26

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 27, поредни глупости!

25

Един

преди 2 месеца

Когато работех за български работодател преди време и питах за болнични ми отговориха "че колко пък да си болен , че да не можеш да дойдеш на работа" Сега работя за Западна компания и ми казват " ако не се чувстваш добре някой ден няма нужда дори да взимаш болничен , просто уведоми мениджъра си и си почивай".Разликата!

24

Анонимен

преди 2 месеца

До Хахахахахахахахахаха Лесно се смята по регистрираните в бюрата. Но бюрата режат ако не си съгласна на ниска заплата и така е много по-висока от официалната. Верочтно 3-4 милиона ако се сметне емигриралите.

23

Анонимен

преди 2 месеца

До 18 : Когато един програмист го уволнят - той не става безработен. Става фрилансър. Ей ме мен, от декември папкам максимално обезщетение, и си фрилансвам за около още 15 бона. Лелките от бюрото по труда пяна им избива - искаха да ме пращат на курсове за готвачи, да спра да им тежа на бюджета, ама нямаааааааааа! Това ми е под квалификацията, колко и да се пънат ще си изкарам до края на периода, после ще го мисля.

22

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 17 Не учи щото няма какво да бачка. Инженери безработни бегат от страната държавата им плаща образование и т.н но няма работа после.

21

Един

преди 2 месеца

Те пък защото българските работодатели стават. Масово са пълни дeбuли и селски тарикати, масово едрия бизнес е в картелни споразумения и си разпределят райони и се договарят какви възнаграждения да дават , масово не плащат пълни осигуровки , не плащат допълнителен труд и не пускат в отпуска. Отношението е като робовладелец към работник. Нивото е много ниско. Няма да излъжат никой да се върне от чужбина и да им живее в разбитите ни градове. Трябва да са oлuгофрени да го направят.

20

Анонимен

преди 2 месеца

С 80% лош мат'рял икономика не се прави. На повечето и минимална заплата им е много, защото ие произвеждат колкото да я покрият.

19

Хахахахахахахахахаха

преди 2 месеца

До 19, безработицата се изчислява чрез формула. Четете и учете за да не се излагата по форумите като този!

18

За 9

преди 2 месеца

"Възможно най-ниско ниво" означава само тези, които са регистрирани в Бюрото по труда и получават обезщетение по закон. Такава ни е държавицата, вероятно не е просто предизборни указания за броене. Преди някой да ми възрази, да знае, че пиша това от собствен опит.

17

Хахахахахахахахахаха

преди 2 месеца

Няма никакъв спад в ИТ сектора :) Наемаме и то пак на високи заплати. Да, дори по-високи от миналата година. Има спад само за начинаещите. Така е и във всяка друга сфера. В момента тече преструктуриране на индустрията и ВИНАГИ страдат тези на най-ниско ниво. Що касае функционално неграмотните... повече са от 160 000 души! Дори много повече! Българите от чужбина не ги чакайте! Те там са си подредили живота и не им пука за нуждите на мафията в България. Успех на знаещите и можещите!Сега е сме ние!

16

Анонимен

преди 2 месеца

"... няма определен тип хора и изграден профил на трайно безработните"?!? Как да няма? Един контингент не мисли да учи, нито да работи. Всички знаем за какво става въпрос.

15

Анонимен

преди 2 месеца

До 12 : Като повечето кандидати са мамуни какви заплати искаш, различни от африканските? Да сте благодарни че има минимална заплата, иначе и това не заслужават повечето!

14

Анонимен

преди 2 месеца

Вкараха непалци в моят завод и освободиха българите, защото искали по-високи заплати! Честит ден на ромите

13

Анонимен

преди 2 месеца

Като вкараха чужденци във футбола къде са купите. Бг вече ги няма във ФК.

12

Големи нужди

преди 2 месеца

Повечето от работодателите "на пазаря" са ***, алчни, цъpвyли и не могат да си позволят квалифицирани кадри. С африкански заплати, не можеш да намериш други, освен маймуни.

11

Сънчо

преди 2 месеца

Ако много ви се проработи легнете си, ще ви мине.

10

Анонимен

преди 2 месеца

Първане САЩ и Англия зашо се затвориха а вие искате да отворите и залеете бг с чубденци.

9

Анонимен

преди 2 месеца

Какво означава, че е на "Взъможно най-ниското ниво". ЕЙ такива мнгоо ме дразнят! Този "не-бивш президент", Георги Първанов, едва ли не ми говори за нккви физически закони ...

8

Анонимен

преди 2 месеца

Техници и инженери са милиони и стоят безработни, Счетводителки са жени които трябва да раждат. Като внесат само ще се дигне бг безработицата още повече и няма да раждат.

7

Общ работник

преди 2 месеца

Е как няма хора, у маалите и из бежанските центрове е пъъълно с инженери, лекари, ядрени физици и програмисти. Вървете да си "берете" работници от там. Хората дето тука работиха, избегаа. Защо ли....хахаххахаххаха....