

Имам едни метални топчета (куртаци) и хубава прашка .Троша фотоволтаици поне от 20 метра .Имам и дебела сопа (сап) , шлайфан и подготвен за политици , само чакам да тръгне народа .

8

...

преди 1 месец

значи не съм го казвал но пак ше повторя! в момента плащаме по 0.27лв за киловат! Тока на борсата е 360-420лв за мегават! Значи ние плащаме 2 пъти по-малко! Сега след това идват електроразпределителните дружества! там също требе да се плаща! После идват и енергийните доставчици! на тях също се плаща! значи в момента тока, ако е на свободния пазар, требе да е поне лев за киловат! Моете и да коментирате!!!

7

ъ

преди 1 месец

Не бе, "либерализацията" на цените на тока ще доведе до енергийно забогатяване. Абе що ли не взема една по-здрава тояга и по кратените празни "експертни"...

6

Либерална медия

преди 1 месец

Чакам с нетърпение.... е тогава вече ще има кървища по улиците!!!

5

EKSPERT

преди 1 месец

Тази Либерализация се прави по типично Бай Ганьовски начин . ЕС има Директиви за излизането на борсата на физически лица . Там има строги Правила .Правило 1 е - Да се сменят с двупосочни електромерите и да се отчита на всеки час .Правило 2 е - Всеки може да си монтира фотоволтаик на терасата или двора , без да ходи по Институции като КАТ или Министъра на Енергетиката , до 800 ВАТА и да продава енергия .