150

Анонимен

преди 3 месеца

КОЙ ПОСТАВЯ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ? След Освобождението Българската историческа наука и Българската археология се създават и управляват половин столетотие от австроунгарсци и руснаци. Българите, които са допуснати да се занимават с история са или виенски, или руски въспитаници - сиреч те вече са превърнати в духовни еничери.

149

Анонимен

преди 3 месеца

КОЙ ПОСТАВЯ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ? През 1821г. по заповед на владиката - фанариот Иларион Критски е изгорена Търновската патриаршеска библиотека. Гръцки, руски и австроунгарски платени агенти изнасят от България хиляди томове български книги, с което заличават местния изворов материал, който би трябвало да постави основата на бъдещата Българска историография. За унищожаването на огромен брой ръкописи - "от 30 до 50 товара книги във всеки манстир' свидетелства възрожденецът Йордан Хаджиконстантинов

148

Анонимен

преди 3 месеца

До ВУЛИН, ВОЛГИН,ВОЛЕН Прочети план 1848 на Сърбия още тогава Сърбия счита София област и МАкедония с сръпски. Няма никакъв коминитерн и Путин

147

Анонимен

преди 3 месеца

До ЗЛАТНИ ВРЕМЕНА ЗА БГ Бг бегат от бг и не искат да са бг заради страшната безработица и инфлация след 2000 г. Другите държави ги привличат с помощи и се отказва от бг. В бг остават стари и болни че са на пенсии.

146

Анонимен

преди 3 месеца

КОЙ ПОСТАВЯ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ? За да успее тази теория, е било необходимо преди да се заличи писмовното наследство на българите. За тази цел през двадесетте и тридесетте години на XIX век започва масовото унищожаване на автентични исторически документи, съхраняващи се в библиотеките на по-големите български манастири.

145

Анонимен

преди 3 месеца

КОЙ ПОСТАВЯ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ? Основен принос за налагането на тази погрешна и пагубна за българите теория имат австроунгарците Павел Йосиф Шафарик и неговия внук (син на дъщерята му) Константин Йосиф Иречек, който на 26 годишна възраст (!) си позволи безразсъдно набързо да скалъпи история на един от най-древните народи - Българския. Тази волност на младия чужденец му донесе министерско кресло в българското правителство тогава, а на нас българите - прозвището тюрко-татари.

144

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен Бг са турци е измислено от Филов защото Хитлр е искал да избива славяните.

143

Бекир

преди 3 месеца

Най дружественната държава на Балканите за България е Турция.

142

Анонимен

преди 3 месеца

КОЙ ПОСТАВЯ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ? Всъщност точно Българското Възраждане е накарало Виенската и Руската исторически школи да създадат мита за тюркския произход на Българите. Сиреч Българите са пришълци в Европа и дори да се намират по българските поселения на стария континент, то те са "незаконно" тук, те са слабокултурни воинствени варвари, и единственият им шанс да просперират е да са "федерати" или васали на някоя от големите империи.

141

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 126 Чети повече - През целия 19-и век имаме сериозни проблеми, в основата на които са великосръбските шовинистични и неоснователни фантасмагории.

140

Анонимен

преди 3 месеца

КОЙ ПОСТАВЯ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ? Ние можем да разберем "ковачите" на историческата наука на XIX - трябвало да озапти Българския Възрожденски Дух, който е застрашавал големите империи ( не само Османската, но и Австроунгарската и Руската), както и новоизмислените държави с не по-малко измислени имена Гърция и Румъния, където са живеели огромен брой Българи.

139

Анонимен

преди 3 месеца

КОЙ ПОСТАВЯ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ? Този безмислен историографки шаблон за "Прабългарите" е упорито налаган от науката през целия XX век. Българите от края на XVIII и началото на XIX век изобщо не са и предполагали, че науката им готви такава изненада - да обяви Свещената Бащина земя на късно придобита.

138

димитър

преди 3 месеца

Не са геноцидна нация бе ... *** нация са ,която разчита на Руската такава ,изцяло и им се е отдала .Това е .Бог да пази България !

137

Този ми прилича

преди 3 месеца

на Гьобелс.А и приказките му едни...С такива великодържавни схващания Сърбия няма да влезе близките 50 години в ЕС,за което моли.Докато стане готова,току виж ЕС се разпаднал. Или Сърбия сега ще моли да стане част от БРИКС,като Турция,може и да я поканят,за да е като кръпка на картата на ЕС.Явно сърбите са забравили НАТОвските бомбардировки и искат да си ги припомнят.

136

Анонимен

преди 3 месеца

КОЙ ПОСТАВЯ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ? Не е ли странно - днешните гърци били наследници на старите гърци, днешните румънци - на старите даки, днешните албанци - на старите илири, сърбите - на трибалите, днешните македонци - на старите македонци (според македонизма), днешните турци - на троянците (според днешната турска "наука"), а българите нямали нищо общо с най-многобройния народ на античността - траките, които живеели по нашите земи, но изчезнали малко преди да дойдат на конете си "прабългарите"!

135

Анонимен

преди 3 месеца

138,НИКОЙ НЕ БЕГА ОТ БЪЛГАРИЯ. ХОРАТА СЕ МЕСТЯТ НА ДРУГ АДРЕС В ЕВРОПА... СИГУРНО И ТИ, ИЛИ БАЩА ТИ СЕ Е ПРЕМЕСТИЛ ОТ ДАДЕН ГРАД/СЕЛО В БЪЛГАРИЯ В ДРУГ ГРАД/СЕЛО.... СВОБОДНИ ХОРА СМЕ, А ЩНЕ КАТО ПРИ РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ - ЖИТЕЛСТВА, ЛАГЕРИ, ПРИНУДИТЕЛНИ ЗАСЕЛВАНИЯ И Т. Н.

134

Анонимен

преди 3 месеца

>>>>> - Умно момче, пък залитнало към некви иранци. Кви иранци сме ние Българите бе? От Тюрки на Иранци - от трън та на глог.... - мърмореше си българина, докато крачеше към нивичката си, за да премахне чрез прозаично оране натрупаната досада от срещата си със странните индивиди....

133

Анонимен

преди 3 месеца

До ЗЛАТНИ ВРЕМЕНА ЗА БГ Не искат да са бг и бегат. За макетата не е изненада след като самите бг се отричат от бг и бегат.

132

Анонимен

преди 3 месеца

> - Маготин, не ми се отваряй, момченце. Знаем за тебе, и твоите смешни измишльотини. Ние прабългарите бе сме от вчера за днес - нема как точно ти да ни кажеш какви сме. Освен това в клубовете на дир.бг те правеха на *** заради твоите измислици, аргументирано те обориха. И ние ползваме Интернет вся пак нищо че сме пришълци от намсикъде....- Виж какво, хане. Не си наясно. Прабългарите са иранци, и точка! - изпищя Тошко, врътна се, влезе в черната кутия, а тя изцвили, и изчезна зад хоризонта>>

131

ЗЛАТНИ ВРЕМЕНА ЗА БГ

преди 3 месеца

СЕГА ЖИВЕЕМ В ЗЛАТНИТЕ ВРЕМЕНА НА БЪЛГАРИЯ... РАВНОПРАВНИ ГРАЖДАНИ С ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ,.... ЗАЩИТЕНИ В НАЙ - СИЛНИЯ И БОГАТ ОТБРАНИТЕЛЕН БЛОК НАТО...... КОЙТО ЛЪЖЕ, ЧЕ НЕ Е ТАКА - ДА НЕ СЕ ОТЪРВЕ ОТ БОЛЕСТИ И НЕЩАСТИЯ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО.....