71

Анонимен

преди 6 дни

Грешка. Патриархът трябва да бъде на страната на Христос, а не на страната на България, Русия или Украйна. По какъв начин политиката на путин съвпада с Христовите слова в Новия завет?

70

До лллл

преди 6 дни

Не отговори на въпроса ми кой е твоя Бог. Ако е Христос, може би трябва да си отвориш Евангелието и да сравниш принципите Му с принципите на съвременната руска политика. Диаметрално противоположни са.

69

м..да

преди 6 дни

Патриарха трябва да на страната на БЪЛГАРИЯ,а на страната на Украйна или Русия . Църквата е отделено от държавата. Държавата ( политиците) могат да подкрепят когото си искат но черквата трябва да подкрепя БЪЛГАРИЯ .

68

Лллл

преди 6 дни

Господ е на всички ! Русия е велика !!!

67

Лллл

преди 6 дни

Радвам се , че новият патриарх е на страната на Русия . Господ да е с него . Амин

66

Анонимен

преди 6 дни

С лукавия единение не може да има, както не може да има единение между вярващите в Христа и вярващите в други богове или вярващите в антихриста (путин - лъжеспасителя). Всичко зависи от действията на новия патриарх. Ако той приеме да се поклони на путин, тогава отиваме към разкол.

65

@69 глупи

преди 6 дни

Какво да връщат бе не.щас.тник? Имотите на църквата са преобладаващо от ДАРЕНИЯ!Държавата до толкова и помагаше, че за един ВЕК катедралата Св. Ал. Невски не бе получила нотариален акт.

64

Друг вярващ

преди 6 дни

Това с разкола план Б ли е? И защо е? Защото довода е: не ни харесва и само ние знаем и можем! Това прилича на тежките времена в католицизма! Не е късно да се смирите и да сте незлюбливи, иначе идва тежък вариант за всички! А, тогава ще остане без миряни. У нас броят на вярващите и младите намалява. Има няколко протестански варианта, католици, източни религии и още 5 и те не знаяг кои са!

63

Анонимен

преди 6 дни

Голла вода, какъв патриарх, той няма никакъв авторитет, нито е разпознаваем. Вероятно БПЦ ще се разпадне при такъв слаб патриарх, но да върнат най-напред имотите на държавата.

62

Анонимен

преди 6 дни

Църквата трябва да е на страната на Господа, не на политиката.

61

Анонимен

преди 6 дни

Затова и Византиецът е тук- лично да ръководи разкола.

60

Анонимен

преди 6 дни

Късно е, разколът е неизбежен. Тепърва разделението между православните ще се задълбочава. Влиянието на кремълския нечестивец в БПЦ е твърде голямо. Скоро онези, които отказват да му се поклонят, ще бъдат преследвани. Времената на Сталин ще ни се сторят като приказка.

59

Анонимен

преди 6 дни

Явно подготвят разкол. Дано не им се получи.

58

Анонимен

преди 6 дни

А поповете педофили в църквата какво ще ги правим? Скандал след скандал. А между другото, някой знае ли с какви имоти и с какви пари разполага педофилската църква, и дали някога са платили някакви данъци? Иначе са с ролекси и скъпи коли...

57

Анонимен

преди 6 дни

Откъде изникна тая чебурашка? Ясно е, други чебурашки са получили инструкции, че трябва да е той. Не че се интересувам от православие, но в БГ църквата е инспитуция, този ще патриарх ще доведе до разкол БПЦ.

56

Анонимен

преди 6 дни

Хората, искам да кажа комунистите, които бяха забранили всички религии, сега на са на страната на новия патриарх. Та толкова за комунистите...

55

РУСОФИЛ НЕ КОМУНИСТ

преди 6 дни

ЗАЩО ПЛАЧАТ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ПОПОВЕ, ЕМИ БЪЛГАРИТЕ ПОВЕЧЕ СМЕ РУСОФИЛИ, ДА НИ Е ЖИВ И ЗДРАВ ПАТРИАРХА, НЯКОГА И ТЕ ЩЕ СИ ИЗБЕРАТ ПОП ФАШИСТ ЗА НАЧАЛНИК

54

Анонимен

преди 6 дни

Нормално е българският патриарх да има добри отношения с най-голямата православна църква. А тези, които го наричат руски агент, явно искат да е американски агент. Но какво общо имат САЩ и Западът с православието? Ами искат най-малкото да контролират и църковните дела със всички последствия от това. А тези, които са недоволни от избора, да бяха защитили украинските свещеници от УПЦ, които бяха гонени, бити и арестувани от разколниците в Украйна. Разколници, признати от същия този Вартоломей.

53

Анонимен

преди 6 дни

Епископ Тихон е известен икуменист, значи еретик. Нормално е да не може да намери общ език с патриарх Даниил, който държи на чистотата на Православието.

52

Руси

преди 6 дни

Аз съм недоволен от всички тези педофили ама си мълча нали!