85

Анонимен

преди 1 месец

Заповядай да ми купиш апартамента на цената по нот.акт .Само да уточня че ми е писан на реалната пазарна цена .Давай контакт и веднага ще изповядаме сделката , една седмица ми трябва да си изнеса багажа .По нат. акт е купен на БДС , така и ще бъде продаден . Имаме ли сделка ?

84

Анонимен

преди 1 месец

Е как да ти го даде апартамента на цената на нот акт, като са го купували родителите му и там пише 15-30К лева, а той в момента струва по 10

83

Анонимен

преди 1 месец

Това че има двойни цени на някой продукти е чиста спекула . Ако си дръпнал ипотека и си плащал за продукти 100 лева , а сега плащаш 200 лева , несъмнено ще ти е трудно да връщаш ипотеката . Предстои вдигане на лихвите .Бъдете внимателни с имотните сделки .

82

Анонимен

преди 1 месец

Ще ти дадем обезценените си пари, ако ни дадеш апартамента си на цени на нотариалния акт. Става ли. Нали е балон, ще ти помогнем да се отървеш от него преди да се е спукал балона и да се прецакаш.

81

Анонимен

преди 1 месец

Събирам обезценените ви пари , ще ви отърва от това бреме .Моля кажете дали имате нужда спешно да се освободите от тях и ще напиша банкова сметка . Правя ви услуга .

80

Анонимен

преди 1 месец

За олиото не знам, ама саламите бяха по 7-8 лева, луканките по 15, сега са 20 лева шпека и 40 луканката. Сиреното 15-20 лева, а беше деет. На много неща цените са двойни. Дюнерите бяха по 4 лева, сега са по 7, баничките от левче, на два. Примери много. Преди си спомням , че по пазарите беше пълно с домати по 80 стотинки, сега 2-3 лева лятото

79

Анонимен

преди 1 месец

а появиха се, сори за спама

78

Анонимен

преди 1 месец

къде са коментарите изчезнаха

77

Анонимен

преди 1 месец

Какво олио бе пичч. Олиото 2020 беше 1.80 и стана 8 лева, това ако го гледам трябва да напиша , че инфлацията е била 400 процента. Говоря за официалната инфлация според НСИ. Тази през която законно вдигнаха на всички сметките за телефони и нет. Не помните ли, че само за последните 2 години с 25% вдигнаха таксите ви за мобилни услуги позовавайки се на официалната инфлация в страната.

76

До 72

преди 1 месец

А родителите ми, когато са си купили апартамент в началото на 80те години са платили 26 хиляди лева. И тогава цените на имотите са се вдигали всяка година и на тогавашните млади, които вече са пенсионери не им е било лесно.

75

Анонимен

преди 1 месец

Не си много прав с обезценката на парите , защото ги гледаш през имотите . Трябва да гледаш през други неща , както и обща покупатена способност . Например , олиото беше 8 лева сега е 2 лева .Друг пример , даваш парите на строител за жилище , този строител защо са му обезценени пари , защо не си стиска тухлите като много ценни , а ги разменя за пари .Мислете малко преди да изпляскате някаво мнение .

74

Алов

преди 1 месец

Купувайте братя и сестри

73

Анонимен

преди 1 месец

В дебелите книги пише , че имота струва толкова колкото някой плати за него . Всичко останало е хипотеза . Ако ви кажа ,че миналото лято вдигнах малка постройка (не къща) и ми излезе точно 250 лева на квадрат -завършено няма да ми повярвате .

72

Анонимен

преди 1 месец

Виждам в нотариалния акт на апартамента на родителите ми, че през 1971 година е струвал 16 хиляди лева. Тогава средната нетна заплата в България е била под сто лева. Или дори при тошово време е двустайна панелка е струвала над 15 средни заплати. Това , че се е чакало с години за да ти позволиш да купиш няма да го говоря. Това , че се е редяло на опашка за пералня татрамат за 5 заплати, няма да говоря. Това , че хладилник мраз е струвал 2 заплати също, секция 3 заплати и с връзки.

71

Az

преди 1 месец

Намирам за изключително нелепа идеята да живее цял живот под наем!Особено при положение, че разхода е еднакъв... Така примерно 20 години даваш Х пари, и накрая нямаш абсолщтно нищо, срещу 20 години даваш Х пари (или Х +10-20%), и накрая имаш собственост за Х+У пари... Доводите, че било удобно да си сменяш непрекъснато квартирата според това къде работиш или от сорта, биха били валидни само за някакви бохеми и/или номади, които нямат нормален живот и живеят за момента!

70

селянин

преди 1 месец

лесно е отиваш в друг град за 2-5 години взимаш жилище под наем ако искаш да се установиш постоянно купуваш ако можеш да си го позволиш и ако си по млад ако си минал 50 забравяш и двата варианта и отиваш на село там са по евтини цените

69

Анонимен

преди 1 месец

А за абсурда с ниските лихви по депозитите няма ли да кажеш нещо. За последните 4 години официалната инфлация е около 35%, а лихвите по депозитите са между нула и процент. Примерно държиш 100К в банката и те за 4 години са станали 104 хиляди, обаче инфлацията е изяла 35 хиляди. Тоест реално като покупателна стойност вече са ти останали под 70 хиляди. Найс ааа

68

Анонимен

преди 1 месец

До 63 .Правилно си написал -откакто се помниш . Имотите не винаги са били толкова недостъпни , били са скъпи , но не и недостъпни . Помня едни години когато толкова нямаше пазар , че се разменяше апартамент за кола . Ама откъде да знаеш , ти помниш само след 2009 година !

67

Анонимен

преди 1 месец

И заем и наем все е зле. Нямаш ли кеш пара лоша работа.

66

Гого

преди 1 месец

Е няма как с 2 хиляди лева чиста заплата да си купиш апартамент. Затова трябва да си вдигнеш квалификацията и да отидеш да работиш за 4 хиляди чисто и половинката ти също да работи за 4 хиляди чисто и така ще можете да изплащате ипотека и да имате деца, защото и разходите по деца са огромни.