53

Джо

преди 1 месец

Тайван няма нито военните нито продоволствените ресурси да води продължителна война. Острова е спасявал в миналото сега пречи понеже няма кка да се снабдяваш с ресурси

52

Анонимен

преди 1 месец

Дзинпинмин да не лети с хеликоптер че чичо сам не прощава

51

Анонимен

преди 1 месец

До Сата НАТО 49 - Никой не е казал, че тряба да стане за един ден. Може да стане за седмица, две ... Ако Китай бяха толко нещощни, САЩ щеше да им е "вкарал демокрацията" досега.

50

Алекс

преди 1 месец

Тайванците вкусиха от свободата и демокрацията.Добре въоръжени са и ще се бият решително с комунистите.Китай ще си остане с показните изпълнения.От време навреме някой изстребител ще прелита в близост до Тайван,някой кораб ще се разхожда наоколо и дотам.

49

Ии

преди 1 месец

И като наложат морска блокада Тайван какво ще прави? Без храна и оръжия?

48

@

преди 1 месец

Време е просто Република Китай да произведе ядрени оръжия и да се приключи с този цирк.

47

Сата НАТО

преди 1 месец

До Анонимен....И когато китай стовари 400 000 души пехота и танкове -----///----- Тайван се намира на 150 км през море, един десантен кораб може да натовари 1000-1500 човека с два танка. Трябват 300 кораба, които ще плават 6 часа в най-добрия случай. Китайците нямат 300 десантни кораба, имат 30-40 в най-добрия случай и 2/3 ще бъдат потопени, докато плават. Тая работа не е като оная, но няма как да го разбере полу-русзснаг, на който майкя му е рузка орозпия, довлечена от глубинката на СССР.

46

Ккк

преди 1 месец

Тайван е остров с морска блокада ще падне за няколко седмици

45

Анонимен

преди 1 месец

Бе той и Путин беше тръгнал да взима Киев с една 65 км. колона и 200 хиляди войници, ама нещо се счупи в близкрига

44

Анонимен

преди 1 месец

дрУгарЕ, ако беше толкова лесно да се превземе Тайван, другарето от Пекин отдавна да са го взели, ама не става така и няма скоро да стане, а и Тайван никога не са отричали че са част от Китай, дори официалното им име е Република Китай, проблема са комунистите в Пекин, и докато там са комунисти никога Тайван нема да е част от тая комунистическа държава, да Ви е ясно, стандарта на живот в Тайван е 12 пъти по- този в комунистическата дупкка, как си представяте е така да вдигнат ръце и да се предадъ

43

КуКлус

преди 1 месец

Миротворците от САЩ няма ли да пратят оръжие на Тайван с цел възспиране на китайската агресия и за да предотвратят война както го направиха с Украйна ? ЕС няма ли да се намеси понеже Тайван е член на ЕС както е и Украйна от край време ?

42

Анонимен

преди 1 месец

Крим е завинаги руски .

41

Анонимен

преди 1 месец

Скоро започва освобождението на Тайван от американска окупация.

40

НАНЕ

преди 1 месец

ТЕРОРУСКАТА ЩЕ КРАДЕ ЗЕМЯ ОТ УКРАЙНА КОЛКОТО СИ ИСКА ЩОТО НАТО Е СЛАБО И НЕМОЖЕ ДА СПРЕ ТЕТОРУСКАТА ОРДА ОТ ДЯВОЛЕТА

39

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 39 - И когато китай стовари 400 000 души пехота и танкове, подкрепени от стотици самолети, хиляди дронове и сателитно наблюдеие, Тайван ще покажат таен стил на Шаолиснко Кунг Фу и ще ги набията, нали?

38

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 38 - Ок, само ще ти кажа следното - от топ 20 производителя на чипове, 19 са в Китай. Всички ще отнесат удъра, но Китай ще остане единственото място, кдъето ще моеш да правиш в големи количества и за добра цена, нещо под 28 нм.

37

Анонимен

преди 1 месец

Тайван не трябва да се страхува от китайците, те няма да направят нищо, Тайван просто трябва да се бие с тях. Ракетите им са пълни с вода вместо гориво, а капаците на много ракетни шахти не се отварят правилно. А китайските военни свалят чипове от пералните да ги инсталират на ракетите.

36

Анонимен

преди 1 месец

Китай няма да влезе докато не започне сам да произвежда чипове, а това ще отнеме години, процеса за изграждане не такова производство трае години. Китай никога няма да си рискува икономиката която изцяло е базирана на електроника, ако стане нещо със завода в Тайван при евентуален конфликт.

35

Анонимен

преди 1 месец

До Фют - бичи ти минуси, дяволееее! Но не си прав и го знаеш!

34

Анонимен

преди 1 месец

Тайван така и така ще мине към Китай, въпросът е кога. А какво става с предислокацията на производството на чипове от TSMS. Заводът в Аризона за 4 и после и за 3 нанометрови чипове трябваше да започне да функционира 2022г. После се отложи за 2026, а сега се отлага за 2028? А след 2028?