172

Хюго Бос

преди 4 месеца

Като знаем Денков как стана академик.....

171

решение

преди 4 месеца

Местата във висшите училища трябва да се намалят с 60%, съответно и преподавателите. Няма достатъчно деца, които трябва да учат висше образование. Така парите ще стигнат и качеството на образование ще се повиши.

170

Анонимен

преди 4 месеца

Меко казано наглост. Точно по ВУЗовете се вземат пари над основното възнаграждение за всичко. За изпит, за защита, за поправка, за каквото се сетите. Качеството на образованието не се коментира. Важното е бройки да има и да текат парите. Смях. И сегашните са им много.

169

Анонимен

преди 4 месеца

Проф. Миглена Темелкова ("Финанси" (Варна) и "Право" (В.Търново) твърди: "недопустимо (е) магистри да получават възнаграждения, колкото хигиенисти".Дамата-икономист би трябвало да знае как се определят заплатите в една икономика. Хигиенистът щом е много търсен, то ще бъде и добре платен. Помисли, Мигленче: искаш да ти се свърши някаква работа. Кого викаш - човек с диплома или човек-специалист? Понеже в нашата държава всеки може да е с диплома. Образованието пет пари не струва, нали така?!

168

Краси

преди 4 месеца

До Професор 159: Ми не го давайте. Продавайте го. Ценния продукт. Спазарете си цена и те така. Ама сигурното си е по така, нали?

167

Анонимен

преди 4 месеца

Като гледам харвардсите професори какво са направили с Кицата се питам пък нашите съвременни професори какво ли му биха причинили нали се е евроатлантик така да се каже , само паре сака .

166

"Академик"

преди 4 месеца

Лозанката и той ли е на 933

165

Анонимен

преди 4 месеца

И тази чорла ли е професорка или просто се бори за правата на професорите? В БГ има много повече професори, отколкото чистачки, а имаме нужда от чистачки, не от професори.

164

MaйMyнaтa

преди 4 месеца

И кво преподават тия професоре кaмa cyтрa или генг бенг, та толко паре щът

163

Анонимен

преди 4 месеца

От както една мутра министър махна ВАК се навъдиха пишман професори навсякъде.Досадници!

162

Асан от чистота

преди 4 месеца

Като гледам разни екземпляри, представяни като университетски преподаватели по ТВ какви ги плещят, даже това им е много. Явно гушат грантове затуй са таквиз и приказките им...

161

Реалист

преди 4 месеца

Когато дойда на власт - на момента ги правя 8 университететите. Първо, за да има конкуренция при кандидатстване между кандидатит-студентите, а не като сега, всеки, който може да върви да влиза, второ: най-добрите преподаватели ще останат, останалите в частния сектор.

160

Професорите

преди 4 месеца

Станаха повече от студентите .Преподават в по два-три университета.И от всякъде взимат пари.

159

Може, може

преди 4 месеца

Професори -под път и над път. Само тука, във форума -с лопата да ги ринеш. И все с дипломи. А чистачки - кът. Пък и тия, дето останаха, се преквалифицираха в магистралк и придружителки, та те така. А като не им стигат, да направят като докторите и да си отворят частни кабинети. Да си отворят и те една каса като здравната, да дере вноски от всички (в полза на образованието, което и без това е "за всички") и каквото *** частно, все върху заплатите ще е. А за нас няма лек, няма и акъл.

158

Пенсионер

преди 4 месеца

Може може и толкова са ви много

157

Рендето

преди 4 месеца

От Чистачката има полза, каква е ползата от пишман "Професорите" с ценовите им тарифи за оценки???

156

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 169, вчера си "поиграх" с 4тири Чатчета. Дадах им идентична задача. Поисках да разработят курс на тема deep learning. 2 се справиха блестящо и в пъти по-добре от "университетските професори". Два се провалиха. Така че скоро няма да имаме нужда от "обучители" :) Дори и домашни ми разписа. Обясненията са по-добро от кой да е професор или учител. Тези професии и пишете първи в списъка на изчезналите!

155

Край

преди 4 месеца

А що бе - пазар на труда. Като всеки иска да преподава и никой да чисти - така става. Точно тия дето реват раздадоха/продадоха дипломите за "вишу" на очевидно слабоумни човечета.

154

Радослав

преди 4 месеца

До 159: безценен продукт? Като чалга дивите които завършиха без да са стъпвали в университета? Или като тази герберка която направиха шефка на фонда за земеделие която е магистър, с 10 години трудов стаж и е на 35, а и манекенка била? Или може би като половината депутати които завършиха след като станаха депутати? С такива резултати, такива заплати. Ако не ви харесва да сте почнали в частния сектор, ама знаете, че там и за минимална няма да изкарвате и затова си стоите в университета.

153

Анонимен

преди 4 месеца

Тази да си каже за кого ще гласува. Не е срамно.