95

Анонимен

преди 3 месеца

Ами ние се гордеем, че сме ги спасили, защото това е добро дело, но не се гордеем с това, в което са се превърнали после. Вярно, че не зависи от нас, но пък в някои култури се вярва, че като спасиш някого, след това понасяш и кармата от бъдещите му дела...

94

Анонимен

преди 3 месеца

Борисов, както и Богдан Филов на времето изпълнява заповеди на арийците. Дали ще е геноцид над евреи или над българи няма значение. Щом така искат началниците от висшата северна раса... Абсолютно нищо не се е променило от тогава. Всичко си е същото.

93

ЕВРОАТЛАНТИК

преди 3 месеца

Още малко българите ще почнат да лъжат че са спасявали българските турци с Възродителния процес.

92

Анонимен

преди 3 месеца

БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ СИ УМРЕ КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ КОМУНИСТИ И ВСИЧКО НАПРАВЕНО ОТ НЕГО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ЗАВИНАГИ ЗАЩОТО Е БЕЗПЛОДНО

91

Анонимен

преди 3 месеца

Обзалагам се че Борисдов щеше да изпрати българските евреи в концлагерите ако беше на власт през 1943 г. И тогава щеше да е наведен както е наведен и сега.

90

Анонимен

преди 3 месеца

Не ги спасихме, а се отказахме да ги пратим в последния момент, както бяха решили царя и фашисткото правителство, в изпълнение на "Закона за защита на нацията". Законът е закон. По-добре лош закон, но закон. Всичко е било законно и по българския закон.

89

Анонимен

преди 3 месеца

Няма нищо лошо да си признаем, че сме били фашистка държава. Целият ЕС е бил така. Обслужвал е хер Хитлер. И не го крият. Срам няма. Това са фактите.

88

Анонимен

преди 3 месеца

БОЙКО БОРИСОВ - СПАСИТЕЛЯТ НА БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕДАТЕЛИ И ПРОДАЖНИЦИ.... И ВСЕ ПАК НЯМА ДА БЪДАТ СПАСЕНИ. ЩЕ СИ ОТИДАТ ЗАВИНАГИ ОТ БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ ЗАВИНАГИ КАТО КРАДЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ И ТЕХНИТЕ ПРОТЕЖЕТА СЪЩО.

87

ДОКАЗАН ФАКТ

преди 3 месеца

ИЗЦЯЛО ПУБЛИЧНИ БУНТОВЕ на ЮДЕОЕВРЕИТЕ срещу АДОЛФ ХИТЛЕР през абсолютно цялата ВОЙНА в град СОФИЯ без да се страхуват от ЦАР БОРИС ТРИ а са се страхували да организират митинги и демонстрации от хитлеристки Пловдив до хитлеристкото село Микре КОЕТО Е ДОКАЗАН ФАКТ а пък шефът на БКП-СОФИЯ е АНГЕЛ СОЛАКОВ герооят за АНЖЕЛ ВАГЕНЩАЙН спасител на юдеоевреите........ХИТЛЕРА ТОДОР ЖИВКОВ и ХИТЛЕРА ХРИСТО СТОИЧКОВ ще ви изтребват до краят на света СЕЛЯНИ

86

Жалко

преди 3 месеца

И за коги спасихме да ни затрият сега

85

Анонимен

преди 3 месеца

Предстои да ни представят сметката за депортираните евреи в Македония и Северна Гърция. Не знам за какво точно се "гордеем".

84

Анонимен

преди 3 месеца

България е била фашистка държава, не може да си сменяме историята заради днешния ден. Западна Европа смята България 1923-1944 година за тоталитарна и фашистка държава, съюзник на Фашистка Италия и Хитлеристка Германия. Приела антиеврейски закони, преследвала антифашистите, обявила война на САЩ и Великобритания.

83

Анонимен

преди 3 месеца

Чак пък "подвиг" ... Просто са забавили изпълнението на европейската директива защото фронта в Русия е започнал да се обръща. И са ги натикали в наши концентрационни лагери... Разбира се и са заграбили де що еврейски сгради и фабрики. До ден днешен еврейската организация Шалом възстановява заграбена собственост от фашистите на Богдан Филов

82

Галин Костов

преди 3 месеца

Точно преди една година слушах по БНР интервю с един гражданин на Израел от категорията на т.н. "български евреи". Същият претендираше да помни събития от тогава, въпреки че едва ли беше на повече от 80 г. Наглостта на този човек нямаше граници. Цитирам по памет:"Българите не трябва да се самозалъгват и успокояват със спасяването на 50 000 евреи. България беше фашистка държава и като такава трябва да понесе отговорност за депортацията на евреите от Македония и Поморавието". Ето ти благодарността

81

Анонимен

преди 3 месеца

А защо в Газа се случва това Хамас води там битка напишете го

80

Анонимен

преди 3 месеца

Както казаха българските евреи: Благодаря ти, че не ме уби, както беше планирал и решил и ме беше събрал на гарата. Преди Сталинград се пратиха 12 хиляди, но след Сталинград фашистите в България се уплашиха и видяха, че войната се губи и ще отговарят.

79

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 3 месеца

До Ангелина защо Лъжеш постоянно 2009 2008 и преди това България каква беше Леле какви лъжи постоянно от тази Ангелина

78

Анонимен

преди 3 месеца

Бойко не е ли участвал в спасяването на евреите? Или поне дядо му?

77

ХИТЛЕР Е ВЕЧЕН БКП

преди 3 месеца

Говорителят на СИ ДЗИН ПИН по ТВ БЛУМБЪРГ съобщи публично цитирам:"КИТАЙ продължава да УНИЩОЖАВА СИЛЯНИТЕ и Китайската Комунистическа Партия е съставила планове за деситилетия напред ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА СЕЛЯНИТЕ"....факт.....СЕЛЯНИТЕ СА ХИТЛЕР и СЕЛЯНИТЕ от ПЛОВДИВ до село Микре са изтребили над 6 000 000 юдеоевреи малко е ЧЕРЕН ХУМОР но пък е ИСТИНА това и за цялата ЗАПАДНА ЕВРОПА плюс САЩ че СЕЛЯНИТЕ ИМ СА ХИТЛЕРИСТИ И РАСИСТИ така че ИМА УМИШЛЕНА КОНСПИРАЦИЯ на БКП и ЦСКА което е сигурен ФАКТ

76

Бг патриот

преди 3 месеца

Трябва да осъдим Израел да ни плаща ежегодни репарации за спасяването на 50 000 от богоизбрания народ! За поне 100 години напред!