65

Анонимен

преди 2 месеца

Не е важно само колко ти е пенсията и заплатата , а какво може да си купиш с нея. Вчера отивам да хапна в кварталната кръчма. Кебапчетата станали 2.50 , а преди кирчовците от промяната бяха 1.50. Бирата станала 4 лева, а само преди 2 години беше по 3 лева. Шопската станала 8 лева, а беше 5 лева преди Продължаваме Поскъпването.

64

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 59 Така е. Светът се урбанизира. Работата е по големите градове. В дълбоката провинция на баира работа и пари няма.

63

До Анонимен 35

преди 2 месеца

Май не разбираш какво ти пишат. Става въпрос за това, че хората купуваха само нови коли, не като сега таралясници масово. То и дрехи втора употреба не знаехме какво е това, та не и да го носиш. Ама днес масово се обличат в тях. И бяха качествени колите тогава, нищо, че бяха съветски. Тогава, за разлика от сега, се наблягаше на качеството, не на количеството. И досега има от тия коли по пътищата, даже им се чудя как ги поддържат, за да са в движение.

62

Анонимен

преди 2 месеца

пред блока, на пейките, се вихрят спорове, по-люти от онези в Парламента. Та вчера - жена, която, както каза, че имала 35 г. стаж, работила тежка работа, по цял ден права,получавала 580 лв. Тя спори с нейна съседка, чийто син имал печеливша фирма и осигурявал майка си на максималната сума, а тя ходела само по екскурзии, гледала си живота, и не знаела що е това работа.Тя получавала сега над 1500 лв. пенсия и продължавала да се "размотава", а първата все още ходела да работи "тук-там". Намесиха се и други съседи, и всеки от своята камбанарийка казваше кой крив кой прав.Така, че наистина колкот

61

Анонимен

преди 2 месеца

Вече стана ясно какво означава думата Пенсия . НОИ имат перфектна формула - кой колко е дал , толкова ще получи . Много хора се оплакват че получават ниски пенсии , но това е математика - плащаш осигуровки , получаваш пари на стари години . Пенсиите ги изчислява компютъра , а не партийния секретар

60

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 57 Каква връзката между пенсиите и турците и ромите? Използвате всяка статия, за да насаждате омраза.

59

Анонимен

преди 2 месеца

Танас Гнома от ДСБ колко пенция влачи - дърт комунист и доносник на ДС :)))

58

Анонимен

преди 2 месеца

Моята вече е 2948 лв за 44 години трудов стаж и след 4-те увеличения за последните 2 години. Не можах да стигна тавана, но общо взето съм доволен.

57

Анонимен

преди 2 месеца

До 45 И къде ще отидеш в дълбоката провинция? Нови фирми няма, нови раб. места няма. Въртиш се в един затворен кръг. Изборът е в чужбина или София. Ако всички хора разсъждаваха като теб, цялата провинция трябваше да е обезлюдена, всички да са напуснали родните си места. Хората се примиряваха с каквато работа намерят. Тези хора сега получават минимална пенсия.

56

Анонимен

преди 2 месеца

При Боко , заплатите и пенсиите бяха замразени от 2009 до 2021

55

Анонимен

преди 2 месеца

Не половината, а 80% от турците и ромите в България са си купили ТЕЛК и си цоцат немъчена пенсия. Не ги гледай, че са неграмотни.

54

наблюдател

преди 2 месеца

След една -две години ще си спомняте с умиление за 2024 година.

53

Анонимен

преди 2 месеца

Без мрънкане. За 2 г пенсиите се почти удвоиха. Само по бойково време се чакаха веднаж в годината 40 лв коледни добавки. И то не за всички.

52

ДО 51

преди 2 месеца

Доста хора сме виждали и по 28к на седмица, ама ти няма да ги видиш и на година, това е ясно от начина ти на мислене. Промени го и барем мръднеш по-далече от геврека на баничарката.

51

Анонимен

преди 2 месеца

Е как така бе - Тиквата за 12 години открадна 80 милиарда, пък половината пенсионери били на минимална пенсия? Той наки се снимаше с багеристите и прегръщаше Лелки-ГЕРБ по селата?

50

777

преди 2 месеца

До АнонименЯвно има двама такива мулти-милионери във форума, които ти нацвъкаха 2 минуса :-) Тоя чушкопек е виждал 28 000 лв. само ако е продал някоя нива на село! Работници, бизнеси, обиколки по екзотични места и пак намира време да цвъка неадекватни коментари под всяка статия в сайта - оправен човек, брей!

49

Анонимен

преди 2 месеца

Хайде стига сте хвалили комунизма. По 5 години се чакаше за лада и москвич, а цените им бяха по 8 хиляди лева. Тогава заплатите бяха по 150 лева нето. Тоест работиш 5 години без да ядеш за москвич. Една пералня татрамат беше 4 средни заплати, един хладилник беше 3 средни заплати. Сега с половин заплата си купуваш хладилник и пералня.

48

Анонимен

преди 2 месеца

половината турци в Бг са неграмотни и бачкат кат бараби, но това е нормално непрекъснато джарят на турски, отделно не знаят да пишат добре на български, отделно са антибългарски настроени, и протурски, демек безродницццци и кат им кажеш се обиждат. Турците в ЕВРОПА са същите, по един калъп правени, мрази Германия ама трето поколение там, иначе голям турчинс е води, *** в Турция и работи там, ама не само лятото на почивка. ПОВРЪЩАМИ СЕ ОТ ГАСТЕРБАЙТЕРИ

47

Анонимен

преди 2 месеца

Форумният Елън Мъск с двете ферарита в гаража на село се появи.

46

Анонимен

преди 2 месеца

Който не си е крил осигуровките - взема сега максимална пенсия, който не се осигурявал у е подхранвал корупцията с пари под масата с пари в плик, сега плаче.