65

Анонимен

преди 5 месеца

"Полед над кукувиче гнездо" е КНИГА на Кен Киси. Филмът по книгата е 10 години по-късно с Джак Никълсън. Но и в двете не става дума за примитивни кражби, наркотици и пиянства.. От къде ги намират такива списвачи не мога да разбера? Значи ли, че всички са задължени да знаят за какво става дума там? Да ви го ... и в сравненията. Дано да нямате деца, че си представям как обясняват в час биология размножаването на бозайниците с партиите на власт и техните отрочета. Или пък с миксиране на коктейли!

64

Анонимен

преди 5 месеца

Верно е казано от поета:не народ а мър....ша!

63

пияница мистик

преди 5 месеца

"На достъпен език авторът разкрива също реалното състояние на органите на МВР, прокуратурата и съда като основни фактори за осъществяване на превенция и разследване на извършените вече закононарушения, както и на местата за изтърпяване на наказания. Така в близо 500 страници пред читателите се разгръща тревожен анализ на разминаването между действителност и колективна "памет" за периода 1944-1989 г., който доказва, че по времето на социализма хората са живели "по-спокойно" единствено защото истината е била системно укривана от тях", разказват от издателството.

62

пияница мистик

преди 5 месеца

Базирайки се на конкретни данни авторът показва една много по-различна картина на реалното състояние на равнищата, жестокостта и масовостта на престъпленията, извършвани в България между 1944 и 1989 г. Престъпленията са систематизирани в четири основни категории: кражби на обществено и лично имущество; грабежи; изнасилвания и умишлени убийства.

61

Анонимен

преди 5 месеца

Както е казал поета: не народ а ***!

60

пияница мистик

преди 5 месеца

Оригиналното изследване "От кражби до убийства. Криминалните престъпления в България (1944-1989 г.)" на историка д-р Стефан Иванов. "Въз основа на огромни архивни проучвания на секретни партийни документи и отчети, преобладаващата част от които излизат за пръв път в изданието, Стефан Иванов създава основополагащ труд, който разобличава един от най-силните митове, битуващи в обществото, а именно за почти пълната липса на криминални прояви от времето на социализма"

59

пияница мистик

преди 5 месеца

За всички пенсионери, страдащи от деменция и склероза, както и от носталгия по младостта си ще им пусна сега информация за една книга, дано си я купят и прпочетат

58

Анонимен

преди 5 месеца

V bg domove pove4eto sa kato konzlageri bijat gi slagat gi samo da lejat s hap4eta spat 24 4asa vardvat gi tova trabva strok skon satvor do jivot tova sa ubiizi ne hora da se darjat s starite isostaveni hora a i bolni s demenz tn ne e samo tosi dom da ne govirim sa bg ludnizi palen teror varhu bolnite v ludnizite v bg narkomani bijat gi goli bosi a te sa bolni zrabva le4enie ne hitlerisam konzlageri.proverki na vs dom.sa vasrssni hora trabva vinovnite v satvora ubiizi na stari hora v bg ujas

57

при Тодор Живков

преди 5 месеца

При Тодор Живков когато бяхме с Русия Народна Република България беше 9 милиона, днес Eврогейска България в ЕС и НАТО я има, я няма 5 милиона от които едва 3 милиона са етнически българи.

56

Анонимен

преди 5 месеца

В България от 30 години само слушам как се правят проверки. За всяко нещо се правят проверки. Все нещо проверяват.

55

Тенгри Кан

преди 5 месеца

Имаше един долнопробен *** в Родопската яка, от с.Извор, живеещ в Първенец, от ГЕРБ, който кат го напрайха наместник на едно село, земаше по-големата част от парите на общинският си работник и му даваше само 1/3. На него и тва му стигаше, ама вена му забелязваше и разлайваше орталъка из селото;))) ГЕРБ-БСП ли е, не е човек, за такива само върл прът и люта балтия!

54

Пич

преди 5 месеца

Оффф, кледали сте вие "Полет над кукувиче гнездо", пък сте разбрали за какво става въпрос, пък сте направили паралел с някакви корупционни български практики. Нерде Ямбол, нерде Стамбул.

53

пияница мистик

преди 5 месеца

До в ЕС и НАТО === Не е вярно. Не лъжи! Имах една съседка, тя почина де, но до последно всеки месец една жена, пощальон и носеше пенсията, защото тя не искаше по карта. Всеки може сам да си заяви как точно да си взима пенсията. Ако си трудноподвижен ти я носят като на нея, ако нямаш ТЕЛК и можеш да ходиш в пощата или в карта. По твой избор

52

Кире харвардо

преди 5 месеца

Продължаваме подмяната

51

Заслужавате си го

преди 5 месеца

Това е резултатът от правене на бебета, вашите любовни вързопчета ще се превърнат някой ден в жалки безпомощни старци и за това сте виновни изцяло вие. Една жена ако има две бебета, четири внуци, осем пра внуци нали усещате че след 30 поколения това прави един милиард пра пра пра, внуци и всичките ще умират в ужасен гърч на дебелото черво и ще ги оперират от рак и ще ходят с два бастуна и инвалидна количка. Трилиони хора ще страдат заради вас и никога няма да вденете злината на постъпката си.

50

Исторически парк

преди 5 месеца

Закривай!

49

До при Тодор Живков

преди 5 месеца

В близко село до нас, имаше дом за изоставени деца, сираци. Няколко умряха от недохранване, по любимото ти време, за сметка на охранения персонал. Та, не че не е имало, просто не се е знаело. Престъпността доказано е била 2,5 пъти по - висока от днешно време (убийства, насилие, кражби), но човек като е невежа и не знае, не се и страхува.

48

Анонимен

преди 5 месеца

не говорете глупости пенсии се разнасят и сега кеш подова се молба в пощата, имам познати на които им ги носят само ,че не идват на 7-мо число , а закъсняват 3-4 дена.

47

Груйо Михалов

преди 5 месеца

До в ЕС и НАТОПълни глупости ! През комунизма имаше по-голяма престъпност , но се пазише в тайна. Зверствата бяха много по-вече и по-страшни.

46

Анонимен

преди 5 месеца

Това ги чака и скачащите по площадите :))