56

до 54

преди 3 седмици

Какъв Брюксел бе??? Човекът му говори за Нушич и сръбската пропаганда, а пък нашия "Брюксел". Набийте си в *** глави, че сръбският национализъм, на когото се радвате толкова много, е насочен срещу България и българската история. И това е тенденция, която винаги е била подкрепяна от Москва!!!

55

До 53

преди 3 седмици

Национализмът като понятие предполага чувство за това, че си повече само, защото си от дадена националност. Именно това води до войни. Преди да бъдем българи или други ние сме хора!

54

Анонимен

преди 3 седмици

Как да накараш индиеца да се почувства българин и да осмисля училищните знания по история като градиво за историческата му памет?

53

Петър

преди 3 седмици

Ей не спряхте да лъжете!!!Според вас Русия беше свършила ракетите преди 1г. буахахафа.

52

Анонимен

преди 3 седмици

ЕС има шанс, ако се вслуша в националистичните партии в парламента. Щом ги има явно живота на нациите в ЕС не е лесен, както афишират. И трябват твърди мерки за запазване на нациите. Меките демократи не се занимават явно с писъка на народите в ЕС и ще загубят изборите.

51

Анонимен

преди 3 седмици

Ами такива са инструкциите на Брюксел, нашите марионетки изпълняват, а овцете търпят.

50

Анонимен

преди 3 седмици

До До 49 Без национализъм държавите се обезличават и асимилират. Както са бг в Югославия и Турция и сега и в ЕС. Бг става маке, помаци турци европейци и пр.

49

Анонимен

преди 3 седмици

В бъдеще, за известно време, ще има двоен избор - роб на демокрацията или васал на китайския комунизъм. Така докато се наложи новия господар на света. Не залагам на световната демокрация.

48

До 49

преди 3 седмици

Национализмът е отрова, която води до войни и конфликти. Трябва умерен патриотизъм, съчетан с човечност и уважение към всички култури. Глобализмът притеснява само тесногръдите.

47

Ника

преди 3 седмици

Безкрайно прав!За съжаление!Родителите или не знаят,или не се интересуват,учителите не смеят...Тъжна работа.Нещо повече- страшна.

46

Анонимен

преди 3 седмици

Роб на демокрацията. Хората над родината. Няма история, няма национализъм, няма родина. ако си умен, бягаш на по-добро място, като апендикс на демокрацията. Ако си глуповат работиш за жълти стотинки но нямаш думата да промениш нещо освен ако не ти кажат. Глобализацията, докато подпомагаше демокрацията, беше добра. Сега излиза, че най доброто нещо е плана Маршал за желаещите демокрация.

45

читалище заря

преди 3 седмици

от как се помня все едни и същи по телевизора, само ги повишават за прослужено време

44

доц Мъдев

преди 3 седмици

трети банаджия приказва глупости, а те де факто са хората, отговорни за качеството на учебния процес от 1944 до днес.

43

Анонимен

преди 3 седмици

Това нищо не е..Вижте само по философия какво се изучава в средното образование, учебниците са пълни не само с безумия, но и с фактологични грешки. Като цяло, самото изучаване на подобен предмет като задължителен е безмозъчна глупост.

42

sev

преди 3 седмици

Вън сръбската и.змет от българските учебници!

41

Феминистът.

преди 3 седмици

Как се изнася оръжие да Украйна? Правим подаръци или го изнасяме за парички? Да, имаше подарени неща, но не всички, дори подаръците са символични. А останалото е с парички, предполагам чрез посредници. Посредниците купуват от нас (забележете, купуват) и го предават на Украйна. Отлична възможност за укрепване на нашата оръжейна индустрия. "Для одних война, для других мать родна." - руска поговорка.

40

Анонимен

преди 3 седмици

Русофил бдьот, конечно бдьот!

39

Анонимен

преди 3 седмици

Идеята на Запада е,да Изтрие не само Българската памет.А като Цяло Европейската памет! Така по лесно ще бъде командвана Европа! -:(

38

Беллингцаца

преди 3 седмици

Утре очакваме народен вот за партиите кои то не затриват историческая а памет и кои-то против война в Украил. Това са Величие и Възраждане. А партии (Гербанкя, Кирюша от Канада, ДъПъСо, и прочие шишковци) кои-то се изложили, пращат вооръжение и поддържат войната в Украина, те нямат място в БГ и трябва да бъдат изметени при техните господари на кои-то те слугували.

37

Феминистът.

преди 3 седмици

За да оценим каквото и да било явление, е необходимо да имаме точни данни за него. Погледнете какво е казано: не работят и не учат между 180 и 300 млади хора. Тези данни точни ли са? Тези данни са не само неточни, те не са никакви данни, защото границите се отнасят повече от 1.6 пъти. В друга статия преди дни беше посочено твърдо установено число от около 180 хиляди. Но се посочваше, че може да са към 300 хиляди. Абе може да са, но може и да не са. Остава 180 хиляди, което също не е хубаво.