41

носталгик

преди 1 месец

Eeeeex...по социализма какви опасни взривове имаше...

40

Анонимен

преди 1 месец

"Много лесно се проверява - да проверят обувките на доцента у Пирогов :)))" - Първо, не виждам нищо смешно в това! Второ, въобще не е лесно. И да намериш същия модел обувки, то няма лицензирана лаборатория да се тества това. Може в някой университет евентуално, но не се признават. Трето, *** да видиш как работят хората по мелниците за брашно най-малкото, което също се води взривоопасна зона.

39

Анонимен

преди 1 месец

А може и да е от некачествена стока например някой арткул да се е допрял до друг и така да се е възпламенил и от там да е тръгнало. Статичното електричество обикновено става от изкуствена материя каквато се носи при по-студено време а не през лятото. Само с камери би се установила причината със сигурност, другия начин е ако има оцелял пряк свидетел.

38

Анонимен

преди 1 месец

40 годишния ми жизнен опит ми е показал, че големите бели рядко стават от една единствена човешка грешка или случайно събитие. Обикновено са поне 2, а най-често 3-4-5 навързани събития/грежки, всяко от което изглежда безопасно.

37

Анонимен

преди 1 месец

Грешка /саботаж -1/99!

36

До 27

преди 1 месец

Гледахте ли клипчето на доцента, заобиколен сред 5-6 годишни дечица и майките им, демонстрирайки слаби взривове? Взриви макет на сграда с размери 1х1х0.5 метра, само на няколко метра от децата. Разхвърчаха се парчета от гипсокартон. Хайде сега някой експерт да ме убеди, че това е било 100% безопасно? Сметнал е взрива, може би е намазал с нещо и макета, за да намали случайно отхвръкващи парченца, но най-малкото антифони и предпазни очила трябваше да имат присъстващите.

35

Началник склад

преди 1 месец

В склад са забранени всякакви дейности, освен товаро-разтоварване! Дори да е за тоалетна хартия!

34

Анонимен

преди 1 месец

Как се казваше онзи стар български филм в който един готвач на кораб обясняваше на някой, че е забранено да се ползват дървени въглища на кораба, но той си носи и слага по едно малко въгленче във фурната за да даде аромат на месото.

33

Анонимен

преди 1 месец

99,99%,саботаж!

32

Анонимен

преди 1 месец

Много лесно се проверява - да проверят обувките на доцента у Пирогов :)))

31

Анонимен

преди 1 месец

Не съм гръмнал и една пиратка, но мисля, че ако са подготвяли мероприятие за свадба е трябвало да вземат материали, а дейноста по ефектите се извършва на мястото на събитието!

30

Анонимен

преди 1 месец

В България като се изръсиш ще ти дадат разрешително да построиш такъв склад и върху минно поле.Тарикатът плати много висока цена-загина детето му,отиде бизнеса му ,а загинаха и други хора.Ясно е,че никакви правила не са спазвани!

29

Анонимен

преди 1 месец

Хем това е най-добре направеният склад за пиротехника в България, хем не е направен както трябва. Правете си изводите, какво е положението с другите подобни складове. ***!

28

Анонимен

преди 1 месец

Този луд бомбаджия е като останалата ви интелигенция - Слави Чалгара, Тошо Шопара, Боко Пъдара, Ицо Комара и Мишо Шамара. Те са над логиката и здравия разум. Унищожиха цялата си държава, мислите ли, че не са способни да се самвзривяват?

27

Анонимен

преди 1 месец

Човешката логика казва, че ако е имало 1%, нещо опасно, доцента нямаше да е там с дъщеря си!

26

Анонимен

преди 1 месец

Защо няма информация /доклад/в МВР какво има и къде е разположено в подобен род с висока опасност складове?Вчера Министъра на МВР каза ,че не се знае какво и къде е разположено.Да не говорим къде са разположени и че в близост е летището.Кой ,кога даде разрешително за тези складове ?Нито едно изискване не е спазено за тези складове.Заради това безумие загинаха хора и пострадаха къщи.Добре,че се разминахме с нещо по страшно.Такава вопиюща некомпетентност и безотговорност на хора на високи постове

25

Анонимен

преди 1 месец

Дрън-дрън ярина!

24

Причината

преди 1 месец

Че сме аборигени с претенции и най обичаме да заобикаляме правилата

23

Анонимен

преди 1 месец

Те хората отиват в болница обгорени целите, дрехите им често дори ги няма или са се сраснали с каквото е останало от кожата, а тия викат "от статично електричество е станало"! Нещо на видео видяхте искра от статично електричество ли? После "Еее, не, много ясно! Не сме видели, но то на теория една от десетки хипотези е така!". На теория може и барбекю да са палили вътре в склада. Това не значи, че непременно са палили барбекю.

22

Анонимен

преди 1 месец

Може пък да е имало снайперист, от снайперистите на Боко в Банкя. Един куршум и целият склад отива във въздуха.