147

Анонимен

преди 1 месец

ЕС е един Силовак,който и през времето на СССР нямаше!! Но нещо взе да охлабва май икономически че и политически!

146

Анонимен

преди 1 месец

ПРИНЦИПИ на ДЕМОКрацията1. Индивидуалната автономия: Идеята, че никой не трябва да бъде подвластен на правила, наложени от други. Хората трябва да могат да контролират своя собствен живот (в границите на разумното)2. Равенство: Идеята, че всички трябва да притежават еднаква възможност за оказване на влияние върху решенията, които засягат хората в обществото.КЪДЕ са заложени в ЕС, ЕП? Държавите са представени с различен брой депутати, значи т.2 и т.1 ги няма в ЕС.

145

Анонимен

преди 1 месец

Заглавието е неологизъм. Все едно да не си доволен от себе си. Демокрацията означава, че хората държат контрола върху обществото. Ако хората не са годни да се справят, на себе си трябва да се сърдят

144

Анонимен

преди 1 месец

унгарците живеят според собствените си разбирания и това не се харесва на евроатланическите краваршингтонски слуги

143

Анонимен

преди 1 месец

33 години не ви ли стигнаха да разберете че такова животно нема- залагалка за балъци

142

Анонимен

преди 1 месец

Демокрация е когато те подпецват изотзадзе, в прекия и преносен смисъл.

141

Анонимен

преди 1 месец

Такова животно като демокрация нема и никога не е имало. Уж някакви свободи ти се дават като манекени на витрината, а в самия магазин изложената на показ стока я няма. Тази на витрината е само примамка да се излъжеш да влезеш. Така и демокрацията е само да те подлъже да си помислиш, че ти се е усмихнало щастието да си свободен и щастлив.

140

Анонимен

преди 1 месец

Унгария и демокрация - хахахаха.

139

Анонимен

преди 1 месец

Да се опитват да управляват десетки държави като една, при това под девиза "Напук на Путин" си е антидемократично отвсякъде. Тъй че, даже да се сменят по 1000 души във всяка държава от ЕС, както и ръководството на ЕС, това няма да доведе до нищо. Ама очаквам с интерес и в Брюксел да изиграят постановката "Промяна". Ще бъде вместо "Перестройка", а после ... финални надписи.

138

Анонимен

преди 1 месец

Защото това не е демокрация, а дистаторски режими на практика-нито свобода на словото, нито пазарна иковомика, назначени политици....Шолц и Сунак, примерно кой ги е избирал? А Урсула фон дер кой, а Барел кой? Откъде се взеха всичките да ни дават наклон в живота?

137

пияница мистик

преди 1 месец

Всъщност много манипулативна статия. То не е буквално "недоволство от демокрацията", а е по-скоро недоволство от политиците, дето управляват ЕС и взимат решения. Най-недоволни са, че се дават големи преференции на малцинствата (разбирай мързеливите ромеи) и че позволиха разни емигранти като арабелите и негроидите да наводнят Европа.

136

Анонимен

преди 1 месец

"А в Рушмандия всички са доволни и щастливи, нали бе трУлчетата от вчера.бг?" - Радостни са, но не са замаяни от успехите, а продължават яко да работят. Вчера беше задържан шефът на Главното управление "Кадри" в МО на РФ. До преди година Юрий Кузнецов е бил шеф на 8-мo управление на Генералния щаб или казано на разбираем език: Службата за защита на държавната тайна /Тайната канцелария/. Най-вероятно става дума за дълбоко законспириран високопоставен агент на чуждо разузнаване.

135

Анонимен

преди 1 месец

Руското общество се демократизира с пълна сила...

134

Бай Дрън

преди 1 месец

Поредното гллуппавво проучване :) Първо трябва да се обясни какво е "демокрация" според проучването и после да се пита. Така поднесени и написани резултатите излиза, че цялата статия е правена в ущърб на Унгария. Ама нищо че почти няма разлика в резултатите между отделните страни.

133

Анонимен

преди 1 месец

Какво недоволство? Каква демокрация в Европа? По-скоро кажете недоволството от фашизма в IV-я Райх.

132

Анонимен

преди 1 месец

Качеството на живот падна рязко, ако сега не се реагира не тези евроизбори ще продължи да върви надолу. Реално в момента Европа и Русия взаимно се прецакват в полза на САЩ и Китай.

131

Анонимен

преди 1 месец

Недоволството не и от "демокрацията", т.к. такава в Европа и по света няма. Тя е химера. Като комунизма. То е срещу наведенато сервилно управление на европейските държави, превърнало ги в американски колонии

130

Юлиян до"авропе

преди 1 месец

Това,че се мислиш за"Авропеец",прави ли те различна,по-качествена"***"?По-скоро ти го "докарваш" до подобно определение.Спиш в колибка2 на 2метра,храниш се от картонена чинийка,п-и-к-а-е-ш до автомобилна гума,а-к-а-ш клекнал до някое дърво в гората,по-нисък от тревата и по-тих от заек,но скърцаш със зъби и мечтаеш за 2-те седмици,когато ще се прибереш тук и гордо ще се правиш на европейска "неизмет",без да се сетиш,че пижамата ти се подава из под"европейските"потури.

129

Анонимен

преди 1 месец

По-скоро недоволството от некадърност и самоуправство в ЕК и от шепа нищо правещи индивиди,които се разпореждат със съдбата на милионите жители на Европа

128

Юлиян

преди 1 месец

Днешната западна"демокрация"е като"любовта"на сцената на театъра.Прекрасна,чиста и вълнуваща на сцената,способна да просълзи и най-закоравелия,недоверчив неин отрицател,но падне ли завесата,зад нея на практика цари обикновена досада,корист, и хладно,цинично безразличие.