92

Държавата

преди 1 месец

не взима мерки, защото така пълни хазната от ДДС, преки и косвени данъци. Ако държавата мислеше за потребителите щяхме да ползваме евтин ток от Козлодуй, а не да го изнасяме, и да махат нощна тарифа, БОРСА ТОК от 2025. Изискването е на МВФ да се изравняват цените, но като нямаме реален сектор икономика, загиваме. Защото при всяка инфлация увеличението на заплатите е изядено с между 40% за 3 г. държавни служители ниско ниво,народът с над 60%. Потреблението е свито драстично. А идва и еврозона.

91

Анонимен

преди 1 месец

От къде следва че при повече деца ще поевтинее живота. Или като намаляват ще поскъпне. Няма логика. Те намаляват именно защото поскъпва. А не обратното. Като има малко деца всеки ще има по два апартамента и пет гаража, е няма да има кой да консумира стоки и да произвежда, но се замислете вие роби ли искате, или какво. Вие си произвеждайте и си консумирайте. Но нямате право да създавате някого и да го захвърляте в този ад да се трепе. Ние сме колонии от клетки, играта е в главата. Няма нужда.

90

а

преди 1 месец

еми нормално, вдигат се цените, вдигат се пенсии, заплати, в цяла европа е така.

89

Анонимен

преди 1 месец

и по този случай годишния преглед на колите скача от 50 на 100лв. понеже държавата мисли за народа :))честито на все атлантици с атлантическо мислене. На шофера му го подават от всички страни

88

ИТтата обраха народа

преди 1 месец

Програмист взема средно 7хил лева от заплата и отделно 2-3 ренти. И всичко това за наша сметка. Докато не се обложат програмистите с данъци държавата няма да се оправи.

87

Анонимен

преди 1 месец

Може би не е толкова скъпо, а заплатите са малки. Във Франция една трета от заплатата им е за храна, (ежедневни разходи за домакинство), една трета е за транспорт, телефони, ток и вода, една трета е за почивки и релакс - културни развлечения. Това е било замислено като водеща формула за ЕС, но само за Франция е изпълнено. В България заплатата или пенсията на над 50% не достига само за храна. Стандартите в ЕС са с космически разстояния. За едни ЕС е майка, за други мащеха.

86

Анонимен

преди 1 месец

Скъпо, скъпо, вярно е.... Но най-скъпите снимки в живота на човека са заснети от камери на КАТ.

85

Анонимен

преди 1 месец

От къде тръгна всичко, от ГАЗ-а.:))

84

Анонимен

преди 1 месец

Да пратим сглобкаджиите в Белене и всичко ще започне да се оправя от само себе си

83

Анонимен

преди 1 месец

Какво да направи държавата? Да тръгне да сваля цените ли? Нали ще затворят всички търгаши? Те купуват от борсите на едро и добавят над 40%, дори някои добавят над 50%.В заведенията среден клас има 350% надценка. Както гледам една салата е 14 лева в Пловдив в открито заведение в Централната градина.Себестойност макс 4 лева. Само 1 пример. Няма места вечер в работен ден къде да седнеш. Минавам всяка вечер на връщане от работа. Живея в района на Пеещите фонтани. Вървя доста пеша.Явно не им е скъпо.

82

Кирчо ДжинТриВолта

преди 1 месец

Как може да спреш да пиеш в страна, в която млякото е по-скъпо от бирата?

81

Анонимен

преди 1 месец

Никакви мерки не може да вземе държавата тъй като населението се намира в демографска катастрофа. Децата до 18г са едва 1 милион което е само 15% от населението. И в следствие на тази катастрофа имаме напълно унищожена икономика и от там произлизат и огромните дефицитите в социалната система и всичко останало. Провинцията ни вече прилича на военен фронт. Пълна разруха.

80

Анонимен

преди 1 месец

Всичко беше ОК до момента, в който Бг прекрати договора за руската газ, сега е пак руска, но през Турция от др доставчици и борсата. Лукойл също ще купува от борсата. Ток пак от борсата на ЕС, нищо че е български, затварят се и ТЕЦ. Е след като са скъпи енергоносителите, как ще е евтин животът..:))

79

Анонимен

преди 1 месец

Държавата сме ние. Щом ние не протестираме и си лежим по диваните, нищо не може да се оправи. Докато не вземем сопите и не започнем с камъни да целим политиците, те няма да се стреснат за нищо. На тях не им пука колко струва живота. Техните заплати са достатъчни. Освен като депутати, вземат бонуси от комисиите в НС и заплата от основната си дейност. Тези, които изкуствено повишават цената на живота имат комисионни от тук, комисионни от там. Мислите ли, че им пука, че е 5 лева лука?

78

someone

преди 1 месец

каква държава? от 1990 г. такава не съществува, управляват мафиоти и капиталисти, тях ги интересува техния интерес, не общото, затова и думата работник е станала *** дума.Щом сме допуснали това и мълчим няма каква държава да търсим.

77

Анонимен

преди 1 месец

Ква държава ,бе тук е Мутроландия,мафията си има държава.България нито е държава ,нито е в Европа !

76

Милен

преди 1 месец

Животът им е скъп, ама иначе имотния пазар бележи рекорд след рекорд от такива дето нямат пари.

75

Анонимен

преди 1 месец

Важно,е държавните кълмуци да са нахранени на добри заплати А пенсионната мер-ша да мре

74

Анонимен

преди 1 месец

До Програмис - ДенкУФ, ти ли си? Не знам на Путин дали и колко му е зле, но на баяТ българи е баяТ зле.

73

Емигрант

преди 1 месец

Елате в Белгия защо стоите в балхария на скъпо бе,джанъм . Тук помощи , работа ,живот се живее