177

Парадокс

преди 2 месеца

Ако българският лев не беше обвързан за еврото, ни чакаше икономически крах и хиперинфлация. Еврото е причината да имаме стабилен лев!

176

Разумен

преди 2 месеца

Някой явно не могат да разберат, че българският лев е обвързан за Еврото и само това го прави стабилен - Еврото!!! Валутния борд и това, че Левът е обезпечен с Евро го прави стабилен, а не че Левът е голяма валута!!!

175

Мисли!

преди 2 месеца

До 180. Ако може България да се сравнява с някои страни по общи критерии, това са Литва, Латвия, Естония и Хърватия! Пример за България са Естония, Литва и Латвия, които успешно се присъединиха към еврозоната, замествайки своите Валутни бордове с колективната монетарна политика на ЕЦБ. Скандинавските страни не са били във Валутен борд и не са база за сравнение за нас.

174

Реалността

преди 2 месеца

Левът в момента е обезпечен над 90% именно с Евро и ако нямате доверие в еврото, няма как да имате доверие и в лева!

173

Скандинавските

преди 2 месеца

Страни също не искат евро

172

Пффф

преди 2 месеца

До 177. Ти България с Англия и Швейцария ли ще я сравняваш, не си у ред. Българският лев да ти прилича на Британската лира? Или пък БНБ да ти прилича на Швейцарските банки? Ако Българският лев не беше вързан за Еврото във Валутен борд до сега да сме фалирали! Ама мислете малко с тези глави като пишете сравнения, моля!

171

Анонимен

преди 2 месеца

България солидарно ще поеме колосалните дългове на Еврабия, с главите си пазите само равновесие.

170

Аз

преди 2 месеца

Да, защото е много оферта еврото англичаните си бяха запазили паунда докато бяха в ЕС, а бедната Швейцария не ще и да чуе за Евро и ЕС.

169

Хахаха

преди 2 месеца

До 33. Кой ще ти открадне ресурса бре? Той и сега може да се ползва. Параноик или конспиратор си.

168

Г557дт

преди 2 месеца

България има интерес да приеме Еврото, защото Левът е вэрзан за Еврото! Така ние нямаме суверенитет, защото сме във валутен борд, но не ползваме предимството на еврото като силна световна валута!

167

Ето затова

преди 2 месеца

До 29. Страните, които си изброил нямат валутен борд и ползват някои търговски предимства на плаващите валутни курсове. Но ние не можем, защото сме в борд с фиксиран курс. Тези страни нямат нужда да поддържат огромен валутен резерв в евро, който да обезпечава националната валута - а това на нас ни коства стотици милиони евро от ниските или отрицателни лихви на евроактивите, в които сме инвестирали този задължителен резерв. Нама място за сравнение между тях и нас, а разликата е Валутния борд!

166

Истината

преди 2 месеца

До 11. Чехия, Полша и Унгария НЕ са обвързали парите си във Валутен борд за Евржто като България! Така че не ни сравнявай с тях! Те не са готови за Еврото, не са изпълнили критериите, за да влязат. Докато ние в България, Валутният борд ни прави най-подготвени за еврозоната!!!!!!! Ама като пишете без да мислите така е.

165

Право на мнение!

преди 2 месеца

България е в ЕС от 17 години, а не 25. А това, че като влезем в ЕС и ще стонем "богати" не зависи само жт ЕС, а преди всичко от българските политици до сега, които умишлено бавеха и още бавят Реформите, които изискват от ЕС, за да сме в синхрон с тях. Просто нямахме късмет с добри политици, а това повиши нивата на Корупция. Така че, това че не забогатяхме имат вина такива като Борисов, Пеевски, Доган и т.н.т.

164

Истината

преди 2 месеца

Еврото ще има благоприатен ефект за българската икономика, а жттам и за доходите на българите. Евротофе зле само за тези, които крият пари в брой без доказан произход!

163

Право на мнение!

преди 2 месеца

Еврото ни интегрира по-добре в Европа, ще имаме право на глас, а сега сме само пионки вързани за еврото с Валутен борд! Т.е. все едно имаме евро, но не ползваме позитивите. Губим хиляди и при превалутиране, от което полза имат само банките.

162

Анонимен

преди 2 месеца

Еврото е удобно за тези които дават продукти и услуги . Но в България останаха само олигарси , " нотариуси" , шмекери, шашмаджии, ОПГ, пенсионери . И парите им в Офшорки . Е око се въведе еврото . Всички тия трябва да търчат до офшорките да сменят . Да ама , са стари . Кои с подагра , кои в деменция, кои с байпас

161

Кравар Евроатлантик

преди 2 месеца

До Анонимен 169 Дай една причина защо ще е "кошмар" еврото, ако имаш де.

160

Анонимен

преди 2 месеца

Стига с това евро, то ще обслужва само много богатите за всички други ще е кошмар.

159

Гошо

преди 2 месеца

Пълни лъжи! Убеждаваха ни че ако влезем в НАТО ще обновим армията. - да ама НЕ, ако влезем в ЕС ще има много инвестиции - да ама не, стотици западни компании изнесоха производството си от България на изток, влизайки в еврозоната ще поскъпнат цените двойно и ще си дадем златния резерв на европейската банка. Това е ДА.

158

Анонимен

преди 2 месеца

Ако бяхме по - мъдри преди 15 - 20 години и вместо да си прикрепим Българският Лев към Еврото, го бяхме прикрепили към Долара - Примерно един Лев да е равен на един Долар, то Сега щяхме да си имаме стабилна Българска Валута и никой нямаше да ни кара да си изхвърлим Лева като символ за търговски обмен в България и да приемаме Долара! Но за това си трябва Политици Мислещи за Родината - за запазване на Българските Символи - Знаме, Герб, Лев и името България, а не парични вaгабoнти!